A Vatera egyik legújabb, és a magyarországi e-kereskedelmi piacon egyedülálló szolgáltatása a Biztonságos Vásárlás Program (BVP). A célunk ezzel a programmal, hogy a Vatera még biztonságosabb, még szerethetőbb legyen minden felhasználó számára. A BVP lényege, hogy ha valamilyen oknál fogva nem kapsz meg egy terméket, akkor bizonyos feltételek teljesülése esetén a Vatera termékenként 100 000 forintig megtéríti a téged ért kárt. Fontos azonban, hogy egy felhasználó egy naptári évben legfeljebb 5 esetben kaphat visszatérítést. A Biztonságos Vásárlás Program részleteiről az alábbiakban olvashatsz.

A menüpont tetején látható információs sávban hasznos linkeket találsz, amelyeken a program előnyeiről és a szabályzat részleteiről olvashatsz. A vonatkozó "Segítség" bejegyzést is innen érheted el.

Új kérelem elindításához a "Tovább" gombra kell kattintani. Ne feledd, hogy a kérelem pozitív elbírálásához meg kell felelned a BVP feltételeinek. Ahogy láthatod, ahhoz, hogy részt tudj venni a BVP-ben, az adott ügy kapcsán először feljelentést kell tenned az illetékes rendőrkapitányságon. Ehhez segítséget szintén itt találhatsz.

A továbblépés után add meg annak a terméknek a vaterás termékkódját, amelyet megvásároltál, de végül nem kaptál meg, majd kattints a "Tovább" gombra.Add meg a termék kifizetésével kapcsolatos információkat.Mutasd be az adásvétel menetét, hogy munkatársaink tisztában legyenek a történtekkel. Ügyelj rá, hogy minden, az ügy szempontjából fontos információ szerepeljen a leírásban.

Az űrlap kitöltését követően a Vatera Ügyfélszolgálatának 30 napja van a kérelem befogadására. Az Ügyfélszolgálat emailben kapcsolatba lép veled, ha befogadta a kérelmet.

Ezután 1 naptári éven belül el kell juttatnod a Vatera számára:
  • a kinyomtatott és aláírt űrlapot,
  • az eredeti, vagy hiteles fizetési példányt: banki átutalási bizonylatot (internetbankból kinyomtatva vagy a bank által kiállítva), utánvét esetén a fizetésről szóló bizonylatot
  • a rendőrségi feljelentés másolatát,
  • a saját személyazonosító okmány és lakcímkártya másolatát,
  • az ügy lezárásáról szóló, a nyomozó hatóság/ügyész/bíróság által kiállított dokumentum másolatát - Fontos!: ezen dokumentum elküldése szükséges a kompenzáció kifizetéséhez
  • a Vatera által a BVP szabályzat alapján kért egyéb dokumentum

Miután az összes fent felsorolt dokumentum hiánytalanul beérkezett, és a Vatera mindent rendben talált, a kompenzáció összege 7 napon belül átutalásra kerül a megadott bankszámlaszámodra.
A Biztonságos Vásárlás Programra vonatkozó Általános Felhasználási Feltételeket itt érheted el.
A Biztonságos Vásárlás Program részletes szabályzatát itt töltheted le.