Szavazzon az ország legfanatikusabb gyűjtőjére és nyerjen!
< vissza a döntősökhöz
Sándor, aki tűzoltókészülékeket gyűjt.
1102 9.
Sándornál nem okoz problémát, ha lángra kap valami, hiszen tűzoltó készülékeket gyűjt már 30 éve. Gyűjteménye egyedülálló a világon, a készülékek 30 országából származnak, és a legszebb darabok közel 100 évesek.

Miért kezdett el épp tűzoltókészülékeket gyűjteni? Miért pont ezeket a tárgyakat gyűjtöm? Válaszom lehetne rövid: mert piros. De komolyra fordítva a szót, azért mert nálam ez szakmai ártalom. Lassan 40 éve a tűzvédelem területén dolgozom, így alakult ki ez a hobby.

Mióta gyűjti a tűzoltókészülékeket? Az első pár darab készüléket 1986-ban kaptam egy nyugdíjba vonuló munkatársamtól.

Honnan szerzi be gyűjteménye darabjait? Gyűjteményem bővítéséhez sok segítséget kapok barátaimtól, munkatársaimtól. Rendszeresen meglepnek egy-egy darabbal. Ezenkívül az ócskapiacokat látogatom megszállottan, mindig reménykedem, hogy valami érdekeset találok. Sajnos hazai gyűjtőkről igazán nincs tudomásom, így csere útján történő bővítésre nincs lehetőségem.

Tudta Ön?
A Vaterán különleges antik tárgyak, régiségek, és igazi ritkaságok várnak Önre! Böngésszen oldalainkon, és találja meg gyűjteménye új darabját!
» Megnézem

Mekkora a gyűjteménye? Gyűjteményem kb 700 db tűzoltó készülék, 50 db különböző méretű és formájú sugárcső. Katalógusok, árjegyzékek, tűzoltós újságok, közlönyök a II. Világháború előtti időből 34 db. Gyűjteményem elsősorban hazai és külföldi tűzoltó készülékekből áll. Jelenleg a világ 30 országából van tűzoltó készülékem. A gyűjtemény további részét képezik korabeli árjegyzékek, prospektusok, tűzvédelemmel, tűzoltással foglalkozó írások, könyvek. Tűzoltó sisakokból és sugárcsövekből ugyan szerényebb a gyűjtemény, bár igyekszem ezeket is folyamatosan bővíteni. Szinte az összes jelentősebb hazai tűzoltó készülék gyártónak megtalálható a készüléke a gyűjteményembe, még olyanok is amelyek sorozatgyártására különböző okok miatt nem került sor.

Melyik gyűjteménye kedvenc darabja, és miért éppen az? Kedvencem több is van, de igazán egy kb 1900-ban készült francia tűzoltó készülékre vagyok a legbüszkébb. Egy barátommal rendszeresen eljárunk a Tűzoltó Múzeumba, és kutatjuk ezeknek az eszközöknek a múltját. Ott olvastam erről a készülékről. Nagy szerencsémre pár hónap múlva valaki feltette a Vaterára, és igy meg tudtam vásárolni. Egy igazi ritkaságra tettem szert. Azért kedvencem, mert a tűzoltó készülék gyártás hőskorából való.

Ön is gyűjti az antik tárgyakat? Akkor a Vatera az Ön helye!
Ajánlott hirdetések
Ajánlat betöltése...
Nézze meg a többi döntőst is!
Attila, a Moszkvics gyűjtő  
Sanyi, az egyenruha gyűjtő  
Dóra, a pandamaci gyűjtő  
Péter, "A kis herceg" könyv gyűjtő  
János, a levél gyűjtő  
Tamás, a rendszám gyűjtő  
Magdi, a gyűszű gyűjtő  
Dezső, a mozigép gyűjtő  
Lajos, a fényképezőgép gyűjtő  
2012 © allegroup.hu kft. Minden jog fenntartva!
Gyakran Ismételt Kérdések
 
A játék pontos szabályzatát itt találja. Miről szól a Vatera Fanatikus kampánya és meddig tart? A kampány során keressük az ország legfanatikusabb gyűjtőjét, a legizgalmasabb, legérdekesebb gyűjteményt.
A játék két szakaszból áll.
Az első szakaszban, 2012. október 29. 10 óra és november 10. 12 óra között lehet benevezni a versenybe, azaz képeket és leírást feltölteni a gyűjteményről a Vatera oldalára. A határidő a nevezések beérkezésének időpontjára vonatkozik.
November 10-én, az első szakasz lezárulta után szakmai zsűri kiválasztja az általuk 10 legfanatikusabbnak ítélt gyűjtőt, és november 10-én 16 órakor kikerül a TOP 10 gyűjtő listája az oldalra.
A második szakaszban, 2012. november 10. 16 óra és november 21. 12.00 óra között a közönség szavazhat a TOP 10 gyűjtő listájára. A legtöbb közönségszavazatot kapott versenyző lesz a verseny győztese, azaz az ország legfanatikusabb gyűjtője.
A gyűjtőnek egy kiállítással egybekötött átadón kerül átadásra a fődíj, ahol a nyertes gyűjteményt kiállítjuk. Mit lehet nyerni? A verseny első szakaszában a versenybe jelentkező, jóváhagyott nevezők között kisorsolunk 5 x 50 000 Ft-tal feltöltött OTP bankkártyát.
A verseny második, szavazási szakaszában a szavazók között kisorsolunk egy 250 00 Ft-tal feltöltött OTP bankkártyát.
A verseny második szakaszában a legtöbb közönségszavazatot kapott gyűjtő díja szintén egy 250 000 Ft-tal feltöltött OTP bankkártya. Hogyan lehet nevezni a versenybe? A versenyben csak a Vaterán regisztrált felhasználók vehetnek részt. Ha még nem regisztrált, itt megteheti. Töltsön fel képeket és leírást a gyűjteményéről, amellyel a versenyben szeretne indulni, és küldje el jelentkezését. Mikor jelenik meg a feltöltött fotóm és leírásom a verseny oldalán? A feltöltött képek nem automatikusan, hanem a szerkesztőségi jóváhagyás után (max. 48 óra) jelennek meg az oldalon. Egy felhasználó több gyűjteménnyel is nevezhet a versenybe? Igen, egy felhasználó több különböző gyűjteménnyel is nevezhet. Hány kép tölthető fel egy nevezéshez? Felhasználónként maximum 5 kép tölthető fel, a feltöltött képek mérete nem lehet nagyobb 500 kB-nál. Bármilyen fotót feltölthetek az oldalra? Képfeltöltésre vonatkozó szabályok: Feltölteni kizárólag jogtiszta és a versenyen nevező személy gyűjteményét ábrázoló képet lehet. Tilos feltölteni:
  • korhatáros fotókat
  • a verseny tematikájába nem illő, tehát nem a gyűjteményhez kapcsolódó fotókat
    • feliratokkal, logókkal, vagy vízjellel ellátott fotókat
    • nem jogtiszta fotókat
Kik a zsűri tagjai? A 10 legfanatikusabb gyűjtőt egy hírességekből álló zsűri választja ki, tagjai:
Horváth Éva, Gaál Noémi, Joshi Bharat, Winkler Robi, Fluor Tomi Hogyan és hányszor lehet szavazni egy versenyzőre? A második szakaszban, 2012. november 10. 16 óra és november 21. 12.00 óra között szavazhat az oldalon a zsűri által kiválasztott TOP 10 gyűjtőre. Minden versenyző mellett található egy Szavazok gomb, amelyre kattintva szavazhat az adott gyűjtőre. Akár több versenyzőre is szavazhat, de egy versenyzőre egy napon belül (az adott napon 0.00 és 23.59 között) csak egyszer szavazhat. A szavazáshoz regisztrálnom kell a Vatera.hu oldalra is? Igen, szavazni csak regisztrált felhasználók tudnak. A szavazók is nyerhetnek? Igen, a verseny második, szavazási szakaszában a szavazók között kisorsolunk egy 250 00 Ft-tal feltöltött OTP bankkártyát. Mikor és hol lesz az eredményhirdetés? A verseny oldalán, a Vatera facebook rajongói oldalán, és a Vatera blog oldalán a közzétesszük a nyertesek felhasználónevét, az első, nevezési szakasz nyerteseit legkésőbb 2012. november 15-ig, a második, szavazási szakasz nyerteseit pedig legkésőbb 2012. november 23-ig.
A nyertes gyűjtőnek egy kiállítással egybekötött átadón kerül átadásra a fődíj.