0 0
Mert a vásárlás bizalomra épül. A Vaterán az
értékelések alapján tudhatod, hogy kitől vásárolsz,
sőt még pénzvisszafizetési garanciát is vállalunk!
Kategóriák
Részletes keresés

Hírek

2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

2006. December

2006. November

2006. Október

2006. Szeptember

2006. Augusztus

2006. Július

2006. Június

2006. Április

2006. Március

2006. Február

2006. Január


Megváltoznak a Vatera használatának feltételei 2006.12.13.

A Vatera.hu, a legnagyobb hazai online aukciós piactér az itt zajló elektronikus kereskedelem biztonságának növelése érdekében - a jogos felhasználói kéréseknek is eleget téve - bevezeti, a regisztrációnál megadott telefonszám és bankszámlaszám ellenőrzését. A jövőben csak ezen két adat valódiságának ellenőrzése után lehetséges a Vatera aukciós szolgáltatásainak használata.

2007. január 15-ig a jelenlegi jogosultságok élnek, ezután viszont csak az a felhasználó licitálhat, illetve adhat el aki igazolja a regisztráció során megadott telefonszám, illetve bankszámlaszám valódiságát. A korábban használt "Ellenőrzött felhasználó"-i státusz ezzel egyidőben megszűnik.

A bevezetésre kerülő felhasználói státuszok és jogosultságok leírásához kattintson ide!

Felhívjuk, a figyelmet, hogy a változások 2007. január 15-ig teszt üzemmódban futnak, azaz a szolgáltatás él és használható, de az esetleges a fejlesztés során nem jelentkező, ezen időszak során felbukkanó problémák javítása folyamatosan zajlik a felhasználói bejelentések alapján.

Oldal tetejére

A 2006 Év Internetes Kereskedője Díjat a Vatera kapta 2006.11.13.

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a 2006-os évben az Év Internetes Kereskedője Díjat a www.vatera.hu piactérnek ítélte oda a szakmai zsűri.

Engedjék meg, hogy mi, az üzemeltetők, a díjhoz elsőként gratuláljunk Önöknek, a vatera.hu Felhasználói Közösségének! Úgy gondoljuk, hogy ez a kiemelkedő siker, az Önök és a mi munkánk közös eredményeként született meg. A Vatera az elmúlt év során a hazai internetes kereskedelmi (e-commerce) piac egyik legnagyobb növekedését érte el. Ezzel meghatározó és piacvezető szereplőjévé vált a magyarországi online kereskedelmi portálok közösségének.

Köszönettel tartozunk minden Vaterásnak azért, hogy az elmúlt időszakban a Vatera.hu-t választotta kereskedése színhelyéül és tanácsaival, segítő szándékú megjegyzéseivel segítette a piactér működését. Nagy örömünkre szolgált, hogy rendkívül sok pozitív visszajelzést és szavazatot kaptunk a felhasználóktól is, így ez a tény jelentősen megnöveli a díj értékét.

A mi felelősségünk a továbbiakban az, hogy erre a díjra a későbbiekben is rászolgáljunk és igyekezzünk a legjobbat nyújtani Önöknek.

Szeretnénk továbbá a díjat megköszönni minden munkatársunknak, akik lelkiismeretes munkájukkal hozzásegítettek minket közös céljaink eléréséhez.

A Vatera.hu Kft. minden dolgozója nevében további sikeres kereskedést, jó vaterázást kívánunk!

Reméljük, a jövőben is megtisztelnek minket bizalmukkal!

Oldal tetejére

Semleges értékelésre válasz 2006.10.25.

Mostantól a negatív értékeléshez hasonlóan a semleges értékeléshez is lehet megjegyzést írni.

Oldal tetejére

Elérhető aukciók 2006.10.16.

A mindkét fél (eladó, vevő) által értékelt aukciók 90 nappal, az érvényes licit nélkül lezárult aukciók 30 nappal az aukció zárása után már nem jelennek meg a Vatera piacterén. (A licit nélkül lezárult aukciók amennyiben meghosszabbításra kerültek még 3 napig érhetőek el.) Az eladó vagy a Vatera által törölt aukciók az eltávolítás után azonnal kikerülnek a kínálatból.

Oldal tetejére

Tiltólista 2006.09.15.

Bővült az aukcióra nem bocsátható termékek listája. Emailcím, közösségépítő oldal meghívói (IWIW, myVIP, baratikor.hu, Googlemail, stb) a jövőben nem bocsáthatóak aukcióra a Vatera piactérén.

Oldal tetejére

Semleges és negatív értékelés készítése 2006.08.01.

Az aukció zárását követő 7 napban a vevő részéről nem adható az adásvételről semleges vagy negatív visszajelzés. A partnerek rendelkezésére legalább 7 nap áll, hogy felvegyék a kapcsolatot egymással és lépéseket tegyenek az adásvétel lebonyolítás érdekében. Sok esetben az adásvétel két olyan partner közt jön létre ahol az adásvétel személyes átvétellel meg sem oldható. Az intézkedéssel megelőzhető az aukció zárása után néhány órán belül adott az esetek többségében nem jogos visszajelzések készítése.

Oldal tetejére

Elkészült az úgynevezett vásárlási értesítő 2006.07.21.

A vásárlási értesítő segítségével automatikusan a licitzárás után egy e-mailt küld a Vatera rendszere az eladó nevében a vevőnek, így a vevő közvetlenül az eladónak tud válaszolni. Az eladónak, ezután nem kell bajlódnia minden egyes aukciózárás után az ilyen jellegű emailek elkészítésével, kiküldésével. A kiküldendő levél tartalmának egy része szabadon módosítható, tartalmazhat hasznos információkat, mint például számlázási-, szállítási információk, kapcsolatfelvétel ideje, módja, esetleges szabadság esetén a rendelkezésre állás ideje stb. A szolgáltatás a Személyes menü - Saját beállítások - Vásárlási értesítő menüpontban érhető el.

Oldal tetejére

Bevezetésre került az úgynevezett licitkorlátozás lehetősége 2006.07.21.

Egyrészt korlátozható annak a felhasználónak az utolsó 24 órában való licitálása illetve az aukció ideje alatt villámáron vagy fixáron való vásárlása, akinek a pozitív visszajelzése kevesebb, mint a beállított érték. Másrészt korlátozható annak a felhasználónak a licitálása illetve az aukció ideje alatt villámáron vagy fixáron való vásárlása, akinél a pozitív visszajelzések százalékos értéke kevesebb, mint a beállított érték. Ezek mellett egy lista is található, amelyre az eladó az általa megbízhatónak ítélt partnereket tudja felvenni, így rájuk nem vonatkoznak a feltételek. A beállított szabályok alapértelmezettként az ellenőrzött felhasználói státusszal rendelkező felhasználókra sem vonatkoznak. A szolgáltatás a Személyes menü - Saját beállítások - Licitkorlátozás menüpontban érhető el.

Oldal tetejére

Szabálytalan aukciók bejelentése 2006.06.20.

Ha a jövőben szabálytalan aukcióval találkoznak, illetve a termék leírása, fotója sérti a Vatera szabályzatát és ezzel a felhasználók érdekeit is, a Szabálytalan aukció? Értesítsen! funkció használatával lehet jelezni az ügyfélszolgálat részére. A szolgáltatás minden terméklap bal oldalán, a termék leírása felett található!

Oldal tetejére

Elindult a Vatera 2006 nyári nyereményjátéka 2006.06.19.

Amennyiben 2006. június 19. és 2006. szeptember 1. között regisztrál, vásárol, elad vagy meghívja barátait a Vaterára, pontokat kap és hetente nyerhet! Ha elég aktív, öné lehet a biztos főnyeremények egyike is! Részletek itt: http://vatera.hu/win/index.html

Oldal tetejére

Elindult a Vatera FociVB2006 tippjátéka 2006.06.09.

A játék ideje alatt a játékosoknak módjukban áll a felkínált mérkőzések (meccsek) előtt az eredményt megtippelni. A csoport mérkőzések során a kialakult párosításokkor aktívvá válik a nyolcad, negyed- elő döntő párosításának megnevezése is, azaz a betűket országok nevei váltják fel. Az országok ismeretében a tippverseny folytatódik! A tippek értékei változatlanok maradnak.

Érvényes a tipp abban az esetben, amennyiben az a mérkőzés megkezdéséig - nap óra perc - leadásra került. A tippversenyben vezető felhasználó bekerül a Vatera Top 10 Tippelő felhasználó nevével, értékelésével, termékeinek linkjével, valamint pontszámával. Pont egyezés esetén a legkorábban leadott tipp tulajdonosa kap elsőbbséget.
A csoport mérkőzések során vezető játékos 1 láda sört és 4 db jegyet kap a szeptember 2-i Magyarország - Norvégia meccsre a www.betandwin.com támogatásával.
1-3 helyezett 1-1 focilabdát és 1-1 Vatera sörös korsót, illetve 2-2 jegyet kap a szeptember 2-i Magyarország - Norvégia meccsre a www.betandwin.com támogatásával.
4-10 helyezet 1-1 focilabdát és 1-1 Vatera sörös korsót kap ajándékba.

Jó szurkolást!

Részletes feltételek és maga a játék itt érhető el: https://www.vatera.hu/focivb2006/index.html

Oldal tetejére

Villámár 2006.04.12.

Licitált terméknél villámár a továbbiakban nem adható meg. Az érvényes licittel rendelkező aukció lezárható az eredeti időponttól korábban is, de az aukció befejezése előtt 24 órával a korábban licitálók mindegyike automatikus értesítést kap a módosításról. Így minden licitálónak 24 óra áll rendelkezésére egy esetleges újabb ajánlat megtételére az aukció zárása előtt. Az aukció lezárását a Személyes menü Licitált áruk menüpontban a Lezár szövegre való kattintással lehet megtenni.

Oldal tetejére

Minimálár 2006.04.10.

A javaslatoknak megfelelően módosítottuk és kiegészítettük egy plusz szolgáltatással a minimálár módosítását. A minimálár csökkenthető, de a jelenlegi ajánlattól magasabbnak kell lennie az összegnek. A csökkentésről a korábban licitálók email értesítést kapnak a korábbiakkal ellentétben mikor a csökkentésről a licitálók nem értesülhettek.

Oldal tetejére

Utolsó belépés 2006.04.08.

A Személyes menübe való utolsó belépés dátumát a visszajelzéseket mutató lapon a Regisztráció dátuma alatt feltüntetjük. Aki korábban mint 2006.04.08. lépett be a Személyes menüjébe annak nem jelenik meg ilyen információ ugyanis a belépéseket ezen dátumtól rögzíti a lap.

Oldal tetejére

Aukció törlése 2006.04.07.

Amennyiben a licitek nem érik el a minimálárat, úgy az eladó szabadon törölheti az aukciót a korábbiakkal ellentétben mikor erre nem volt lehetősége.

Oldal tetejére

Eladás lap 2006.03.31.

Az áru leírása alatt ezentúl megjelenik a leírásba még megjelentethető karakterek száma.

Oldal tetejére

Értékelések készítése 2006.03.31.

A személyes fórumon elhangzott javaslatok figyelembevételével az értékelések készítésének szabályozása az alábbiak szerint változik:

1. Szint - Akinek 10.000 Ft összértékben elmaradt értékelése van azaz az értékelésre váró aukció(k) leütési ára elérte a 10.000 Ft-ot annak a Személyes menüjében figyelemfelkeltő szöveg jelenik meg.
A megváltoztatott szabály: Akinek 20 napja elmaradt értékelése van annak a Személyes menüjében figyelemfelkeltő szöveg jelenik meg.

2. Szint - Akinek 10.000 Ft összértékben 30 napja elmaradt értékelése van, azaz az értékelésre váró aukció(k) leütési ára elérte a 10.000 Ft-ot és az aukció(k) befejezési dátuma meghaladta a 30 napot a Személyes menübe való belépés után azonnal az Értékelések készítése menü jelenik meg. Innen be lehet lépni a Személyes menübe, de a figyelemfelkeltő szöveg továbbra is megjelenik.
A megváltoztatott szabály: 40 napja elmaradt legalább 1 értékelés esetén a Személyes menübe való belépés után azonnal az Értékelések készítése menü jelenik meg. Innen be lehet lépni a Személyes menübe, de a figyelemfelkeltő szöveg továbbra is megjelenik.

3. Szint - Akinek 10.000 Ft összértékben 40 napja elmaradt értékelése van, azaz az értékelésre váró aukció(k) leütési ára elérte a 10.000 Ft-ot és az aukció(k) befejezési dátuma meghaladta a 40 napot a Személyes menübe való belépés után azonnal az Értékelések készítése menü jelenik meg. Itt már nem lehet visszalépni a Személyes menübe csak akkor, ha a visszajelzések elkészülnek és azok összértéke 10.000 Ft alá csökken vagy ha a 40 napnál korábban zárult aukciók értékelése megtörténik.
A megváltoztatott szabály: 40 napja elmaradt legalább 25 (korábban 5) értékelés esetén a Személyes menübe való belépés után azonnal az Értékelések készítése menü jelenik meg, ekkor már nem lehet visszalépni csak akkor, ha a visszajelzések elkészülnek és azok száma 25 db alá csökken.

Az értesítő emailek kiküldése nem változott azaz a 2006.01.09-e után zárult aukciók esetében az aukció zárása után 14 nappal kerül kiküldésre az első ilyen jellegű email. Ezután minden 7 nap elteltével újabb ilyen email kerül kiküldésre mindaddig, míg az aukció értékelése el nem készül.

Oldal tetejére

Az értékelések számítása módosult 2006.03.17.

Egy felhasználótól származó pozitív visszajelzések után a az értékelt összesen +1 pontot kap, negatív visszajelzések után összesen -1 -et. A semleges visszajelzések a pontszámot nem módosítják. Azonos felhasználótól érkező több visszajelzés egynek számít minden értékelési mód esetén.

Például ha 12 olyan adásvételt bonyolított a felhasználó, amelyről visszajelzés is készült, ebből 1 semleges 1 negatív és 10 pozitív (2 pozitív 1 felhasználótól érkezett) akkor van 9 pozitív jelzése mínusz 1 negatív, azaz a felhasználónév mellett 8 szám szerepel. A tételes felsorolásban pedig az alábbi forma jelenik meg:

Pozitív: 9 (10 adásvétel)
Semleges: 1 (1 adásvétel)
Negatív: 1 (1 adásvétel)
Összesen: 11 (12 adásvétel)

Részletes információ itt érhető el

Oldal tetejére

Vatera PST - tömeges termékfeltöltő szoftver 2006.03.15.

Letölthető a Vatera PST legfrissebb verziója amelyben már a korábbi verzióban jelentkező hibákat javítottuk. A Vatera Power Seller Tool (Vatera PST) segítségével sok terméket tud gyorsan feltölteni a Vatera piacterére. Használata kifizetődő, amikor sok termék adatát kívánja egyszerre szerkeszteni, illetve csak csak rövid ideig kívánja használni internet-kapcsolatát. Ki szeretné próbálni a Vatera PST működését? Löltse le itt!

Oldal tetejére

Áru elnevezése 2006.03.14.

Licit érkezése után az áru elnevezése nem módosítható

Oldal tetejére

Megújult a segítség menüpont, új ügyfélszolgálati rendszer 2006.03.10.

A Vaterán megújult a Segítség menüpont. Sokkal részletesebb témákra bontott segítség áll rendelkezésre beépített keresővel, amely használatával még könnyebb az adott témában megkeresni a kérdésre a választ. Mindezek mellett új kapcsolatfelvételi és ügyfélszolgálati rendszert vezettünk be. Ennek segítségével gyorsabban, egyszerűbben tudunk válaszolni a beérkező kérdésekre. Ezentúl a .Kapcsolatfelvétel. menüpont segítségével lehet kapcsolatba lépni a Vaterával, amely a Segítségben vagy bármely Vatera lap alján található meg. Az új ügyfélszolgálati rendszer bevezetésével egy időben a korábban használt infohu@vatera.com címen a továbbiakban nem lesz elérhető a Vatera, az ide érkező emailek nem jutnak el hozzánk, illetve egy automata válasz tájékoztatja az ide forduló ügyfeleket a helyes kapcsolatfelvételi lehetőségekről.

Oldal tetejére

Értékelések készítése 2006.02.06.

  • Akinek 20 (korábban 14) napja elmaradt értékelése van annak a Személyes menüjében figyelemfelkeltő szöveg jelenik meg.
  • 40 (korábban 21) napja elmaradt legalább 1 értékelés esetén a Személyes menübe való belépés után azonnal az Értékelések készítése menü jelenik meg. Innen be lehet lépni a Személyes menübe, de a figyelemfelkeltő szöveg továbbra is megjelenik.
  • 40 (korábban 21) napja elmaradt legalább 25 (korábban 5) értékelés esetén a Személyes menübe való belépés után azonnal az Értékelések készítése menü jelenik meg, ekkor már nem lehet visszalépni csak akkor, ha a visszajelzések elkészülnek és azok száma 25 db alá csökken.

Oldal tetejére

A szerzői jogvédelem alatt álló termékek aukcióra bocsátásának szabályai megváltoztak! 2006.01.16.

A szerzői jogvédelem alatt álló termékeknek (CD, DVD, videó- és hangkazetták, lemezek, szoftverek, illetve egyéb hang- és adathordozók) kizárólag az eredeti példányát lehet aukción meghirdetni.
A másolt, hamisított termékek kereskedelmét a törvény bünteti és a Vatera piacterén is tilos!

Az eredetiségüket a leírásban szerepeltetni kell: "eredeti" vagy "nem másolat".

A fenti kitételt nem tartalmazó, 2006. 01. 18. után indított aukciókat töröljük! Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Oldal tetejére

Értékelések készítése 2006.01.03.

Azon felhasználók, akinek 21 naptári napnál régebbi elmaradt értékelései vannak, a 21 nap élteltével csak az Értékelések készítése menüpontot tudják majd használni a Személyes menüjükben. Amennyiben az értékelések elkészülnek, a Személyes menü azonnal a korábbiaknak megfelelően használhatóvá válik. A fenti rendszer a 2006. január 09-a után történt tranzakciókkal kapcsolatos értékelésekre vonatkozik

Oldal tetejére

A tranzakció sikeressége vagy sikertelensége 2006.01.03.

Egy tranzakció sikertelensége esetén a továbbiakban az eladó semleges vagy negatív minősítést tud majd adni partneréről és meg kell adnia az adásvétel sikertelenségének okát.
A felhasználók által adott értékelésekben - mind az emailes értesítőkben, mind a visszajelzéseket mutató lapon - ezentúl a tranzakciók sikeressége és sikertelensége is szerepelni fog. Így a két fél ellenőrizni tudja, hogy partnere valóban helyes visszajelzést adott-e a lezárult tranzakcióról.

Oldal tetejére

Tiltólista 2006.01.03.

A Személyes menü Személyes tiltólista funkciója a továbbiakban nem csak a tiltólistán szereplő felhasználó licitálását akadályozza meg, hanem a terméklapon való üzenetváltást is. Azaz a tiltólistán szereplő felhasználó a továbbiakban nem tud üzenetet küldeni annak a felhasználónak, aki tiltólistára helyezte.

Oldal tetejére

Üzenetváltó rendszer 2006.01.03.

Az Önök kéréseinek megfelelően megváltoztattuk a beérkezett üzenetek listázását és könnyebbé tettük a kiválasztott üzenetekre való válaszolást. Mostantól a terméklap az üzenet szövegében szereplő linkkel közvetlenül is elérhető lesz, a válaszüzenet panelban a termék fotója is láthatóvá válik, valamint feltüntetésre kerül, hogy az üzenet még mennyi karaktert tartalmazhat.

Oldal tetejére