A vásárlás köztudottan bizalomra épül és ez különösen igaz akkor, ha arra az interneten kerül sor. Éppen ezért a Vaterán kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy oldalunkon a vásárlás ne csak élményteli, hanem biztonságos is legyen. Piacterünkön 4-szintű védelmi rendszerrel védjük felhasználóinkat, az adásvétel teljes folyamata ellenőrzött: eladóink regisztrációkor biztonsági ellenőrzésen mennek át, a Vatera értékelési rendszerének köszönhetően pedig azt is tudod, kivel fogsz üzletet kötni.
Csalófigyelő rendszerünkkel folyamatosan figyeljük és megelőzzük az esetleges visszaéléseket, de ha mégis probléma adódna a vásárlásodnál, és nem kapod meg a terméket, Biztonságos Vásárlás Programunk keretében pénzvisszafizetési garanciát is vállalunk, így a Vatera jóval nagyobb biztonságot nyújt vásárlásod folyamán, mint más apróhirdetési oldalak.

1. Ellenőrzött eladók
A Vaterán, az ország legnagyobb piacterén több mint 3 millió termékből válogathatsz, így az online piacterek és apróhirdetési oldalak közül messze a Vaterán található a legszélesebb kínálat. A hirdetések mindegyikét ellenőrzött eladók töltik fel. Eladóink regisztrációkor automatikusan egy ellenőrzésen mennek keresztül, ami garantálja, hogy az eladói fiókok mögött valós személyek állnak. Mivel visszaélés esetén így az eladó lenyomozható, és ezt a csalók is tudják, ezért jellemzően el is kerülik a Vaterát, és inkább olyan oldalakon hirdetnek, ahol a regisztrációkor nem történik biztonsági ellenőrzés, a szolgáltató nem ismeri a személyes adataikat, a vásárlóknak pedig előzetesen semmilyen információjuk nincs az eladóról, és annak megbízhatóságáról.
2. Értékelési rendszer
A vásárlók és az eladók minden adásvétel után értékelést készítenek egymásról, így minden eladónál láthatod a pozitív visszajelzései arányát, azaz hogy mennyire megbízható, és hogy mit írtak róla a korábbi vásárlói. Így akkor is pontosan tudod, kivel készülsz üzletet kötni, ha az eladó messze lakik tőled, és még sohasem találkoztál vele. A megbízható eladók számára pedig az összegyűjtött pozitív értékelések még hatékonyabb eladást jelentenek.
Tudj meg még többet az értékelési rendszerről »
3. Csalófigyelő rendszer
Az oldalon megtalálható termékek eladóit és azok aukciós tevékenységét folyamatosan figyelemmel kísérjük, a hosszú évek alatt tökéletesített ún. csalófigyelő algoritmus láthatatlanul, több ponton figyeli a gyanús aktivitásokat, hogy munkatársaink még a baj megtörténte előtt közbeléphessenek, ezáltal minimalizálva a visszaélések esélyét. A visszaélések megakadályozása érdekében évekkel ezelőtt létrehoztuk a Vatera Biztonsági Csoportot, az ott dolgozó munkatársaink folyamatosan monitorozzák a piactéren zajló adásvételeket és a felhasználókat, szükség esetén együttműködve a nyomozó hatóságokkal, hogy ezzel is elejét vegyük a visszaéléseknek.
Megelőzési módszereinket folyamatosan fejlesztjük, hogy oldalunk még biztonságosabb felületet nyújtson az adásvételek lebonyolításához.
4. 100 000 Ft-os pénzvisszafizetési garancia
A fokozott védelem ellenére is kijelenthető, hogy nincs tökéletes rendszer, éppen ezért, hogy a vásárlók még inkább biztonságban érezhessék magukat, 2014-ben bevezettük a 100 000 forintos pénzvisszafizetési garanciát a Biztonságos Vásárlási Program (BVP) keretében. A BVP lényege, hogy ha valamilyen oknál fogva nem kapod meg a kifizetett terméket, akkor a programban meghatározott feltételek teljesülése esetén termékenként 100 ezer forintig megtérítjük a Téged ért kárt.
Ismerd meg a BVP-t »