0 0
Mert a vásárlás bizalomra épül. A Vaterán az értékeléseknek köszönhetően
tudhatod, hogy kitől vásárolsz, sőt még pénzvisszafizetési garanciát is vállalunk!
Kategóriák
Részletes keresés

Segítség a Vaterázáshoz

Mi az az automatikus licitálás?

Az automatikus licitálás egy olyan rendszer, melyben a automata rendszerünk licitál Ön helyett. Önnek nincs más dolga, mint meghatározni a maximum összeget, melyet az adott termékért fizetne. Ezt az összeget írja be a terméklapra, az Az Ön ajánlata mezőbe!

Hogyan licitál a gép?

Az árverés során a számítógép az Önnek legkedvezőbb módon licitál. Először a minimális összeget ajánlja fel a vásárláshoz. Amennyiben a termék minimáláras, a gép a minimálárat fogja ajánlani. Ezt követően az árverés során mindig a lehető legkisebb összeggel licitál a termékre. Az ajánlatot természetesen csak addig az összeghatárig teszi meg, amit Ön maximális vételárként megjelölt. Ha erre senki nem licitál rá, ezen az áron kell megvásárolnia a terméket.

Nézzünk egy életből merített példát!

Tegyük fel, hogy el kell utaznia, és nem tud megjelenni az árverésen. Mivel érdekli az aukció egyik tárgya, megkéri egy barátját, - jelen esetben megbízott licitálási rendszerünket - hogy licitáljon Ön helyett. Barátjának azt mondja, hogy a kiválasztott termékért legfeljebb 2500 forintot hajlandó fizetni. Az árverésen a megvásárolni kívánt tárgy kikiáltási ára 500 forint – az Ön barátja 500 forintot licitál. Ezt követően egy másik licitáló 600 forintra emeli az árat, barátja ekkor 700 forintos ajánlatot tesz az Ön nevében. Később egy újabb licitáló 1200 forintot ajánl, így barátja 1300 forintot kínál az Ön nevében. A licitálásnak így kétféle eredménye lehet:

    - Ön (a barátja segítségével) egy 2500 forintig terjedő áron megszerzi a kívánt terméket;

    vagy

    - a licitálás meghaladja az Ön által kifizetni szándékozott 2500 forintot, így a termék végül valaki másé lesz.

Hogyan történik ez a piactéren?

A piactéren az Ön barátja a „megbízott” licitálási rendszer. Ez a rendszer képviseli Önt és licitál az Ön nevében. A gép segítségével Ön vagy megszerzi a terméket a kívánt összeghatárig, vagy egy másik licitáló drágábban veszi meg.

Mi történik, ha egy termék villámáras?

A villámár azt jelenti, hogy a termék a meghirdetett összegért azonnal, licitálás nélkül elvihető. Ha egy villámáras termék esetében automatikus licitálásnál ezt vagy ennél magasabb összeget jelöl meg, az árverés azonnal lezárul. Ilyenkor a termék a villámárral megegyező összegért az Öné lesz. Ha viszont olcsóbban szeretne hozzájutni a villámáras termékhez, alacsonyabb árat kell megadnia az automata licitálási rendszerünknek!

Figyelem! Ha a ’Licitáljon’ gombra kattintva emeli az ajánlatát és így a villámárnál magasabb összeget kínál (valamint az aktuális legnagyobb ajánlat és a villámár összege között a licitlépcsőnél kisebb a különbség), akkor az aukció tovább folytatódik. Ilyenkor a villámár lehetősége eltűnik, és licitálással dől el, ki vásárolhatja meg a terméket.

« Vissza az előző oldalra

Nyomtatás


Hasznos volt ez az információ?

Kapcsolatfelvétel

További kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot!