IDÉZET(98tomcsa @ 2012-06-03 16:31)

...... egy nagyon kedves ismerősöm mondta, hogy egy rokona csak azért regisztrált a vaterára, mivel a lánya .........
Nagyon tetszik, amit írtál és igazad is van. Kíváncsi vagyok, mit mond Benz.
És most a "könyv". Elolvastam. Rettenetes volt. Sivár és erőltetett. És azt hiszem rettenetes, hogy ilyen irodalom kiadásra kerülhet.
Mesterkélt álprobléma köré szövődik a szerelem. Az alap az, hogy a csaj megfogadta, hogy sosem lesz pasié, mert az apja bunkó volt. Természetesen nevelőnőként egy gazdag nagybácsihoz szegődött el (a szegény lány, gazdag férfi esete), és a nagybácsi teljesen szerelmes lesz és a fene nagy szerelemben bebizonyítja a lánynak, hogy nem olyan jellemtelen alak, mint az apja. Mindez megspékelve némi féltékenységgel (egy másik nő is nyomul), nagy halom erotikával, tulajdonképpen az elejétől végig benne van, hogy hű de nagyon meg kellene történnie valaminek, de aztán nem történik persze.
A férfi és női pozitív jellemek sarkítva vannak, ezáltal gyakran negatív a hatásuk, de persze a "felemelkedett" szerelem mindent indokol. A férfi-női szerep teljesen el van torzítva, a pasi, mint biztonságot adó pénzcsődör van jelen a történetben, míg a nőnek életében nem lesz dolga, csak halomra szüli a gyerekeket. Életcél és önálló alkotási vágy nincs benne, mármint a nőben.
Mert persze szereti a nő a biztonságot egy férfi oldalán, de csak érzetre. Nagyon nagy baj az, ha a nőnek nem kell és nincs igénye arra, hogy a magáét odategye az asztalra (ha nem is anyagi formában). Fel sem merült a történetben, hogy bármelyik fél okos lenne, vagy humoros, kreatív és eredeti. Nem. Az egész az ivarzás előkészítéséről szólt. Borzasztó az egész, megrázott a benne rejlő cukros igénytelenségre való felbujtás.
Tomcsa, köszönöm, ma délután sokat tanultam.