IDÉZET(svejku @ 2012-03-15 22:27)

így igaz, nagyon rendesek voltak, ritka az ilyen, bár én is találkoztam már "emberséges" rendőrrel.
A hátsó rendszámtáblán a kötőjel feletti kék színű matrica jelzi a 2011-ben lejáró műszakit, messziről is ki lehet szúrni. a 2012-esek asszem sárgák, a 2013-asok zöldek...
Nekem általában jó benyomásom van róluk. Tavaly zaklatás ügyben voltam náluk, előtte meg pénztárca ügyben, mindkét esetben nagyon jól intézték a dolgot. Aztán egyszer megbüntettek minket, mert a férjem jogsija lejárt. Ez húsvétkor volt Kaposvár határában.

Akkoriban még nem mertem vezetni, úgyhogy hazafelé még kockáztattunk. Tényleg, most ezt így elmondva, mintha a férjem problémákkal küszködne a határidők terén.

De azok is normálisak voltak amúgy.
IDÉZET(VateraBenz @ 2012-03-15 22:33)

Nem 100%, de én így tudom:
- levakarják a rendszámról az érvényesítő matricát
- elveszik a forgalmit
- a legrövidebb hazaútra adnak egy útvonalengedélyt. De az is lehet, hogy nem adnak és csak autómentővel lehet hazavinni az autót
- lejárt műszakival a kötelező biztosítás sem érvényes egy esetleges baleset esetén (ezt nem részletezném, de gondolja végig a lehetséges következményeket).
Nem érdemes kipróbálni, én egy métert sem tennék műszaki nélkül. A matrica színéről messziről kiszúrják, hogy lejárt. Év elején kifejezetten vadásznak is az ilyen esetekre... Ezért írtam, hogy tényleg nagy mázlijuk volt a kedves pécsi rendőrökkel

Már társalogtam a férjemmel, hogy ne menjünk autóval. Majd mmmykiéktől kölcsönkérjük a Fiatot. Ha adják. Mindig szokták. Az a baj, hogy hétvégén is dolgozik. Valahogyan érvényesíteni fogom ebben az ügyben az akaratomat. Nem szoktam, gyakran meghajlok, de most nem fogok.

Köszönöm.
*************************-
Váááááá..... Nem enged be a személyes menüm. Mi a fenét csináljak? Jajnekem. Értékelnem kell.