IDÉZET(zebutabu @ 2010-02-21 13:46)

Én pl. nem tudom elhinni, hogy valaki sok száz üzletkötésébe ne essen be negatív (tisztelet a kevés kivételnek), szerintem inkább fizet jutalékot és a bosszútól tartva, jó értékelést ad, csak ne legyen egy kis piszok a neve mellett. Ha csak azt nézem, hogy nekem mennyi problémás esetem volt, ( többnyire sikerült jól kijönnöm belőle), nem tudom elhinni, hogy sok másnál nem jön be egy semleges sem, nem hogy nega.

Én szinte bármire képes vagyok, hogy pozitívat kapjak. Ha valakit megkérdezek egy zűrös üggyel kapcsolatban, és azt mondja, hogy 10%-ban az én hibám, akkor azonnal visszautalom a pénzt. Ennek több oka is van.
1. Azt gondolom, hogy mindig tökéletes munkát kell végezni, ha ez nem történt meg, akkor nem "jár" érte fizetség. (Egyszer ebbe fogok egyébként beledögleni, mert olyan túlteljesítést igényel az élet minden területén, amit szerintem nem lehet a végtelenségig csinálni, de én csak így tudok.)
2. Addig minden tökéletes, amíg be nem röppen az első negatív. Utána már nem az, tehát a második már könnyebben elviselhető, a harmadikra pedig esetleg az ember csak megvonja a vállát, bár ez nem biztos, de a büntetlenségért mindent...
Ez a két fő ok, a többi apró csak ezeket erősíti.
Pedig nem adok megalkuvásos semlegest. Ha nem tudok dönteni abban, hogy semleges, vagy negatív legyen-e, akkor is kérdezek. Ha nem jelentkezik, és látom, hogy ez az illetőnél bevált gyakorlat, akkor megy a negatív.
Ha viszont egy csupa pozitív, tényleg láthatóan korrekt partner "tűnik el", akkor inkább a semleges felé hajlok, de előtte telefon is, meg minden megy. Ha többször megvezet, akkor viszont negatív. Volt ilyen is.
Az biztos, hogy nem döntök ezekben a kérdésekben egyedül, mert úgy érzem, hogy egy kívülálló harmadik, érzelem nélkül és hideg fejjel sokkal jobban látja a kérdést, mint én.
Ja, Zebu. Azt se felejtsd el, hogy a tényleg 100%-os, akinek semlegese sincs, milyen kategóriából kerül ki. Én most kapásból kettőt tudok, az egyik Roli, a másik Grobar, mindketten gyűjteményesek. Azért az minden tekintetben egy válogatott társaság. Nézd meg, még Hytechnek is van semlegese, sőt, Bambusznak negatívja is, pedig aztán......... Én már vásároltam tőle és mondhatom, minden példaszerű volt.
Szóval sok múlik a kategórián, hogy mennyire rizikós.