Saját aszisztens
Üdvözöllek a Fórumban!
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Létrehozva:
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 20 Regisztrált: 2011-08-24 18:40 Azonosító: 1 542 064 ![]() |
Kedves dryadite! Az ennerr nevű felhasználó 10 éve lépett be utoljára,nagyon nem valószínű hogy választ kap a kérdésére.... valami más megoldást keressen a kérdésére mert erre itt választ nem fog kapni. Üdv ![]() https://www.vatera.hu/ekszerkellek-egyeb-ez...3178886411.html |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 59 Regisztrált: 2007-06-22 20:39 Azonosító: 14 682 ![]() |
Kedves ennerr! Tudom régen volt, de itt a vaterafórumon találtam meg azt a hozzászólásod, hogy használsz egy autosol nevű krémet ékszer fényesítésre. A kérdésem az lenne, hogy kifejezetten az Autosol gold&silver terméket használod? Ha igen akkor honnan szerzed be, mert itthon a neten nem találtam sehol, ahol kapni lehet, csak külföldön. Nekem van Autosol metal polish nevű krém(ami itthon is kapható), de azt nem merem használni aranyhoz, ezüsthöz, mert a tájékoztatójában az volt, hogy nem ajánlják ékszerekhez, csak a gold&silver-t. Válaszodat előre is köszönöm! Kedves dryadite! Az ennerr nevű felhasználó 10 éve lépett be utoljára,nagyon nem valószínű hogy választ kap a kérdésére.... valami más megoldást keressen a kérdésére mert erre itt választ nem fog kapni. Üdv ![]() |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2017-04-29 15:47 Azonosító: 2 459 173 ![]() |
Kedves ennerr!
Tudom régen volt, de itt a vaterafórumon találtam meg azt a hozzászólásod, hogy használsz egy autosol nevű krémet ékszer fényesítésre. A kérdésem az lenne, hogy kifejezetten az Autosol gold&silver terméket használod? Ha igen akkor honnan szerzed be, mert itthon a neten nem találtam sehol, ahol kapni lehet, csak külföldön. Nekem van Autosol metal polish nevű krém(ami itthon is kapható), de azt nem merem használni aranyhoz, ezüsthöz, mert a tájékoztatójában az volt, hogy nem ajánlják ékszerekhez, csak a gold&silver-t. Válaszodat előre is köszönöm! |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 9 Regisztrált: 2007-12-16 11:08 Azonosító: 67 340 ![]() |
Nagyon jó módszert találtam az ezüst itthoni tisztítására, felújítására.
Rendeltem a vaterán Silvex polírpasztát és kendőket, amellyel tényleg gyönyörűen ki lehet polírozni az ezüst és az arany ékszereket is. Az ezüstöt viszont picit oxidálja, így utána jön a tisztítás: háztartási gépek tisztítására alkalmas vízkőoldó és víz elegyében áztatom és forralom fel az ékszereket, melyek ezután csillognak villognak és még a résekben sem marad szennyeződés. A vízkőoldós tisztítást nem javaslom köves-gyöngyös ékszereknél (elvileg a kőnek nem lesz baja, de ha ragasztott akkor kieshetnek), csak kő nélküliekhez. |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 78 Regisztrált: 2009-02-01 18:19 Azonosító: 450 375 ![]() |
Ha ez téma felvetés volt, akkor válaszolok: igen én is vásároltam tőle gyönyörű cirkónium köves, tömör ezüst gyűrűt, amely megérkezve egy ronda kínai öntvénnyé változott! Most várom vissza a pénzem... Javaslom a az "aranynak árult...." fórumba írni az eladókról a véleményeket. A tekoshopos is már megérdemelné, hogy kattanjon a lakat, annyi embert átvert. |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 9 Regisztrált: 2007-12-16 11:08 Azonosító: 67 340 ![]() |
|
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2009-09-29 18:38 Azonosító: 769 406 ![]() |
Te is a Tekoshoptol vásároltál
![]() |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2008-08-13 08:50 Azonosító: 178 957 ![]() |
Csak néhány dolgot pontosítanék: a királyvíz sósav és salétromsav elegye és nem kell ahhoz forrónak lennie, hogy oldja a fémet. Az ezüstöt a sima salétromsav is oldja. Én nem használnék semmilyen savat a tisztításhoz. Esetleg egy kis citromlevet, ha mindenképpen muszály.
A réz kizöldülése, tulajdonképpen a réz rozsdásodása.Különösebb mechanikai hatás nélkül eltüntethető snassz mezei rozsdaoldóval.Egyáltalán nem károsítja a rezet és dörzsölgetni sem kell, ha sima felületről van szó.Cirádás felületeknél én egy kiszolgált fogkefét hívok segítségül.Nem emlékszem a rozsdaoldó árára, mert kb 7 évvel ezelött vettem azt a literest, amit azóta is használok.Pár száz forint volt, vagy még annyi sem. Ezüstnél még nem próbáltam, de abból kiindulva, hogy az ezüst csak a forró királyvízben (sósav-kénsav keverék) oldódik, nem tartom valószínűnek, hogy károsítaná a rozsdaoldó. Valaki írta a sósavat.Hát szerintem az megmarja az egész felületet.A vasat megmarja, az biztos.Én nem próbálnám ki rézen és ezüstön semmiképp sem. |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 10 Regisztrált: 2008-01-10 17:22 Azonosító: 77 516 ![]() |
A réz kizöldülése, tulajdonképpen a réz rozsdásodása.Különösebb mechanikai hatás nélkül eltüntethető snassz mezei rozsdaoldóval.Egyáltalán nem károsítja a rezet és dörzsölgetni sem kell, ha sima felületről van szó.Cirádás felületeknél én egy kiszolgált fogkefét hívok segítségül.Nem emlékszem a rozsdaoldó árára, mert kb 7 évvel ezelött vettem azt a literest, amit azóta is használok.Pár száz forint volt, vagy még annyi sem. Ezüstnél még nem próbáltam, de abból kiindulva, hogy az ezüst csak a forró királyvízben (sósav-kénsav keverék) oldódik, nem tartom valószínűnek, hogy károsítaná a rozsdaoldó. Valaki írta a sósavat.Hát szerintem az megmarja az egész felületet.A vasat megmarja, az biztos.Én nem próbálnám ki rézen és ezüstön semmiképp sem.
|
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 783 Regisztrált: 2007-03-01 12:58 Azonosító: 62 ![]() |
nem rossz ötlet én is sok ezüszöt tisztítottam meg fogkrémmel de érmét semmiképpen nem szabad....a patina miatt Érméim nincsenek, azokat a Petőfi Csarnok bolhapiacán eladom még fényes állípotukban! Tisztogassa aztáőn a kedves vevő ..... aki szerintem viszonteladó ....... :-)))) |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Csak olvasó Hozzászólások: 1 156 Regisztrált: 2007-03-01 12:48 Innen: Hirtelengöröngyös-balacskó Azonosító: 39 ![]() |
nem rossz ötlet én is sok ezüszöt tisztítottam meg fogkrémmel de érmét semmiképpen nem szabad....a patina miatt Erre jó az orvosi alcohol ![]() Garantáltan nem karcolódik,fényesebb lesz mint salamon tö.... ![]() A hozzászólást -Flitter- szerkesztette a következő időpontban: 2007-10-05 18:33 -------------------- Állampolgári jogom hülyének lenni. Ne vedd komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belőle élve:) Mit te gondolsz, ki te vagy, azt hiszed, hogy kivel beszélsz? "Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!" "Az a baj a világgal, hogy az okosak örökké kételkednek,a hülyék meg mindig holtbiztosak mindenben." "Légy olyan ,mint a madár,mely alól ha kivágják a fát- nem zuhan le-hanem még magasabbra repül." |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 17 Regisztrált: 2007-03-01 12:47 Azonosító: 7 ![]() |
Hello szeretném megtudni ,hogy müködik és ,hogy mivel kell a rezet tisztitani. A házi módszereket ajánlom, olcsó és garantáltan mûködik: A rezet félbevágott citrommal szoktam ledörzsölni, az ezüstöt meleg ultrás vízbe áztatom, néha kevergetem, végül leöblítem és áttörlöm. |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Fórumozó ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 330 Regisztrált: 2007-03-01 13:18 Azonosító: 149 ![]() |
Tegnap tüzetesen végigolvastam a topicot, mert emlékeztem rá, hogy valaha indult egy ilyen is. Aztán szomorúan tapasztaltam, hogy az említettek közül semmi sincs itthon, kivéve a fogkrémet és a szidolt. Hát a szidol szerintem a legpocsékabb nemesfém pucoló anyag. Annál minden csak jobb lehet. A fogkrémről sem vagyok túl jó véleménnyel, főleg nagyobb tárgyak esetében. Viszont a topic kapcsán eszembe jutott, hogy mi lenne, ha megpróbálnám folyékony CIF súrolóval. Már 3 éve azzal tisztítom a kerámia lapos tűzhelyemet is, és egyáltalán nem karcolta meg. Két gravírozott ezüsttálcát tisztítottam meg vele gyorsvonati sebességgel, gyakorlatilag dörzsölés nélkül. Kétszer gyengén rányomva áttöröltem CIF-es papírtörlővel, aztán folyóvíz alatt leöblítettem, szárazra töröltem és olyan volt mindkettő, mintha polírozták volna. Egy karist nélkül kb. 5 perc alatt mindkét tálcám olyan volt, mintha újonnan vettem volna. Viszont sajnos sem a sárgarézre, sem a vörösrézre nem működött olyan jól, azokat csak némi erősebb dörzsölésre tisztította meg, bár végül azok is szépek lettek. Szódabikarbona szerintem minden háztartásban előfordul. :-) |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 1 786 Regisztrált: 2007-03-01 13:41 Azonosító: 655 ![]() |
Tegnap tüzetesen végigolvastam a topicot, mert emlékeztem rá, hogy valaha indult egy ilyen is. Aztán szomorúan tapasztaltam, hogy az említettek közül semmi sincs itthon, kivéve a fogkrémet és a szidolt.
Hát a szidol szerintem a legpocsékabb nemesfém pucoló anyag. Annál minden csak jobb lehet. A fogkrémről sem vagyok túl jó véleménnyel, főleg nagyobb tárgyak esetében. Viszont a topic kapcsán eszembe jutott, hogy mi lenne, ha megpróbálnám folyékony CIF súrolóval. Már 3 éve azzal tisztítom a kerámia lapos tűzhelyemet is, és egyáltalán nem karcolta meg. Két gravírozott ezüsttálcát tisztítottam meg vele gyorsvonati sebességgel, gyakorlatilag dörzsölés nélkül. Kétszer gyengén rányomva áttöröltem CIF-es papírtörlővel, aztán folyóvíz alatt leöblítettem, szárazra töröltem és olyan volt mindkettő, mintha polírozták volna. Egy karist nélkül kb. 5 perc alatt mindkét tálcám olyan volt, mintha újonnan vettem volna. Viszont sajnos sem a sárgarézre, sem a vörösrézre nem működött olyan jól, azokat csak némi erősebb dörzsölésre tisztította meg, bár végül azok is szépek lettek. -------------------- Ahol az akarat, ott az út! |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 918 Regisztrált: 2007-03-01 13:23 Azonosító: 291 ![]() |
Hát lehet, hogy most kinevettek, de én fogkrémmel tisztítom az ezüst ékszereim. Kezemre nyomok kicsit, átforgatom benne, átdörzsölöm, s megtörlöm! Úgy csillog, hogy a szarkák belevakulnak .... :-))) nem rossz ötlet én is sok ezüszöt tisztítottam meg fogkrémmel de érmét semmiképpen nem szabad....a patina miatt -------------------- nagy a baj amikor a tudás hiánya tesz értékessé vagy értéktelenné dolgokat
|
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Tapasztalt fórumozó ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 918 Regisztrált: 2007-03-01 13:23 Azonosító: 291 ![]() |
Csak ezüst tisztítására a közönséges nedvesített (étkezési) szódabikarbonáttal való dörzsölés jó. Rézhez és ezüsthöz egyaránt jó a kenőszappan és szalmiákszesz keverékének vízes oldata (hevítve még jobb). Egyetlen hiba a felszabaduló ammónia. De csiszolni nem kell és nem is szabad (mert az roncsol). Mind a kettő olcsó és garantált. bizony hogy ezt kell használni metal cleaner helyett -------------------- nagy a baj amikor a tudás hiánya tesz értékessé vagy értéktelenné dolgokat
|
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Ami nekem a legjobban bevált, azaz Amway-es metal cleaner ![]() ![]() jó a metalcleaner de például értékes érmét nem szabad vele tisztítani a patina miatt és azon felül karcol is (ahogy emlékszem) -------------------- nagy a baj amikor a tudás hiánya tesz értékessé vagy értéktelenné dolgokat
|
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 134 Regisztrált: 2007-03-01 13:16 Azonosító: 131 ![]() |
![]() |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2007-04-19 15:26 Azonosító: 6 120 ![]() |
Ami nekem a legjobban bevált, azaz Amway-es metal cleaner
![]() ![]() |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Ellenőrzött vásárló Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2007-03-01 13:41 Azonosító: 657 ![]() |
Van egy új módszerem az ezüst és réz tisztitására, Kimondottan környezetbarát, oly-annyira, hogy tisztitás közben puszta kézzel is a folyadékba nyulok. A sajátom mellett korlátozott mennyiségben vállalom is Pécs környékieknek a bemutatást.
A tisztitás ideje 5-30 percig tart. addig kell áztatni. |
|
|
![]() ![]() |
Szöveges verzió | A pontos idő: 2023-12-03 08:59 |