IDÉZET(VateraBenz @ 2011-09-21 08:30)

Kedves zejopy!
Nem. A leírt szituációban ez semmire sem nyújtana megoldást. Mi köze van az értékelési sorrendnek ahhoz, hogy nem kapta meg a terméket?
Pontosan tudja szerintem, hogy ilyenkor melyek a felmerülő kérdések: a vevő vagy az eladó választása volt a sima postázás? Milyen szállítási módot kért és fizetett a vevő? Mindez eldönti, hogy kié a felelősség és ebből következik az is, hogy milyen értékelést adhat. Egyáltalán a kapott pozitív miért okoz problémát, mennyiben akadályozza ez abban, hogy elkészítse a megfelelő viszont értékelést?

Az ötlet értékelhetősége szerintem teljesen független az adott helyzettől. Amit mond, kimondottan erre az esetre levetítve, az teljesen helytálló. Valóban a szokásos forgatókönyv. Nem is ez a kérdés.
Hanem az, hogy mindentől függetlenül kialakulna egy olyan szabályozás, ami a vevőt kötelezi arra, hogy először értékeljen, így nagyon sok egyéb probléma megoldódna. Eladtam egy étkészletet, írt a vevő, hogy megkapta, köszöni, jó, stb. De valamiért nem értékel. Miért nem? Nem merem értékelni a tranzakciót, pedig lassan kicsúszom az időből. Ha egyértelmű lenne, hogy ő értékeljen először, már rég lezajlott volna minden, befizettem volna a jutalékot, stb.
Arra gondoltam, hogy kellene egy belső visszajelzési rendszer, ahol Önök felé jelezhetnénk, hogy feladtuk az árut, és onnantól ketyegne a vevő felé az óra. Rettenetes, hogy képtelenek vagyunk bevasalni az értékeléseket, ott tornyosul nyomasztóan a fejünk fölött, hogy esetleg lepontoznak minket, vagy bármi más. Ez felesleges energiaveszteség, az ember minden nap szembesül vele, pedig enélkül is van éppen elég gond szerintem. Akkor viszont, ha a vevő értékelt, Önök nyugodtan elvárhatnák, hogy az eladó jutalékfizetési időhúzás miatt ne tartsa vissza, hanem három napra rá ő is adja le a saját értékelését.
Igazából nem gondoltam végig, hogyan lehetne tökéletesen megoldani, Önök nálam sokkal képzettebbek, naprakészebbek, de úgy érzem, mindenképpen kellene valami megoldást találni és amikor olvastam a nyitópostot, akkor rögtön az ugrott be, hogy ez sok problémát megoldana.
Alapvetően nagyon sok dologban rugalmasak, mégis valamiért nem szeretnének az értékelési formához hozzányúlni. Szerintem egészen kis változtatással teljesen jó lehetne. (Hozzá tartozik, hogy nem vagyok szakértő, de nap mint nap szembesülök azokkal a dolgokkal, amik kényelmetlenné teszik.)
Fontos lenne valahogyan elérni, hogy az eladók ne legyenek kiszolgáltatott helyzetben, Önöknek pedig az lenne fontos, hogy a jutalékok mihamarabb be legyenek fizetve.