Könyv/Gyermek- és ifjúsági irodalom/Mesekönyvek, képeskönyvek normal_seller 0
A dzsungel könyve - Rudyard Kipling - régi,békebeli kiadás 1986! - Szecskó Tamás rajz
A dzsungel könyve - Rudyard Kipling - régi,békebeli kiadás 1986! - Szecskó Tamás rajz
1 db FIX ár: 990 Ft
Jelenlegi ár: -
Nincs minimálár

A dzsungel könyve - Rudyard Kipling - régi,békebeli kiadás 1986! - Szecskó Tamás rajz

Látogatók: 147
Kosárba tették: 0
Megfigyelők: 0
1 / 0
A dzsungel könyve - Rudyard Kipling - régi,békebeli kiadás 1986! - Szecskó Tamás rajz

A dzsungel könyve - Rudyard Kipling - régi,békebeli kiadás 1986! - Szecskó Tamás rajz

FIX ár: 990 Ft
Legkisebb ajánlható ár: 890 Ft
Nincs minimálár
Gaborftc (2312) 99.96%
A megvásárolt termék:
Kapcsolatfelvétel az eladóval:
A tranzakció lebonyolítása:
Szállítás és csomagolás:

Regisztráció időpontja: 2013.05.01.

Értékelés eladóként: 99.96% Értékelés vevőként: 100%

bid
Mennyiség
1 db
Állapot
Használt
Az áru helye
Magyarország
Átvételi hely
Budapest XXII. kerület
Az aukció vége
2020.01.23. 06:56:45 - Frissíts!
Aukció kezdete
2020.01.02. 06:56:45
Kikiáltási ár
890 Ft
Garancia
Nincs
Számlaadás
Nincs
Szállítási költség
Van
Szállítás és fizetés
Loading...
Termékkód:
2857057235

Megosztás
Rudyard Kipling
Szecskó Tamás rajz, Fordító Benedek Marcell - Weöres Sándor

Móra Könyvkiadó
1986

Típus:
Klasszikus
Korosztály:
Kötés típusa:
Leporelló:

Régi,igényes klasszikus mese,történet és kiadás az 1970/80 as  évekből                    

              - 1986! immár majd 34 éves, régi,békebeli kiadás  - 

  SZÉP,TELJES,FIRKAMENTES,TISZTA,  nem koszos,nem dohos,nem szagos,szépen egyben van,lapok épek,tiszták,nem esnek ki,gerinc ép,nem esik szét állapot, semmi jelentőségű borító kopás, a mese oldali rész nagyon szép, IGÉNYES majd újszerű belső ,eredeti kiadói kötés és állapot/*

A dzsungel könyve Szerző Rudyard Kipling Fordító Benedek Marcell ,Weöres Sándor Grafikus Szecskó Tamás  Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó Kiadás helye:  Budapest Kiadás éve: 1986 Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés Oldalszám:  232 oldal  Nyelv:     Magyar  Méret: 29 cm x 20 cm ISBN: 963-11-4238-8 Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. 

  Rudyard Kipling:

     - A dzsungel könyve -

 232 oldalon egy hosszú legendás klasszikus mese,történet olvasható,régi igényes kiadásban,a  rajzoknak köszönhetően ami Szecskó Tamás remekműve ,még meg is csodálható és szinte életre kél....bőséges és minőségi tartalom,egy legendás történet..az "esti mesékhez" fekvés előtt...Benedek Marcell és Weöres Sándor igényes fordításában..

Fülszöveg

  A bozótban megreccsennek a bokrok, és Farkas apó ugrásra készen, szinte a levegőben torpan meg, mert az orra előtt, egy alacsony ágba kapaszkodva meztelen kisgyerek áll. Soha ilyen pici, gödrös húsú embervakarcs nem került még éjnek idején farkas barlangjába. Maugli, a csupasz emberkölyök, bárhogy került is oda, ott marad, életét megváltotta a Szabad Nép Csapatának gyűlésén Bagira, a Fekete Párduc, egy frissen ejtett fiatal bikával és Balú, az öreg medve, a Vadon Törvényének mestere pedig jó szavával. Mauglit Farkas anyó neveli fel saját négy kölykével együtt, s az emberkölyök éppúgy érti a fű zizzenését, a baglyok huhogását, mint minden más élőlény a vadonban. Idővel oly merészen lódítja magát ágról ágra, hogy a szürke majmok sem különben. Elfoglalja helyét a Gyűlés Szikláján is, s ahogy nő, a falka testvérének tekinti s mindannyian a Dzsungel Urának. Akik Indiában jártak, és sokáig éltek a dzsungel közelében, mind azt állítják, hogy ez a táj semmi máshoz nem hasonlítható. Ott pirosabb a piros, zöldebb a zöld, a vizek és az ég csillogása kékebb és ezüstösebb, s aki egyszer ott élt, a vadállatokra is szeretettel gondol vissza. Rudyard Kipling is Indiában látta meg a napvilágot, ahol apja - angol szobrász és festő - azért telepedett meg, hogy felkutassa India művészetét, az őserdő mélyén rejtőző csodákat. Rudyard Kipling is apja nyomán járt, és bár beutazta a világot, és hírneves író, költő lett, soha semmi nem férkőzött olyan közel szívéhez, mint a dzsungel, és soha semmit nem írt meg olyan szépen, mint a Vadon Népének életét. Benedek Marcell ihletett tolmácsolása, Weöres Sándor gyönyörű versfordításai festőien tárják az olvasó elé ennek a semmihez sem hasonlítható világnak tájait és alakjait.

Tartalom

Maugli testvérei    5
Ká vadászata    20
Hogyan született a félelem    39
Tigris! Tigris!    52
A király ankusa    66
Rátok szabadítom a dzsungelt    80
A vörös kutyák    100
Tavaszi futás    118
Riki-tiki-tévi    135
A fehér fóka    147
Purun Bagát csodája    161
A krokodilus története    172
Kvikvern    188
Kis Tumáj és az elefántok tánca    204
A királynő szolgái    218

A történet....

 Mauglit, a dzsungelben hagyott emberkölyköt farkasok nevelik fel. Amikor felcseperedik, Bagira, a bölcs párduc azt tanácsolja, költözzön sajátjai közé, az emberlakta faluba. Maugli azonban ezzel nem ért egyet, ezért inkább elmenekül és ezzel igazi kalandok egész sorát zúdítja a saját nyakába.
Jóban-rosszban vele tart újdonsült barátja: Balu, a medve, és lépten-nyomon olyan kiálhatatlan alakok nehezítik útját, mint Lajcsi, az orángután, Ká, a hipnotizőr kígyó és Sír Kán, a tigris. Maugli végül mégis megtalálja az utat az emberek közé, de nem emberi, hogy közben mi mindenen kell keresztülmennie.

Fülszöveg- Előszó 1954 ből...

  Miféle könyv ez? - kérditek, ha belelapoztok. Állatmesegyűjtemény talán? Hiszen itt az állatok beszélnek, gyűléseket tartanak, okos gondolatokat közölnek egymással. Mégsem állatmesék. Vagy talán regény? Nem, regény sem. A regényeknek emberek a hősei. Ebben a különös, nagyon szép könyvben ugyan szerepelnek emberek is, sőt egyik főszereplője egy emberi gyermek, aki vadállatok közt növekedett fel; a történetek mégiscsak állatokról szólnak..
Hogyha azután már nemcsak belelapoztok a Dzsungel könyvébe, hanem figyelmesen olvassátok és egyre jobban elragadnak az izgalmas kalandok, lassanként azt is észreveszitek, hogy a benne szereplő állatok nagyon is emberi tulajdonságokkal rendelkeznek. A dzsungel állatainak kalandjaiból emberi jellemek bontakoznak elétek. És egyszerre szívetekbe zárjátok a dzsungel világának vadállatait: Akelát, a magányos szürke farkast; Bagirát, a derék fekete párducot; Kát, a bölcs és emberséges óriáskígyót. Ugyanakkor haraggal és ellenszenvvel gondoltok Sir Kánra, a kegyetlen és önző tigrisre, vagy Tabakira, a kellemetlen, minden lében kanál sakálra. Ezek az állatok személyes ismerőseitekké válnak, de mindezeknél közelebbi ismerőssé lesz Maugli, az őserdőbe tévedt kisgyerek, aki bízvást elpusztulna, ha a farkasok nem fogadnák maguk közé. Ott nő fel a vadonban, az állatok életét éli, a bozót törvényeit követi. Maugli embernek született, de mivel állati életet él, egyszerre vad és szelídlelkű, mint a vadállatok

 
Már "csak"hab a tortán a korabeli,régi kivitel,a rajzok,de figyelemre méltó a bőséges minőségi tartalom és az illusztrációk,amik korabeli régi nyomdatechnikának és papírnak köszönhetően,immár egyedülálló módon adják vissza a  képeket,rajzokat,így szintre életre kél ez a kis csodás remekmű.......

 A kisebb,nagyobb gyerekeknek ígér derűs perceket.de akár minden  korosztálynak és azoknak akik szeretik a meséket,mesekönyveket,régi kiadásokat .

 Bátran lehet belőle felolvasni,olvasni,a képeket nézegetni, feltételezem,sokan ismerik,akik nem azoknak természetesen ajánlom ismerjék meg,olvassák el,ajánlom szülőknek,nagyszülőknek olvassák fel gyermekeknek de a fentiek szerint akár gyermekük is nyugodt szívvel elolvashatja.

Minden kedves látogatót megtisztelek,egy a termékről készített galériával,hogy a lehető legtöbb információt tudjam átadni róla.

Köszönöm,hogy az oldalt meglátogatta.

Tekintse meg további termékeimet.

Sok könyv,mesekönyv,sport könyv,újság,képregény is található.

                             Több termék rendelése esetén,kedvezményt adok.

  Állítsa össze kívánság listáját.

Kérdése kérése lenne szívesen segítek!

                 Szállítási ajánlat: rendelje vatera futárral posta pontra fix 1150 Ft ért,akár több terméket is!            

Természetesen,hirdetett termékeim közül,bármennyi terméket tehát 1 db -ot is postázok!

          

A szállítás ingyenes, ha egyszerre legalább 10 000 Ft értékben vásárolsz az eladótól!
Szállítás megnevezése és fizetési módja
Szállítás alapdíja
Ajánlott levél előre utalással
1 450 Ft /db
MPL házhoz előre utalással
1 250 Ft /db
MPL PostaPontig előre utalással
1 140 Ft /db
MPL postacsomag előre utalással
1 250 Ft /db
Személyes átvétel
0 Ft /db
Budapest XXII. kerület
Vatera Csomagpont - Foxpost előre utalással
590 Ft /db
További információk a termék szállításával kapcsolatban:
FONTOS!SZEMÉLYES ÁTADÁS:ELSZÁLLÍTÁST- 1db terméknél nem tudok vállalni-ÉRTE KELL JÖNNI A MEGADOTT CÍMRE! -DE POSTÁZNI TUDOM - több termék esetén természetesen esetleg megoldható a személyes szállítás,de erről leütés előtt érdeklődjön! POSTA:A posta költség A TERMÉKLAPON,DE AJÁNLOTTNÁL a termék/vagy termékek súlyától függően változhat az aktuális 2019 es posta díj alapján számolva,súly szerinti postai díjak mérvadóak. A terméket,minden esetben SZEMÉLYES vagy POSTA 7 napon belül kérem kifizetni
Az eladóhoz intézett kérdések Még nem érkezett kérdés. Kérdezni a vásárlás előtt a legjobb.