Szavazzon az ország legfanatikusabb gyűjtőjére és nyerjen!
Az eddig nevezett gyűjtemények!
Fluor Tomi
Fluor Tomi Fluor baseballsapkákat gyűjt
Tomi elmesélte nekünk, mióta tart ez a mánia, melyik volt gyűjteménye első darabja, és hogy mi alapján válogat.
» Megnézem
Fluor Tomi
Fluor Tomi
Mit gyűjtesz? Baseballsapkákat. Honnan jött ez a mánia? A gyűjtés maga nem tudatosan indult, egy idő után szimplán csak azt vettem észre, hogy egyre több a sapkám, a végére pedig már a falból is elkezdtek nőni, és nem tudtam leállítani ezt a folyamatot. Mióta gyűjtöd a sapikat? 2008 óta nem igazán lehet sapi nélkül látni, csak ritkán. Azt hiszem, számolhatjuk innen a dolgot. Mekkora a gyűjteményed? Körülbelül 60 darab sapkám van. Melyik a kedvenced és miért éppen az? Több kedvencem van... Amiket klipekben hordtam, alapból közel állnak a szívemhez. Az aktuális kedvencem a WTF feliratú fekete csoda, de ha a Hősök zenekari sapkáját meglátom a polcon, akkor is elmosolyodom, nagy a respektem a csapat felé. Már gyártás alatt vannak a saját sapkáim is, valószínűleg egy ideig az lesz a favorit.
Horváth Éva
Horváth Éva Éva cipőket gyűjt
Évával arról beszélgettünk, mióta tart a cipők iránti rajongása, hány darabból áll a gyűjteménye, és hogy miért változik ez a szám folyamatosan.
» Megnézem
Horváth Éva
Horváth Éva
Mit gyűjtesz? Leginkább cipőket. De a legtöbb cipőmhöz táskám is van. Miért pont ezt? Szerintem egy nőt nagyon öltöztet egy szép cipő. Egyszerűen látom az alkotást, a szépet egy-egy jó darabban, és nagyon szeretem a magas sarkakat, mérnöki remekmű mindegyik. Mióta? Nincs konkrét dátum, mindig is szerettem a cipőket, egészen fiatal koromtól. Mekkora a gyűjteményed? Úgy 150 cipőm lehet, de a pontos szám folyamatosan változik. Elajándékozom őket, vagy jótékonysági árverésre szoktam felajánlani azokat, amelyeket már kevesebbszer hordok. De vannak olyan régi cipőim is, amikhez ragaszkodom, és nem szívesen válnék meg tőlük. Melyik a legkedvesebb darabod? Nincs egyetlen kedvencem, inkább korszakaim vannak, és a korszakokhoz tartozó aktuális kedvenceim. Van, hogy a díszesebb, feltűnő, nagyon magas sarkú darabokat hordom, de van, hogy a decensebb, elegánsabbakat veszem elő többször. És persze lapos sarkút is hordok, most aktuális kedvencem egy gyöngyös szandál, amit Kínában vásároltam, egy igazi kínai piacon. Nagyon autentikus.
Winkler Róbert
Winkler Róbert Winkler napszemüvegeket gyűjt
Robi elmesélte nekünk, mióta tart ez a mánia, melyik gyűjteménye legkedvesebb darabja, és hogy hány napszemüveg büszke tulajdonosa.
» Megnézem
Winkler Róbert
Winkler Róbert
Miket gyűjtesz? Napszemüvegeket. Vannak még dolgok, amik mások szerint a gyűjtemény határát karcolásszák nálam, úgy mint autó, motor, robogó, gitár és szájharmonika, de rendesen gyűjteménynek csak a napszemüvegeket nevezném. Ez honnan jön? Miért pont ezt? Igazából nem tudom. Mindig szerettem a jó napszemüvegeket, az első rendeset lassan 20 éve vettem. Egyébként ma is megvan, Rusty márkájú. Régebben évekig elvoltam ugyanabban, és csak ha elveszett vagy megsemmisült, vettem másikat. Aztán észrevettem, hogy már csak a jobbakból is van vagy tíz, és hogy két barátnős hétvégi programot is ehhez igazítottam. Egyszer elmentünk Bécsbe, megnézni a H.R. Giger kiállítást, és venni egy ic! berlint, aztán Triesztbe mentünk hétvégézni, mert megálmodtam, hogy kell nekem egy szögletes Persol. Mióta? Viszonylag pontosan meg tudom mondani, mert a tudatos gyűjtés kezdete nagyjából a szörny önálló tudatra ébredésével esik egybe, amit azzal ünnepeltem meg, hogy indítottam egy napszemüveg blogot (napszemuveg.blog.hu), 2011. június 11-én. Így most már legálisan  hódolhatok aberrációmnak, hiszen tematikus sajtótermék lettem. Mekkora a gyűjteményed? A rendes dizájner darabokból 20 körül van, az egyéb marhaságokat, nyaraláson vásárolt szörnyszülötteket nem számolom, ahogy azt a sárga munkavédelmi szemüveget sem, amit sötétedés utáni robogózásra használok. Melyik a gyűjtemény legkedvesebb darabja és miért? Sok kedvencem van. Az ic! berlin technikailag érdekes, mert nincs benne csavar, és egy rugóval pattan ki a szára, meg elég idiótán is néz ki, hogy egyetlen nagy arany tükör. A két Maui Jimben a legjobb lenni a különleges színviláguk miatt - egy kicsit színesebbnek mutatják a dolgokat. Persze a polárszűrős szemüvegekben amúgy is sok minden lesz szebb, a folyóktól az autókig. De ha mint tárgyat kell nézni, egyértelműen a Persol 714-es a kedvencem. Sose volt nagy divat, már csak az ára miatt sem, de a világ összes napszemüvege közül talán ezen látszik a legjobban a kézműves gyártás, hogy ez egy nagyon patinás vállalat által gyártott nagybetűs luxuscikk. Az összehajtható szárak csatlakozásai, a rugózási rendszer, meg persze, hogy a Persol még használ üveglencsét, és a szár nem műanyag, hanem acetát. Az biztos, hogy vitrinből kivenni és nézegetni többnyire a 714-est szoktam.
Gaál Noémi
Gaál Noémi Noémi hűtőmágneseket gyűjt
Noémi elmesélte nekünk, miért pont hűtőmágneseket gyűjt, melyek gyűjteménye kedvenc darabjai, és hogy hogyan bővül a kollekció.
» Megnézem
Gaál Noémi
Gaál Noémi
Miket gyűjtesz? Hűtőmágneseket. Miért pont ezt? Igazság szerint nem tudatosan kezdtem el gyűjteni őket, csak kialakult ez a szokás nálam. Az első darabokkal még recepteket, üzeneteket rögzítettem a hűtőre, de ahogy egyre többet utaztam, mindenhonnan hoztam egyet-egyet emlékbe, végül egész szép kis gyűjtemény lett belőle. Ma már a barátaimtól is kapok ajándékba az ő utazásaikról, amik arra emlékeztetnek, hogy gondoltak rám. Mióta? Úgy 10 évvel ezelőtt kerültek hozzám az első darabok, belföldi és külföldi utazásokról. De nagyon szeretem azokat a hűtőmágneseket is, amelyeken idézetek vagy vicces szövegek vannak, főleg, ha olyat találok, ami valamiért betalál, rímel egy-egy élethelyzetemre. Mekkora a gyűjteményed? Nem tudnám összeszámolni, de elég méretes hűtőnk van, és egyre kevesebb rajta a szabad hely... Melyik a legkedvesebb darabod? Nagyon szeretem azt, amelyik a barcelonai utazásunkra emlékeztet, nagyon kedves emlék. Vagy a skóciai utazásunkról hozott, Loch Ness-i szörnyet ábrázoló mágnes, ilyet nem is láttam máshol, nagyon különleges. De van egy kis képkeretem is, amiben egy saját fotóm van 12 éves koromból, ez mindig a fiatal önmagamra emlékeztet.
Joshi Bharat
Joshi Bharat Joshi Beatles relikviákat gyűjt
Joshit arról kérdeztük, mikor kezdődött gyűjtőszenvedélye, mekkora a gyűjteménye, és hogy mi a kedvenc Beatles relikviája.
» Megnézem
Joshi Bharat
Joshi Bharat
Mit gyűjtesz? Mindent, ami Beatles: lemezeket, könyveket és egyéb relikviákat. A Beatles-klasszikusok mellett Lennon, McCartney és Ringo Starr lemezeit is gyűjtöm. Miért éppen ezt? Nagyon szeretem a zenekart, a zenéjüket. Lemezekkel, CD-kkel kezdtem, aztán következtek a filmek és sorban a többi relikvia. Mióta? Lassan 20 éve, pontosan 1993 óta. Egy barátom egy egész éjszakát állt sorban anno a Live at the BBC című CD-ért Londonban. Akkor éreztem át igazán, milyen is az igazi rajongás és a gyűjtőszenvedély. Mekkora a gyűjteményed? Nem tudnám pontosan megmondani, de több szekrénynyi lemezem, CD-m és DVD-m van. Van legalább tíz Beatles-pólóm is, ezeket is nagy becsben tartom, olyannyira, hogy még a Rolling Stones koncertre is abban mentem. Melyik a legkedvesebb darabod? Több olyan darabom is van, amit nagyon nehéz megszerezni. Ilyen például a Lost Lennon Tapes című tízrészes sorozat, vagy egy, a legjobb feldolgozásokat tartalmazó lemez. Szeretek vadászni a minél érdekesebb, ritkább felvételekre, mára akad már jó pár, amire igazán büszke lehetek.
2012 © allegroup.hu kft. Minden jog fenntartva!
Gyakran Ismételt Kérdések
 
A játék pontos szabályzatát itt találja. Miről szól a Vatera Fanatikus kampánya és meddig tart? A kampány során keressük az ország legfanatikusabb gyűjtőjét, a legizgalmasabb, legérdekesebb gyűjteményt.
A játék két szakaszból áll.
Az első szakaszban, 2012. október 29. 10 óra és november 10. 12 óra között lehet benevezni a versenybe, azaz képeket és leírást feltölteni a gyűjteményről a Vatera oldalára. A határidő a nevezések beérkezésének időpontjára vonatkozik.
November 10-én, az első szakasz lezárulta után szakmai zsűri kiválasztja az általuk 10 legfanatikusabbnak ítélt gyűjtőt, és november 10-én 16 órakor kikerül a TOP 10 gyűjtő listája az oldalra.
A második szakaszban, 2012. november 10. 16 óra és november 21. 12.00 óra között a közönség szavazhat a TOP 10 gyűjtő listájára. A legtöbb közönségszavazatot kapott versenyző lesz a verseny győztese, azaz az ország legfanatikusabb gyűjtője.
A gyűjtőnek egy kiállítással egybekötött átadón kerül átadásra a fődíj, ahol a nyertes gyűjteményt kiállítjuk. Mit lehet nyerni? A verseny első szakaszában a versenybe jelentkező, jóváhagyott nevezők között kisorsolunk 5 x 50 000 Ft-tal feltöltött OTP bankkártyát.
A verseny második, szavazási szakaszában a szavazók között kisorsolunk egy 250 00 Ft-tal feltöltött OTP bankkártyát.
A verseny második szakaszában a legtöbb közönségszavazatot kapott gyűjtő díja szintén egy 250 000 Ft-tal feltöltött OTP bankkártya. Hogyan lehet nevezni a versenybe? A versenyben csak a Vaterán regisztrált felhasználók vehetnek részt. Ha még nem regisztrált, itt megteheti. Töltsön fel képeket és leírást a gyűjteményéről, amellyel a versenyben szeretne indulni, és küldje el jelentkezését. Mikor jelenik meg a feltöltött fotóm és leírásom a verseny oldalán? A feltöltött képek nem automatikusan, hanem a szerkesztőségi jóváhagyás után (max. 48 óra) jelennek meg az oldalon. Egy felhasználó több gyűjteménnyel is nevezhet a versenybe? Igen, egy felhasználó több különböző gyűjteménnyel is nevezhet. Hány kép tölthető fel egy nevezéshez? Felhasználónként maximum 5 kép tölthető fel, a feltöltött képek mérete nem lehet nagyobb 500 kB-nál. Bármilyen fotót feltölthetek az oldalra? Képfeltöltésre vonatkozó szabályok: Feltölteni kizárólag jogtiszta és a versenyen nevező személy gyűjteményét ábrázoló képet lehet. Tilos feltölteni:
  • korhatáros fotókat
  • a verseny tematikájába nem illő, tehát nem a gyűjteményhez kapcsolódó fotókat
    • feliratokkal, logókkal, vagy vízjellel ellátott fotókat
    • nem jogtiszta fotókat
Kik a zsűri tagjai? A 10 legfanatikusabb gyűjtőt egy hírességekből álló zsűri választja ki, tagjai:
Horváth Éva, Gaál Noémi, Joshi Bharat, Winkler Robi, Fluor Tomi Hogyan és hányszor lehet szavazni egy versenyzőre? A második szakaszban, 2012. november 10. 16 óra és november 21. 12.00 óra között szavazhat az oldalon a zsűri által kiválasztott TOP 10 gyűjtőre. Minden versenyző mellett található egy Szavazok gomb, amelyre kattintva szavazhat az adott gyűjtőre. Akár több versenyzőre is szavazhat, de egy versenyzőre egy napon belül (az adott napon 0.00 és 23.59 között) csak egyszer szavazhat. A szavazáshoz regisztrálnom kell a Vatera.hu oldalra is? Igen, szavazni csak regisztrált felhasználók tudnak. A szavazók is nyerhetnek? Igen, a verseny második, szavazási szakaszában a szavazók között kisorsolunk egy 250 00 Ft-tal feltöltött OTP bankkártyát. Mikor és hol lesz az eredményhirdetés? A verseny oldalán, a Vatera facebook rajongói oldalán, és a Vatera blog oldalán a közzétesszük a nyertesek felhasználónevét, az első, nevezési szakasz nyerteseit legkésőbb 2012. november 15-ig, a második, szavazási szakasz nyerteseit pedig legkésőbb 2012. november 23-ig.
A nyertes gyűjtőnek egy kiállítással egybekötött átadón kerül átadásra a fődíj.