Szavazzon az ország legfanatikusabb gyűjtőjére és nyerjen!
< vissza a döntősökhöz
Dezső, aki mozigépeket gyűjt.
1099 10.
Dezsőnél minden a filmek körül forog, hiszen mozigépeket gyűjt már gyermekkora óta. Célja, hogy megőrizze az utókor számára ezeket a csodálatos gépeket, és megmutathassa őket azoknak akik még értékelni tudják az igazi mozgókép csodáját.

Mit gyűjt pontosan? Gyűjteményem elég kiterjedt, alapvetően mozifilm vetítő gépeket, azaz mozigépeket gyűjtök, valamint mindenféle a mozitechnikában és a moziban fellelhető relikviát, tárgyat, emléket. Így tehát a vetítőgépeken kívül vannak moziszékek, függönyhúzó motorok, Gong, üvegtáblák, Filmragasztó és javító készülékek, biztosíték és kezelőtáblák, régi jegytömbök, tekercselő készülékek, és alkatrészek, tehát minden ami a moziban megtalálható.

Mekkora a gyűjteménye? Gyűjteményem elég nagynak, de még inkább változatosnak mondható. A több mint 20 év alatt majd 100 gép került hozzám, 5 darab nagy, telepített vetítőgép van a birtokomban, közel 30 hordozható gép, és persze az ezeket a gépeket kiszolgáló berendezések.

Mióta gyűjti a mozigépeket? 12 éves koromban kezdtem el a gyűjtést, egy kerületi lomtalanítás alkalmával talált 16mm-es filmszalag kapcsán, ami annyira lázba hozott, hogy szüleimtől kaptam egy ezt a filmszalagot lejátszó vetítőgépet. Innen pedig már nem volt megállás.

Tudta Ön?
A Vaterán többezer DVD és Blu-ray lejátszó, házimozi rendszer és egyéb film és videólejátszó közül válogathat! Találjon rá kedvencére, és mozizzon otthon!
» Megnézem

Honnan szerzi be gyűjteménye darabjait? Korábban, amkor még nem volt internet, régi, ma már nem is létező moziüzemi vállalatoktól próbáltam beszerezni, amit lehet. Mára már szinte csak a Vaterát használom forrásnak, mivel öregszem, a Vatera pedig kényelmet és könnyű lehetőséget biztosít a keresgélésre, és a vásárlásra. Érdekes, hogy nem egyszer évek óta nem látott kollégával hoz itt össze a sors, sokszor csak a termék leütése után derül ki, hogy mi bizony együtt dolgoztunk - mert hogy nem titok, egyik tanult szakmám mozigépész és mozitechnikus.

Melyik gyűjteménye kedvenc darabja, és miért éppen az? Egyik kedvenc darabom, a Meopta gyár által tervezett és készített MEO UM 70/35-ös univerzális gépe, ami a Montreáli világkiállítás arany díját nyerte. Ezen a típuson is tanultam, ez a gép a Győr-Rába filmszínház egyik vetítőgépe volt. A készülék a hagyományos 35mm-es film mellett 70 mm széles panoráma film vetítésére is alkalmas, súlya majd 2 tonnát nyom. Szeretném ezeket a gépeket megőrizni, és megmutatni azoknak akiket érdekel, mert ez a szakma egy nagyon romantikus és szép szakma volt, valahol lelkük volt-e masináknak, most pedig a digitális rendszer megölte őket. Természetesen a magam örömére is szolgál és felidézi az emlékeimet a mozis évekről.

Ön is gyűjti a filmlejátszó eszközöket? Akkor a Vatera az Ön helye!
Ajánlott hirdetések
Ajánlat betöltése...
Nézze meg a többi döntőst is!
Attila, a Moszkvics gyűjtő  
Sanyi, az egyenruha gyűjtő  
Dóra, a pandamaci gyűjtő  
Péter, "A kis herceg" könyv gyűjtő  
János, a levél gyűjtő  
Tamás, a rendszám gyűjtő  
Magdi, a gyűszű gyűjtő  
Sándor, a tűzoltókészülék gyűjtő  
Lajos, a fényképezőgép gyűjtő  
2012 © allegroup.hu kft. Minden jog fenntartva!
Gyakran Ismételt Kérdések
 
A játék pontos szabályzatát itt találja. Miről szól a Vatera Fanatikus kampánya és meddig tart? A kampány során keressük az ország legfanatikusabb gyűjtőjét, a legizgalmasabb, legérdekesebb gyűjteményt.
A játék két szakaszból áll.
Az első szakaszban, 2012. október 29. 10 óra és november 10. 12 óra között lehet benevezni a versenybe, azaz képeket és leírást feltölteni a gyűjteményről a Vatera oldalára. A határidő a nevezések beérkezésének időpontjára vonatkozik.
November 10-én, az első szakasz lezárulta után szakmai zsűri kiválasztja az általuk 10 legfanatikusabbnak ítélt gyűjtőt, és november 10-én 16 órakor kikerül a TOP 10 gyűjtő listája az oldalra.
A második szakaszban, 2012. november 10. 16 óra és november 21. 12.00 óra között a közönség szavazhat a TOP 10 gyűjtő listájára. A legtöbb közönségszavazatot kapott versenyző lesz a verseny győztese, azaz az ország legfanatikusabb gyűjtője.
A gyűjtőnek egy kiállítással egybekötött átadón kerül átadásra a fődíj, ahol a nyertes gyűjteményt kiállítjuk. Mit lehet nyerni? A verseny első szakaszában a versenybe jelentkező, jóváhagyott nevezők között kisorsolunk 5 x 50 000 Ft-tal feltöltött OTP bankkártyát.
A verseny második, szavazási szakaszában a szavazók között kisorsolunk egy 250 00 Ft-tal feltöltött OTP bankkártyát.
A verseny második szakaszában a legtöbb közönségszavazatot kapott gyűjtő díja szintén egy 250 000 Ft-tal feltöltött OTP bankkártya. Hogyan lehet nevezni a versenybe? A versenyben csak a Vaterán regisztrált felhasználók vehetnek részt. Ha még nem regisztrált, itt megteheti. Töltsön fel képeket és leírást a gyűjteményéről, amellyel a versenyben szeretne indulni, és küldje el jelentkezését. Mikor jelenik meg a feltöltött fotóm és leírásom a verseny oldalán? A feltöltött képek nem automatikusan, hanem a szerkesztőségi jóváhagyás után (max. 48 óra) jelennek meg az oldalon. Egy felhasználó több gyűjteménnyel is nevezhet a versenybe? Igen, egy felhasználó több különböző gyűjteménnyel is nevezhet. Hány kép tölthető fel egy nevezéshez? Felhasználónként maximum 5 kép tölthető fel, a feltöltött képek mérete nem lehet nagyobb 500 kB-nál. Bármilyen fotót feltölthetek az oldalra? Képfeltöltésre vonatkozó szabályok: Feltölteni kizárólag jogtiszta és a versenyen nevező személy gyűjteményét ábrázoló képet lehet. Tilos feltölteni:
  • korhatáros fotókat
  • a verseny tematikájába nem illő, tehát nem a gyűjteményhez kapcsolódó fotókat
    • feliratokkal, logókkal, vagy vízjellel ellátott fotókat
    • nem jogtiszta fotókat
Kik a zsűri tagjai? A 10 legfanatikusabb gyűjtőt egy hírességekből álló zsűri választja ki, tagjai:
Horváth Éva, Gaál Noémi, Joshi Bharat, Winkler Robi, Fluor Tomi Hogyan és hányszor lehet szavazni egy versenyzőre? A második szakaszban, 2012. november 10. 16 óra és november 21. 12.00 óra között szavazhat az oldalon a zsűri által kiválasztott TOP 10 gyűjtőre. Minden versenyző mellett található egy Szavazok gomb, amelyre kattintva szavazhat az adott gyűjtőre. Akár több versenyzőre is szavazhat, de egy versenyzőre egy napon belül (az adott napon 0.00 és 23.59 között) csak egyszer szavazhat. A szavazáshoz regisztrálnom kell a Vatera.hu oldalra is? Igen, szavazni csak regisztrált felhasználók tudnak. A szavazók is nyerhetnek? Igen, a verseny második, szavazási szakaszában a szavazók között kisorsolunk egy 250 00 Ft-tal feltöltött OTP bankkártyát. Mikor és hol lesz az eredményhirdetés? A verseny oldalán, a Vatera facebook rajongói oldalán, és a Vatera blog oldalán a közzétesszük a nyertesek felhasználónevét, az első, nevezési szakasz nyerteseit legkésőbb 2012. november 15-ig, a második, szavazási szakasz nyerteseit pedig legkésőbb 2012. november 23-ig.
A nyertes gyűjtőnek egy kiállítással egybekötött átadón kerül átadásra a fődíj.