IDÉZET(Bigdept @ 2012-05-28 14:50)

Time Base Correction, magyarul kb. időalapú jelalakjavítás lenne az amúgy nem túl kifejező megnevezése a dolognak, de mivel szakzsargonról van szó, nem szokták ezt (meg felesleges is lenne) magyarítani. Ez egyébként egy olyan elektronikus megoldás, ami a videojelet javítja, és bár ezt stúdiókban használják leginkább a különböző videoformátumok konverziójakor, nagyon jó szolgálatot tesz a régi VHS felvételek esetében is, pláne azok digitalizálásakor (ami végül is konverzió is)
TBC-t komolyabb videomagnókba építettek bele, jellemzően a JVC, ill. későbbi modellek esetében valamiféle egyéb képjavító megoldások előfordultak az LG meg egyéb nagy márkák esetében is. Nekem főleg amiatt kellene, mert mindig megtalál valaki egy tucat kazettányi kamerás felvétellel, ami úgy 20 éves is megvan, és kikunyerálta tőlem, hogy "csináljak belőlük lemezt". És hát azért nem mennek profi vállalkozóhoz ezzel, mert annyit nem akarnak rászánni, mint amit azok kérnek. Ezért én sem akarnék sokat rászánni egy ilyen kütyüre, de visszautasítani sem mindig tudom a kuncsorgókat minden esetben.
Köszönöm, ezt így asszem meg fogom jegyezni.

(Most nézem csak, lelkes újonc vagyok csupán.

Nehogy valaki elhajtson egy markánsabb megnyilvánulásom után, mondván, hogy a tojáshéj még a fenekemen van....

)