Szavazzon az ország legfanatikusabb gyűjtőjére és nyerjen!
< vissza a döntősökhöz
Sanyi, aki katonai egyenruhákat gyűjt.
1194 8.
Sándor különleges katonai egyenruhákat gyűjt. Ha kell, még egy tábornokról is lerángatja, ha kell, életveszélyes pince aljába is bemászik, ha kell, mind a 150 ezer férfi Kovácsot felhívja. Évtizednyi gyűjtőmunkája eredménye a ma már nem kevesebb mint 600 tételből álló kollekciója.

Mit gyűjt pontosan? A magyar fegyveres erők egyenruházati cikkeit. Fókuszterületem az 1945-től máig terjedő bő 65 év, egy a történelem hullámveréseinek köszönhetően rendkívül heterogén időszak.

Honnan jött ez a mánia? Egy vérbeli gyűjtő számára a gyűjtés olyan természetes, magától értetődő tevékenység, mint a lélegzetvétel. Persze ha kellően mélyre ás, megmutatkoznak a mozgatórugók. Ez esetemben a rend, a struktúra, a teljesség megtapasztalása, és hogy gyűjteményemmel egy tökéletes, komplett világot építek fel.

Mióta gyűjti az egyenruhákat? A 80-as évek végén, 12 évesen kezdtem el gyűjteni. A gyűjtőszenvedély szűk két évtizedig hullámzott, és gyakorlatilag mindent felölelt, külföldi egyenruhákat és kitüntetéseket, magyar sisakokat a háború előttről, de simán beraktam a gyűjteményembe egy katonai rendszámtáblát, vagy éppen egy tábornokot ábrázoló gránitszobrot. A nagy felismerés a 2000-es évek közepén jött, gyűjtői tevékenységemet azóta a fentebb bemutatott fókuszterületre koncentrálva végzem.

Tudta Ön?
A Vaterán több, mint 8000 katonai relikviát talál, így ha egyenruhákra, vagy más katonai felszerelésre vadászik, nézzen szét a Militária kategóriában!
» Megnézem

Mekkora a gyűjteménye? Gyűjteményem mintegy 600 tételből áll, ennek harmada sapka és sisak, harmada felsőruházati cikk, vagyis zubbony, kabát, ing, harmada pedig minden egyéb. Gyűjteményem kiterjedtségét jelzi, hogy mindössze néhány tucatnyi olyan ruházati cikkről tudunk az említett időszakból, amelyből nincs legalább egy példány a kollekciómban.

Melyik gyűjteménye kedvenc darabja és miért éppen az? Furcsán hangzik, de minden darab kedvenc. Legyen ez egy rendkívül ritka tábornoki egyenruha, vagy éppen egy milliószámra gyártott egyszerű legénységi gyakorlónadrág, mindnek ugyanaz a maga eszmei és személyes értéke a számomra. Ha mégis meg kellene nevezni, hogy mit tartok a legkedvesebbik darabomnak, azokat a komplex – ruházati cikkeket, kitüntetéseket, valamint okmányokat egyaránt tartalmazó – anyagokat tudnám megjelölni, amelyek egykori tulajdonosuk egyéni élettörténetén keresztül az ország történelmét is tükrözik. A demokratikus Magyarországért küzdő, az 50-es években meghurcolt, a rendszerváltás után rehabilitált főtiszt anyaga a maga tragikus valójában fájdalmasan, ugyanakkor mégis felemelően demonstrálja hazánk vérzivataros történelmét.

Ön is gyűjti a katonai felszereléseket? Akkor a Vatera az Ön helye!
Ajánlott hirdetések
Ajánlat betöltése...
Nézze meg a többi döntőst is!
Attila, a Moszkvics gyűjtő  
Dóra, a pandamaci gyűjtő  
Péter, "A kis herceg" könyv gyűjtő  
János, a levél gyűjtő  
Tamás, a rendszám gyűjtő  
Magdi, a gyűszű gyűjtő  
Dezső, a mozigép gyűjtő  
Sándor, a tűzoltókészülék gyűjtő  
Lajos, a fényképezőgép gyűjtő  
2012 © allegroup.hu kft. Minden jog fenntartva!
Gyakran Ismételt Kérdések
 
A játék pontos szabályzatát itt találja. Miről szól a Vatera Fanatikus kampánya és meddig tart? A kampány során keressük az ország legfanatikusabb gyűjtőjét, a legizgalmasabb, legérdekesebb gyűjteményt.
A játék két szakaszból áll.
Az első szakaszban, 2012. október 29. 10 óra és november 10. 12 óra között lehet benevezni a versenybe, azaz képeket és leírást feltölteni a gyűjteményről a Vatera oldalára. A határidő a nevezések beérkezésének időpontjára vonatkozik.
November 10-én, az első szakasz lezárulta után szakmai zsűri kiválasztja az általuk 10 legfanatikusabbnak ítélt gyűjtőt, és november 10-én 16 órakor kikerül a TOP 10 gyűjtő listája az oldalra.
A második szakaszban, 2012. november 10. 16 óra és november 21. 12.00 óra között a közönség szavazhat a TOP 10 gyűjtő listájára. A legtöbb közönségszavazatot kapott versenyző lesz a verseny győztese, azaz az ország legfanatikusabb gyűjtője.
A gyűjtőnek egy kiállítással egybekötött átadón kerül átadásra a fődíj, ahol a nyertes gyűjteményt kiállítjuk. Mit lehet nyerni? A verseny első szakaszában a versenybe jelentkező, jóváhagyott nevezők között kisorsolunk 5 x 50 000 Ft-tal feltöltött OTP bankkártyát.
A verseny második, szavazási szakaszában a szavazók között kisorsolunk egy 250 00 Ft-tal feltöltött OTP bankkártyát.
A verseny második szakaszában a legtöbb közönségszavazatot kapott gyűjtő díja szintén egy 250 000 Ft-tal feltöltött OTP bankkártya. Hogyan lehet nevezni a versenybe? A versenyben csak a Vaterán regisztrált felhasználók vehetnek részt. Ha még nem regisztrált, itt megteheti. Töltsön fel képeket és leírást a gyűjteményéről, amellyel a versenyben szeretne indulni, és küldje el jelentkezését. Mikor jelenik meg a feltöltött fotóm és leírásom a verseny oldalán? A feltöltött képek nem automatikusan, hanem a szerkesztőségi jóváhagyás után (max. 48 óra) jelennek meg az oldalon. Egy felhasználó több gyűjteménnyel is nevezhet a versenybe? Igen, egy felhasználó több különböző gyűjteménnyel is nevezhet. Hány kép tölthető fel egy nevezéshez? Felhasználónként maximum 5 kép tölthető fel, a feltöltött képek mérete nem lehet nagyobb 500 kB-nál. Bármilyen fotót feltölthetek az oldalra? Képfeltöltésre vonatkozó szabályok: Feltölteni kizárólag jogtiszta és a versenyen nevező személy gyűjteményét ábrázoló képet lehet. Tilos feltölteni:
  • korhatáros fotókat
  • a verseny tematikájába nem illő, tehát nem a gyűjteményhez kapcsolódó fotókat
    • feliratokkal, logókkal, vagy vízjellel ellátott fotókat
    • nem jogtiszta fotókat
Kik a zsűri tagjai? A 10 legfanatikusabb gyűjtőt egy hírességekből álló zsűri választja ki, tagjai:
Horváth Éva, Gaál Noémi, Joshi Bharat, Winkler Robi, Fluor Tomi Hogyan és hányszor lehet szavazni egy versenyzőre? A második szakaszban, 2012. november 10. 16 óra és november 21. 12.00 óra között szavazhat az oldalon a zsűri által kiválasztott TOP 10 gyűjtőre. Minden versenyző mellett található egy Szavazok gomb, amelyre kattintva szavazhat az adott gyűjtőre. Akár több versenyzőre is szavazhat, de egy versenyzőre egy napon belül (az adott napon 0.00 és 23.59 között) csak egyszer szavazhat. A szavazáshoz regisztrálnom kell a Vatera.hu oldalra is? Igen, szavazni csak regisztrált felhasználók tudnak. A szavazók is nyerhetnek? Igen, a verseny második, szavazási szakaszában a szavazók között kisorsolunk egy 250 00 Ft-tal feltöltött OTP bankkártyát. Mikor és hol lesz az eredményhirdetés? A verseny oldalán, a Vatera facebook rajongói oldalán, és a Vatera blog oldalán a közzétesszük a nyertesek felhasználónevét, az első, nevezési szakasz nyerteseit legkésőbb 2012. november 15-ig, a második, szavazási szakasz nyerteseit pedig legkésőbb 2012. november 23-ig.
A nyertes gyűjtőnek egy kiállítással egybekötött átadón kerül átadásra a fődíj.