IDÉZET(zejopy @ 2012-07-10 17:01)

Persze.

No visszatértem, lévén afféle

Előre bocs a kisregényért...
Az történt alapvetően, hogy naiv voltam és zöldfülű, (ezzel távolról sem azt szeretném sugallni, hogy ezen állapotom már a múlté) és elkövettem néhány nagy, kövér hibát:
1. Tudom, hogy nem szabálytalan, de sokak számára visszatetsző, (pl. neked is, ahogy olvastam) régebben volt egy olyan (szép, nagy, piros betűs) mondatom minden 500 Ft-nál alacsonyabb árról indított terméknél, miszerint „postázást kizárólag abban az esetben vállalok, ha a vásárlás összértéke eléri az 500 Ft-ot.” A dolog oka, hogy akkoriban (ld naiv és zöldfülű) mindent bubis borítékan postáztam, ami igencsak veszteséges volt jópár esetben. (Azóta már rég áttértem a pizzás-, rizses- és egyéb dobozkákra, valamint 1 ft-ról is nagyon ritkán indítok bármit.)
2. Illető figyelmetlen volt, az ország túlfeléből licitált, mikor felhívtam a figyelmét a fent idézett mondatra, elállt a vásárlástól.
3. Értékeltem semlegessel, előre (N és ZF)
4. Ő is vissza engem, brutális csillaggyilkosság elkövetése mellett (konkrétan mindenre egyet adott)
5. Vinnyogtam az ÜSZ-nak (továbbítva a levélváltást), hogy mégis mit kellene tennem, hogy ne történjen velem ilyen a jövőben (nem kértem törlést, fel sem merült bennem a lehetőség.)
6. Kaptam választ (megértik, de a pontok törlésére nincs mód)
7. Dühöngtem, majd igyekeztem megfeledkezni róla.
És most olvastam a te ügyedről, persze motoszkálni kezdett bennem a tettvágy… Előkotortam minden idevágó emailt, átolvastam őket, és a következőkre jutottam:
1. Nem azt írták, hogy az értékelést nem lehet törölni, csak azt, hogy a pontokat nem. Ez akár reményt is adhatna, hiszen a pontok miatt vinnyogtam, törlést meg egyáltalán nem is kértem.
Viszont
2. rájöttem, hogy kívülálló szemével hol lehet esetleg belekötni a dologba. Simán elképzelhető, hogy paranaoid vagyok - meg persze az is, hogy nem. Az a gond, hogy ha én megpróbálom kitalálni, hogy ők mire gondolnak, annak az lesz a vége, hogy „magyarázom a bizonyítványom”, pedig ilyet nem szeretnék csinálni. Ezt írtam a partnernek anno: „mit tegyek még a termék mellé, hogy meglegyen az 500 Ft?” ami, kívülről nézve, akár jutalékkerülésre történő felbujtásnak is tűnhet. Én akkoriban még csak nem is hallottam ilyesmiről (N és ZF; az a bizonyos törölt semleges volt az a pont, amikor felnyílt a szemem), épp ezért csak most, utólag átolvasva merült fel bennem ez a gondolat, bár 30 Ft-ért talán még az se tenne ilyet, akinek egyébként hajlama van rá - egyszerűen arra kívántam utalni némileg ironikusan, hogy 1 Ft határozottan nem éri el az 500-at, viszont vannak még fent termékeim, válogasson kedvére. Csak hát egy kívülálló számára ez egyáltalán nem biztos, hogy egyértelmű. És most az vert gyökeret a fejemben, hogy esetleg ez lehet az a momentum, ami miatt esélytelen a dolog.
Szerinted? Lehetséges, hogy ezt egy kívülálló így értelmezte? (Sajnos számomra nagyon is hihető, hiszen kb fél évvel az események után, távlatból és valamennyire kívülről nézve, még nekem is feltűnt - igaz, azon voltam, hogy kritikus szemmel olvassam újra a levelezést.)
Van értelme megpróbálni?
(Kedves Benz,
Az Ön véleményére is nagyon határozottan kiváncsi vagyok, sőt… csak még mindig
kissé kellemetlenül érzem magam, mikor ideborogatom a félig-meddig magánjellegű élethelyzetkéimet.)