Szavazzon az ország legfanatikusabb gyűjtőjére és nyerjen!
< vissza a döntősökhöz
Péter, aki "A kis herceg" könyveket gyűjti.
1496 5.
Péter A kis herceg című könyvet gyűjti a világ minden tájáról, különböző élő és holt nyelveken illetve dialektusokban. A könyveket utazásai során szerzi be, így minden egyes példánynak saját története van.

Honnan jött a gyűjtési szenvedélye? Gyűjtési szenvedélyemet édesapámtól örököltem, akinek régi pénz gyűjteménye van, de én valami olyat szerettem volna gyűjteni, ami rám jellemző. Az utazás a hobbim, eddig 53 országban jártam, másik hobbim pedig az olvasás.

Mikor kezdte el gyűjteni a könyveket? Az egész egy repülőgép fedélzetén kezdődött. Barcelonából hazafelé, amikor utazás közben A kis herceget olvastam. Egy japán nő ült mellettem, aki egyszer csak így fordult hozzám: - Te biztosan egy különleges ember vagy! Csodálkozva néztem rá, és megkérdeztem, miért. - Mert ezt a könyvet olvasod - válaszolta. - Ez a könyv nagyon hires Japánban is. Amikor leszállt a gép, már tudtam mit fogok gyűjteni: a kedvenc könyvemet.

Mekkora a gyűjteménye? Jelenleg 63 különböző példányból áll. Különböző európai dialektusokon íródott példányaim is vannak, így például bécsi dialektusban, bajorul vagy épp ősi gall és máltai nyelven. Ezen kívül főleg ázsiai, amerikai és afrikai példányokkal rendelkezem. Több, mint 400 különböző nyelvű példány létezik a világon, szóval van még tennivaló. Jelenleg amire a legjobban vágyom, az egy hieroglifákkal íródott egyiptomi példány.

Tudta Ön?
A Vaterán több százezer könyv közül válogathat, így ha az ön hobbija is az olvasás, vagy egy ritka könyvet keres, amit máshol nem tud megvenni, nálunk biztosan rátalál!
» Megnézem

Honnan szerzi be gyűjteménye darabjait? Utazásaim során szerzem be a könyveket illetve szüleimet, barátaimat kérem meg erre, akik az adott országban járnak. Így minden könyvnek története van, és ha a kezembe veszem őket, újra életre kelnek az emlékek. Eszembe jut, ahogy Bangkokban egy tuk-tukban száguldozva járom a várost, majd egy thai-angol szótár segítségével próbálom elmagyarázni az eladónak, hogy mit szeretnék, aki a thai király gyerekkoráról szóló könyvet próbálja éppen eladni nekem, újra élem azt a forró napot Ulanbatorban, amikor a mongol ifjúsági szálló recepciósával járom a piacokat és boltokat vagy amikor rájöttem, hogy Magyarországon cigány nyelven is kiadták a könyvet és sikerült találkoznom a fordítóval, aki egy dedikált példányt ajándékozott nekem.

Melyik gyűjteménye kedvenc darabja és miért éppen az? Ha választanom kellene, akkor azt az arab nyelvű könyvet választanám, amit Libanonban vásároltam. Egyik érdekessége, hogy a nyelv miatt a könyv hátulján van a borítója és jobbról-balra, hátulról-előre kell olvasni. A másik érdekesség, hogy ezt 2006-ban vásároltam egy beiruti könyvesboltban egy héttel az izraeli-libanoni konfliktus kirobbanása előtt, és amikor egy héttel később a televízióban néztem a híradásokat, szomorúan láttam a felvételeken, hogy a könyvesbolt helyén már csak egy bomba ütötte hatalmas lyuk tátong. Talán én vásároltam meg az utolsó példányt.

Ön is gyűjti a könyveket? Akkor a Vatera az Ön helye!
Ajánlott hirdetések
Ajánlat betöltése...
Nézze meg a többi döntőst is!
Attila, a Moszkvics gyűjtő  
Sanyi, az egyenruha gyűjtő  
Dóra, a pandamaci gyűjtő  
János, a levél gyűjtő  
Tamás, a rendszám gyűjtő  
Magdi, a gyűszű gyűjtő  
Dezső, a mozigép gyűjtő  
Sándor, a tűzoltókészülék gyűjtő  
Lajos, a fényképezőgép gyűjtő  
2012 © allegroup.hu kft. Minden jog fenntartva!
Gyakran Ismételt Kérdések
 
A játék pontos szabályzatát itt találja. Miről szól a Vatera Fanatikus kampánya és meddig tart? A kampány során keressük az ország legfanatikusabb gyűjtőjét, a legizgalmasabb, legérdekesebb gyűjteményt.
A játék két szakaszból áll.
Az első szakaszban, 2012. október 29. 10 óra és november 10. 12 óra között lehet benevezni a versenybe, azaz képeket és leírást feltölteni a gyűjteményről a Vatera oldalára. A határidő a nevezések beérkezésének időpontjára vonatkozik.
November 10-én, az első szakasz lezárulta után szakmai zsűri kiválasztja az általuk 10 legfanatikusabbnak ítélt gyűjtőt, és november 10-én 16 órakor kikerül a TOP 10 gyűjtő listája az oldalra.
A második szakaszban, 2012. november 10. 16 óra és november 21. 12.00 óra között a közönség szavazhat a TOP 10 gyűjtő listájára. A legtöbb közönségszavazatot kapott versenyző lesz a verseny győztese, azaz az ország legfanatikusabb gyűjtője.
A gyűjtőnek egy kiállítással egybekötött átadón kerül átadásra a fődíj, ahol a nyertes gyűjteményt kiállítjuk. Mit lehet nyerni? A verseny első szakaszában a versenybe jelentkező, jóváhagyott nevezők között kisorsolunk 5 x 50 000 Ft-tal feltöltött OTP bankkártyát.
A verseny második, szavazási szakaszában a szavazók között kisorsolunk egy 250 00 Ft-tal feltöltött OTP bankkártyát.
A verseny második szakaszában a legtöbb közönségszavazatot kapott gyűjtő díja szintén egy 250 000 Ft-tal feltöltött OTP bankkártya. Hogyan lehet nevezni a versenybe? A versenyben csak a Vaterán regisztrált felhasználók vehetnek részt. Ha még nem regisztrált, itt megteheti. Töltsön fel képeket és leírást a gyűjteményéről, amellyel a versenyben szeretne indulni, és küldje el jelentkezését. Mikor jelenik meg a feltöltött fotóm és leírásom a verseny oldalán? A feltöltött képek nem automatikusan, hanem a szerkesztőségi jóváhagyás után (max. 48 óra) jelennek meg az oldalon. Egy felhasználó több gyűjteménnyel is nevezhet a versenybe? Igen, egy felhasználó több különböző gyűjteménnyel is nevezhet. Hány kép tölthető fel egy nevezéshez? Felhasználónként maximum 5 kép tölthető fel, a feltöltött képek mérete nem lehet nagyobb 500 kB-nál. Bármilyen fotót feltölthetek az oldalra? Képfeltöltésre vonatkozó szabályok: Feltölteni kizárólag jogtiszta és a versenyen nevező személy gyűjteményét ábrázoló képet lehet. Tilos feltölteni:
  • korhatáros fotókat
  • a verseny tematikájába nem illő, tehát nem a gyűjteményhez kapcsolódó fotókat
    • feliratokkal, logókkal, vagy vízjellel ellátott fotókat
    • nem jogtiszta fotókat
Kik a zsűri tagjai? A 10 legfanatikusabb gyűjtőt egy hírességekből álló zsűri választja ki, tagjai:
Horváth Éva, Gaál Noémi, Joshi Bharat, Winkler Robi, Fluor Tomi Hogyan és hányszor lehet szavazni egy versenyzőre? A második szakaszban, 2012. november 10. 16 óra és november 21. 12.00 óra között szavazhat az oldalon a zsűri által kiválasztott TOP 10 gyűjtőre. Minden versenyző mellett található egy Szavazok gomb, amelyre kattintva szavazhat az adott gyűjtőre. Akár több versenyzőre is szavazhat, de egy versenyzőre egy napon belül (az adott napon 0.00 és 23.59 között) csak egyszer szavazhat. A szavazáshoz regisztrálnom kell a Vatera.hu oldalra is? Igen, szavazni csak regisztrált felhasználók tudnak. A szavazók is nyerhetnek? Igen, a verseny második, szavazási szakaszában a szavazók között kisorsolunk egy 250 00 Ft-tal feltöltött OTP bankkártyát. Mikor és hol lesz az eredményhirdetés? A verseny oldalán, a Vatera facebook rajongói oldalán, és a Vatera blog oldalán a közzétesszük a nyertesek felhasználónevét, az első, nevezési szakasz nyerteseit legkésőbb 2012. november 15-ig, a második, szavazási szakasz nyerteseit pedig legkésőbb 2012. november 23-ig.
A nyertes gyűjtőnek egy kiállítással egybekötött átadón kerül átadásra a fődíj.