Ingatlan/Lakások normal_seller 0

Eladó 82 nm-es, tégla építésű lakás a Hunyadi térnél, Terézvárosban

Látogatók: 212
Telefonszámot lekérők: 0
1 / 0
ad
Ár
57 900 000 Ft
706 098 Ft / m2
Hirdetésfeladás
2020.03.01. 15:48:55
Állapot
Használt
Ingatlan helye
Budapest, VI. kerület, Hunyadi térnél
Alapterület (nm)
82
Szobák száma
2 + 1 fél
Állapot
jó állapotú
Mutasd a telefonszámot

Megosztás
A hirdető pozitív visszajelzéseinek aránya: 99.56%
Értékeléseinek száma: 226
Havi közös költség (Ft/hó):
Átadás éve:
Emelet:
Belmagasság:
Szintek száma az épületben:
Eladó / Kiadó:
Fürdő és WC:
Költözhető:
Akadálymentesített:
Bérleti jog eladó:
Kertkapcsolatos:
Erkély:
Lift:
Tájolás:
Altípus (eladó lakás):
Kilátás:
Eladásra kínálok Terézváros szívében, a Hunyadi térnél egy magasemeleti, nyugat tájolású, utcai nézetű, 2 és fél szobás, összkomfortos, polgári hangulatú lakást. 

A környékről: Terézváros Budapest második legkisebb kerülete, mégis oly sok minden található itt! Fejlődésének igazi katalizátora a Millenniumi ünnepségekkel kapcsolatos építkezéssorozat volt az 1800-as évek végén. Ennek keretében nyerte el mai képét a világörökség részét képező Andrássy út, az európai kontinens első földalatti vasútja, a Hősök tere, a Műcsarnok és a Szépművészeti Múzeum. A Városliget és környéke ma is fejlődik, a hatalmas beruházásoknak köszönhetően Budapest legnagyobb és legzöldebb kulturális központja épül negyedórányi sétára. Az ellenkező irányban a belváros és a bulinegyed forgataga, éttermei és szórakozóhelyei találhatóak, ám még hallótávolságon kívül. Néhány saroknyi távolságban kezdődik a Király utca folytatásaként a Városligeti fasor, melynek szecessziós villái, templomai és a diplomata-negyed épületei a túristákat is idevonzzák. A lakás közvetlen környezetében található a megújult Hunyadi tér és a Hunyadi téri Vásárcsarnok. Pár percen belül elérhető a Lidl, Penny, Reál, Roni, CBA, Spar, és több kisebb éjjel-nappali üzlet, szolgáltatók, posta, bankfiókok. Egy sarokra található a Terézvárosi Rendelőintézet, ahol minden főbb szakorvosi ellátás elérhető, ezen kívül fellelhetőek a közelben magánrendelők, védőnői szolgálat, óvodák, iskolák és gimnáziumok egyaránt. A közlekedést minden irányban elérhető trolibusz hálózat könnyíti (megállók 2 perc sétára), ezek mellett a 4-es és 6-os villamosok, valamint az 1-es metró is 5 percnyi sétára található. Itt található a Nyugati Pályaudvar, az Operaház, a Zeneakadémia, megannyi romkocsma, és sajnos még a “pesti Broadway” is, a Bazilika viszont nem! Itt volt otthon Liszt Ferenc, Pilinszky János, Jókai Mór és Hofi Géza. Terézváros bérházainak elbeszéléseit írta meg többek közt Bartis Attila és Cserna Szabó András, hogy csak a frissebbeket említsük.

Az épületről: A 3 emeletes bérház a Millenniumi ingatlanberuházások második szakaszában épült, az Andrássy út és a Király utca között helyezkedik el. A négy szinten 21 albetét található, kicsi, de jó lakóközösséggel. A belső udvar nemrégiben felújításon esett át (csatornázás, burkolat), a lépcsőház utoljára a 2000-es évek elején lett felújítva, most közepes állapotú. A ház anyagi körülményei rendezettek, az idei év feladata a lakóközösség számára eldönteni, hogy milyen nagyobb beruházásra fordítja jelenlegi megtakarításait (külső- vagy belső homlokzat felújítása vagy esetleg lift építése). A tető részleges felújítása a korábbi években megtörtént, illetve folyamatos karbantartás alatt áll. 


A lakásról: A lakás a 3. emeleten található, alapterülete a tulajdoni lap szerint 79 nm, valójában 82,6nm, valamint egy plusz rakodófülke az átjáró fölött. Kiváló elosztású, a teljes lakás körbejárható. A bejárati ajtó a lépcsőházból nyílik. LIFT jelenleg NINCS. A körfolyosóra csupán a konyhaablak és a cselédszoba ablakai nyílnak. A tágas előszobában egy jelenleg kamraként funkcionáló nagy befogadóképességű szekrény található. Az előszobából nyílik a konyha, melyen túl a cselédszoba található, mely most gardrób szobaként funkcionál. Az előszobából nyílik egy különálló WC, a nagyszoba, valamint egy átjáró a fürdőhöz. A fürdőt és a nagyszobát a háló köti össze, így a két szobából minden helyiség átjárható a másik szoba érintése nélkül. A nagyszoba és a hálószoba hatalmas ablakai az utcára néznek (nem közvetlenül a Hunyadi térre, hanem egy keresztutcára) , nyugati tájolásuknak és magasemeleti elhelyezkedésüknek köszönhetően a lakás egész nap világos, benapozott. A 360 cm-es belmagasság adta hatalmas tereket élénk, vidám színek teszik hangulatossá, otthonossá. A szobák burkolata laminált padló. A fűtésről gázkonvektorok gondoskodnak, mely lehetővé teszi a hőmérséklet tetszés szerinti szabályozását az év bármely időszakában. A fürdőszobában zuhanykabin van, a melegvizet egy 80 literes bojler biztosítja. Az átjáró fölött egy külön tárolófülke ad még több rakodási lehetőséget. Az utolsó nagyfelújítás 2006-ban történt a teljes víz- és villanyhálózat cseréjével, új padlóval és burkolatokkal (a konyhában, előszobában, átjáróban, WC-ben és fürdőszobában olasz csempe található), valamint az összes ablak cseréjével (duplafalú hőszigetelő ablakok). A lakás idén teljes festésen és általános felújításon esett át. Költözhető jelen állapotában, egyedül a zuhanykabin cseréje szükséges, mellyel meghagytuk a lehetőséget az új tulajdonos számára, hogy a saját preferenciái szerint akár kád beszereléséről dönthessen. Az ingatlan tehermentes, megállapodás szerint költözhető. A vízfogyasztás egyedi mérés alapján fizetendő (havonta átlagosan 5-6 ezer Ft). Közös költség 18900Ft/hó, víz és villany összesen kb. átlagosan 20 ezer Ft/hó. A fotókhoz mellékelt alaprajz tájékoztató jellegű.

Ingatlanosok, kérem ne keressenek! Tudom, hogy ennek ellenére is hívni fognak. Ha egy újabb kudarcélményre vágynak, és szeretik rabolni saját idejüket, ám legyen.

TERMÉKEK, MELYEK ÉRDEKELHETNEK