Szavazzon az ország legfanatikusabb gyűjtőjére és nyerjen!
< vissza a döntősökhöz
Lajos, aki fényképezőgépeket gyűjt.
1292 7.
Lajos SLR filmes, tükörreflexes fényképezőgépeket gyűjt. Gyűjtési szenvedélyét a Vaterának köszönheti, ahol mindig talált egy-egy újabb darabot, ami megtetszett neki, így szép lassan igazi szenvedélyévé vált a gyűjtés. Szeretne összegyűjteni minden márka minden típusából egy példányát a gyártott első modelltől az utolsóig.

Miért a fényképezőgépeket gyűjti? Régóta foglalkozom amatőr módon fényképezéssel. Amikor beregisztráltam a Vaterára, láttam, hogy milyen sok eladó gép van az oldalon. Vettem is egyet a régi helyett, majd még egyet, még egy jobbat, és így tovább. Így lett pár gépem, amit egyáltalán nem használtam. Akkor jött az ötlet, hogy ha összegyűjteném és egy kiállítás keretében bemutathatóvá tenném a gépeket, minden látogatóban felidézhetném azt a korszakot, amikor még negatív filmre rögzítették a képeket.

Mióta gyűjti a fényképezőgépeket? Körülbelül 2005-óta.

Mekkora a gyűjteménye? Közel 400 darabból áll. Vannak közöttük olyan gépek is, amelyek külsőre teljesen egyformák, csak más néven hozták őket forgalomba Európában és Amerikában. Így egymás mellé téve össze is lehet hasonlítani őket.

Tudta Ön?
A Vaterán többezer analóg és digitális fényképezőgép közül válogathat. Ha Ön profi fotós, vagy ha csak hobbija is a fényképezés, nálunk biztosan rátalál a keresett fényképezőgépre vagy kiegészítőre!
» Megnézem

Honnan szerzi be gyűjteménye darabjait? A gépeim nagy többsége a Vateráról és a Teszveszről származik, a mai napig, de külföldről is szoktam gépeket vadászni. Minden nap figyelem a vaterás és teszveszes termékfigyelő értesítő emailjeim , amiket átnézek és kiválogatom a számomra érdekes dolgokat. Majd a megfelelő pillanatban licitálok, ha szerencsém van, és egy újabb darab kerül a gyűjteményembe.

Melyik gyűjteménye kedvenc darabja és miért éppen az? Talán úgy fogalmaznék, hogy minden darab a kedvencem, mindegyiknek van valami lyen története, és egyedi szépsége. Márkaként a Minolta gépek a kedvenceim, a Chinon és Revue gépek pedig nagyon különlegesek, ezért állnak közel a szívemhez. Illetve van még jó néhány modell, amit eddig nem sikerült megvennem, de dolgozom az ügyön.

Ön is gyűjti a fényképezőgépeket? Akkor a Vatera az Ön helye!
Ajánlott hirdetések
Ajánlat betöltése...
Nézze meg a többi döntőst is!
Attila, a Moszkvics gyűjtő  
Sanyi, az egyenruha gyűjtő  
Dóra, a pandamaci gyűjtő  
Péter, "A kis herceg" könyv gyűjtő  
János, a levél gyűjtő  
Tamás, a rendszám gyűjtő  
Magdi, a gyűszű gyűjtő  
Dezső, a mozigép gyűjtő  
Sándor, a tűzoltókészülék gyűjtő  
2012 © allegroup.hu kft. Minden jog fenntartva!
Gyakran Ismételt Kérdések
 
A játék pontos szabályzatát itt találja. Miről szól a Vatera Fanatikus kampánya és meddig tart? A kampány során keressük az ország legfanatikusabb gyűjtőjét, a legizgalmasabb, legérdekesebb gyűjteményt.
A játék két szakaszból áll.
Az első szakaszban, 2012. október 29. 10 óra és november 10. 12 óra között lehet benevezni a versenybe, azaz képeket és leírást feltölteni a gyűjteményről a Vatera oldalára. A határidő a nevezések beérkezésének időpontjára vonatkozik.
November 10-én, az első szakasz lezárulta után szakmai zsűri kiválasztja az általuk 10 legfanatikusabbnak ítélt gyűjtőt, és november 10-én 16 órakor kikerül a TOP 10 gyűjtő listája az oldalra.
A második szakaszban, 2012. november 10. 16 óra és november 21. 12.00 óra között a közönség szavazhat a TOP 10 gyűjtő listájára. A legtöbb közönségszavazatot kapott versenyző lesz a verseny győztese, azaz az ország legfanatikusabb gyűjtője.
A gyűjtőnek egy kiállítással egybekötött átadón kerül átadásra a fődíj, ahol a nyertes gyűjteményt kiállítjuk. Mit lehet nyerni? A verseny első szakaszában a versenybe jelentkező, jóváhagyott nevezők között kisorsolunk 5 x 50 000 Ft-tal feltöltött OTP bankkártyát.
A verseny második, szavazási szakaszában a szavazók között kisorsolunk egy 250 00 Ft-tal feltöltött OTP bankkártyát.
A verseny második szakaszában a legtöbb közönségszavazatot kapott gyűjtő díja szintén egy 250 000 Ft-tal feltöltött OTP bankkártya. Hogyan lehet nevezni a versenybe? A versenyben csak a Vaterán regisztrált felhasználók vehetnek részt. Ha még nem regisztrált, itt megteheti. Töltsön fel képeket és leírást a gyűjteményéről, amellyel a versenyben szeretne indulni, és küldje el jelentkezését. Mikor jelenik meg a feltöltött fotóm és leírásom a verseny oldalán? A feltöltött képek nem automatikusan, hanem a szerkesztőségi jóváhagyás után (max. 48 óra) jelennek meg az oldalon. Egy felhasználó több gyűjteménnyel is nevezhet a versenybe? Igen, egy felhasználó több különböző gyűjteménnyel is nevezhet. Hány kép tölthető fel egy nevezéshez? Felhasználónként maximum 5 kép tölthető fel, a feltöltött képek mérete nem lehet nagyobb 500 kB-nál. Bármilyen fotót feltölthetek az oldalra? Képfeltöltésre vonatkozó szabályok: Feltölteni kizárólag jogtiszta és a versenyen nevező személy gyűjteményét ábrázoló képet lehet. Tilos feltölteni:
  • korhatáros fotókat
  • a verseny tematikájába nem illő, tehát nem a gyűjteményhez kapcsolódó fotókat
    • feliratokkal, logókkal, vagy vízjellel ellátott fotókat
    • nem jogtiszta fotókat
Kik a zsűri tagjai? A 10 legfanatikusabb gyűjtőt egy hírességekből álló zsűri választja ki, tagjai:
Horváth Éva, Gaál Noémi, Joshi Bharat, Winkler Robi, Fluor Tomi Hogyan és hányszor lehet szavazni egy versenyzőre? A második szakaszban, 2012. november 10. 16 óra és november 21. 12.00 óra között szavazhat az oldalon a zsűri által kiválasztott TOP 10 gyűjtőre. Minden versenyző mellett található egy Szavazok gomb, amelyre kattintva szavazhat az adott gyűjtőre. Akár több versenyzőre is szavazhat, de egy versenyzőre egy napon belül (az adott napon 0.00 és 23.59 között) csak egyszer szavazhat. A szavazáshoz regisztrálnom kell a Vatera.hu oldalra is? Igen, szavazni csak regisztrált felhasználók tudnak. A szavazók is nyerhetnek? Igen, a verseny második, szavazási szakaszában a szavazók között kisorsolunk egy 250 00 Ft-tal feltöltött OTP bankkártyát. Mikor és hol lesz az eredményhirdetés? A verseny oldalán, a Vatera facebook rajongói oldalán, és a Vatera blog oldalán a közzétesszük a nyertesek felhasználónevét, az első, nevezési szakasz nyerteseit legkésőbb 2012. november 15-ig, a második, szavazási szakasz nyerteseit pedig legkésőbb 2012. november 23-ig.
A nyertes gyűjtőnek egy kiállítással egybekötött átadón kerül átadásra a fődíj.