Regisztráció időpontja: 2012.01.19.
Értékelés eladóként: 99.88% Értékelés vevőként: 100%
Előszó 9 Általános ismeretek 11 A paradicsom gazdasági jelentősége 12 Táplálkozási jelentősége 15 Rendszertan 18 A paradicsom alaktani jellemzése 21 Biológiai igények 25 Hőigény 25 Fényigény 27 Vízigény 28 Tápanyagigény 31 Talajigény 33 A paradicsom fenológiai fázisainak élettani jellemzése 34 Csírázás 34 Vegetatív növekedés 34 Virágzás 36 Megtermékenyülés - kötődés 38 Bogyónövekedés 39 Érés 41 A paradicsom szabadföldi termesztése 43 A fajtakiválasztás szempontjai 44 Területkiválasztás 44 Elővetemény, vetésforgó 45 Talajelőkészítés 46 Tápanyagutánpótlás 46 Különböző tápelemek hatása a paradicsom növekedésére és fejlődésére 47 A paradicsom tápanyagfelvétele és megoszlása 48 Tápanyagszükséglet meghatározása 50 A tápanyag-utánpótlás anyagai 52 Szervestrágyák 52 Műtrágyák 54 Műtrágyázás módja és ideje 56 Szaporítás 57 Vetőmag-előkészítés 58 Helyrevetés 62 Palántáról történő szaporítás 63 A javasolt tőszám és tenyészterület 64 Öntözés 67 A paradicsom gyökérrendszere 69 A vízhiány mértéke 75 A paradicsom öntözésének tervezése 78 Az öntözés hatása a paradicsom termésére 82 Öntözés és az évjáratok együttes értékelése 89 Egyéb ápolási munkák 90 Betakarítás 90 A szabadföldi paradicsomtermesztés várható fejlődési irányai 96 Alkalmazkodóképesség 96 Szárazságtűrés 97 Betegségellenállóság 98 A termés minősége 98 Betakarítás - Érés 102 A paradicsom hajtatása 105 Hajtatásának szerepe, jelentősége 105 A fajtaválasztás szempontjai 109 A termesztés időzítése 110 A paradicsom virágzása 112 A terméskezdemények kialakulása 113 Palántanevelés 117 A hajtatás technológiája 119 Kiültetés - állományszám 120 Környezeti tényezők szabályozása 124 Hőmérséklet szabályozása, CO2 szabályozása 125 Fény szabályozása 127 Páratartalom szabályozása 130 Tápanyag- és vízellátás 132 A tenyészidő során végzett földmunkák 135 A fenológiai fázisok jellemzése 142 A virágzás menete, értékelése 142 A kötődés menete, értékelése 146 A kötődést elősegítő módszerek 148 Termésnövekedés, érés 153 Betakarítás 156 Pulton való tarthatóság és az átmeneti tárolás 158 A paradicsom támrendszeres termesztése 167 Terület kiválasztás 168 Támrendszer 169 Tápanyagutánpótlás 171 A paradicsom károsodása, növényvédelme 175 Kártevők 180 Fonálférgek 180 Üvegházi molytetű 183 Atkák 184 Levéltetvek 185 Paradicsom-aknázólégy 186 Gyapottok-bagolylepke 186 Kórokózók 187 Vírusok 187 Baktériumok 189 Gombák 193 A paradicsom gyomirtása 198 Fiziológiai rendellenességek 201 Generatív szervekkel kapcsolatos rendellenességek 202 Termésérés rendellenességei 205 Vegetatív szervekkel kapcsolatos rendellenesség 208 A termesztésben alkalmazott fajtatípusok, fajták 210 Az étkezési paradicsom forgalmazására vonatkozó szabvány 217 Idegen szavak jegyzéke 224 Irodalomjegyzék 227