Alakítsd Te is a Vaterát!

vatera.hu

Postán maradó szállítási mód

2017. január 1-től azokat a háznál kézbesítendő küldeményeket, amelyeket alakjuk/méretük miatt nem lehet levélszekrénybe helyezni, a Magyar Posta csomagküldeményként veszi fel és kezeli.

A fentebbi változás azonban a postán maradóra címzett belföldi küldeményeket nem érinti.

Ahogyan bizonyára tudod, a Vaterán jelenleg nem választható a postán maradó szállítási mód. Ennek elsősorban az az oka, hogy az ilyen típusú csomagküldés bizonyos kényelmetlenségekkel jár, melyek a következők.

  • A postahivatalban a csomag átvételekor a címzett neve alapján tudják beazonosítani a küldeményt. A küldeménynek azonban van egy azonosítószáma is, melyet csak a feladó ismeri. Ezt a számot tehát az eladónak érdemes elküldenie vásárlójának, hogy legyen még egy beazonosíthatósági adat a vásárló birtokában.
  • A címzett semmiféle értesítést nem kap arról, hogy a küldemény megérkezett a cél-postahivatalba. Ez azt jelenti, hogy a vásárló az eladó által jelzett feladástól számítva néhány munkanap múlva bemehet a postahivatalba érdeklődni, hogy megérkezett-e a küldeménye. Amennyiben igen, akkor átveheti, ha azonban nem, akkor valamikor később ismét be kell mennie érte (és akkor sem garantált, hogy ott lesz a csomagja).
  • A küldeményt a postahivatalba beérkezést követően 10 munkanapig tárolja a Magyar Posta. Ha ez idő alatt nem jön érte a vásárló, akkor a csomag visszaküldésre kerül a feladónak.

Ami azonban a postán maradó szállítási mód mellett szól, hogy így továbbra is elküldhetőek az olyan küldemények, melyeket korábban levélként bevett a posta. A postán maradó szolgáltatás díjai megegyeznek a Magyar Posta aktuális díjszabásában foglalt levél-szállítási díjakkal.

Kérjük, a fentebb írtakat figyelembe véve szavazz, hogy szeretnéd-e, ha elérhető lenne a Vaterán a postán maradó szállítási mód.


Szeretnéd, ha elérhető lenne a postán maradó küldemény szállítási mód a Vaterán?
 Igen
 Nem
 Közömbös


Kérjük, csak a postán maradó szállítási móddal kapcsolatos észrevételeiteket, véleményeteket osszátok meg velünk az alábbi hozzászólási résznél. Amennyiben más fejlesztést vagy Vatera / TeszVesz szolgáltatást érintő javaslatotok, ötletetek van, úgy azt a javaslatok@vatera.hu e-mail címen tudjátok elküldeni nekünk.