IPB
X   Központi üzenet
(Az üzenet 2 másodperc múlva bezáródik)

Üdvözöllek a Fórumban!

2 Oldal V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Ezüst tisztitása
niclara
hozzászólás 2022-07-13 23:28
Létrehozva: #1

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-08-24 18:40
Azonosító: 1 542 064

IDÉZET(e.lajos @ 2017-04-29 18:57) *
Kedves dryadite!
Az ennerr nevű felhasználó 10 éve lépett be utoljára,nagyon nem valószínű hogy választ kap a kérdésére....
valami más megoldást keressen a kérdésére mert erre itt választ nem fog kapni.
Üdv rolleyes.gif

https://www.vatera.hu/ekszerkellek-egyeb-ez...3178886411.html
Go to the top of the page

+Quote Post
e.lajos
hozzászólás 2017-04-29 17:57
Létrehozva: #2

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-06-22 20:39
Azonosító: 14 682

IDÉZET(dryadite @ 2017-04-29 17:28) *
Kedves ennerr!

Tudom régen volt, de itt a vaterafórumon találtam meg azt a hozzászólásod, hogy használsz egy autosol nevű krémet ékszer fényesítésre.
A kérdésem az lenne, hogy kifejezetten az Autosol gold&silver terméket használod? Ha igen akkor honnan szerzed be, mert itthon a neten nem találtam sehol, ahol kapni lehet, csak külföldön.
Nekem van Autosol metal polish nevű krém(ami itthon is kapható), de azt nem merem használni aranyhoz, ezüsthöz, mert a tájékoztatójában az volt, hogy nem ajánlják ékszerekhez, csak a gold&silver-t.

Válaszodat előre is köszönöm!

Kedves dryadite!
Az ennerr nevű felhasználó 10 éve lépett be utoljára,nagyon nem valószínű hogy választ kap a kérdésére....
valami más megoldást keressen a kérdésére mert erre itt választ nem fog kapni.
Üdv rolleyes.gif

+Quote Post
dryadite
hozzászólás 2017-04-29 16:28
Létrehozva: #3

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2017-04-29 15:47
Azonosító: 2 459 173

Kedves ennerr!

Tudom régen volt, de itt a vaterafórumon találtam meg azt a hozzászólásod, hogy használsz egy autosol nevű krémet ékszer fényesítésre.
A kérdésem az lenne, hogy kifejezetten az Autosol gold&silver terméket használod? Ha igen akkor honnan szerzed be, mert itthon a neten nem találtam sehol, ahol kapni lehet, csak külföldön.
Nekem van Autosol metal polish nevű krém(ami itthon is kapható), de azt nem merem használni aranyhoz, ezüsthöz, mert a tájékoztatójában az volt, hogy nem ajánlják ékszerekhez, csak a gold&silver-t.

Válaszodat előre is köszönöm!

+Quote Post
veresdaniel
hozzászólás 2010-05-08 18:06
Létrehozva: #4

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-12-16 11:08
Azonosító: 67 340

Nagyon jó módszert találtam az ezüst itthoni tisztítására, felújítására.

Rendeltem a vaterán Silvex polírpasztát és kendőket, amellyel tényleg gyönyörűen ki lehet polírozni az ezüst és az arany ékszereket is.
Az ezüstöt viszont picit oxidálja, így utána jön a tisztítás: háztartási gépek tisztítására alkalmas vízkőoldó és víz elegyében áztatom és forralom fel az ékszereket, melyek ezután csillognak villognak és még a résekben sem marad szennyeződés.

A vízkőoldós tisztítást nem javaslom köves-gyöngyös ékszereknél (elvileg a kőnek nem lesz baja, de ha ragasztott akkor kieshetnek), csak kő nélküliekhez.

+Quote Post
mikeshadow
hozzászólás 2010-04-21 20:52
Létrehozva: #5

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-02-01 18:19
Azonosító: 450 375

IDÉZET(veresdaniel @ 2010-04-21 09:44) *
Ha ez téma felvetés volt, akkor válaszolok: igen én is vásároltam tőle gyönyörű cirkónium köves, tömör ezüst gyűrűt, amely megérkezve egy ronda kínai öntvénnyé változott! Most várom vissza a pénzem...

Javaslom a az "aranynak árult...." fórumba írni az eladókról a véleményeket. A tekoshopos is már megérdemelné, hogy kattanjon a lakat, annyi embert átvert.

+Quote Post
veresdaniel
hozzászólás 2010-04-21 08:44
Létrehozva: #6

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-12-16 11:08
Azonosító: 67 340

IDÉZET(jogobella79 @ 2010-01-05 21:31) *
Te is a Tekoshoptol vásároltál mad.gif

Ha ez téma felvetés volt, akkor válaszolok: igen én is vásároltam tőle gyönyörű cirkónium köves, tömör ezüst gyűrűt, amely megérkezve egy ronda kínai öntvénnyé változott! Most várom vissza a pénzem...

+Quote Post
jogobella79
hozzászólás 2010-01-05 20:31
Létrehozva: #7

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-09-29 18:38
Azonosító: 769 406

Te is a Tekoshoptol vásároltál mad.gif

+Quote Post
OsariS
hozzászólás 2008-08-13 09:17
Létrehozva: #8

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-08-13 08:50
Azonosító: 178 957

Csak néhány dolgot pontosítanék: a királyvíz sósav és salétromsav elegye és nem kell ahhoz forrónak lennie, hogy oldja a fémet. Az ezüstöt a sima salétromsav is oldja. Én nem használnék semmilyen savat a tisztításhoz. Esetleg egy kis citromlevet, ha mindenképpen muszály.

IDÉZET(monih01 @ 2008-01-10 19:15) *
A réz kizöldülése, tulajdonképpen a réz rozsdásodása.Különösebb mechanikai hatás nélkül eltüntethető snassz mezei rozsdaoldóval.Egyáltalán nem károsítja a rezet és dörzsölgetni sem kell, ha sima felületről van szó.Cirádás felületeknél én egy kiszolgált fogkefét hívok segítségül.Nem emlékszem a rozsdaoldó árára, mert kb 7 évvel ezelött vettem azt a literest, amit azóta is használok.Pár száz forint volt, vagy még annyi sem. Ezüstnél még nem próbáltam, de abból kiindulva, hogy az ezüst csak a forró királyvízben (sósav-kénsav keverék) oldódik, nem tartom valószínűnek, hogy károsítaná a rozsdaoldó. Valaki írta a sósavat.Hát szerintem az megmarja az egész felületet.A vasat megmarja, az biztos.Én nem próbálnám ki rézen és ezüstön semmiképp sem.

+Quote Post
monih01
hozzászólás 2008-01-10 18:15
Létrehozva: #9

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-01-10 17:22
Azonosító: 77 516

A réz kizöldülése, tulajdonképpen a réz rozsdásodása.Különösebb mechanikai hatás nélkül eltüntethető snassz mezei rozsdaoldóval.Egyáltalán nem károsítja a rezet és dörzsölgetni sem kell, ha sima felületről van szó.Cirádás felületeknél én egy kiszolgált fogkefét hívok segítségül.Nem emlékszem a rozsdaoldó árára, mert kb 7 évvel ezelött vettem azt a literest, amit azóta is használok.Pár száz forint volt, vagy még annyi sem. Ezüstnél még nem próbáltam, de abból kiindulva, hogy az ezüst csak a forró királyvízben (sósav-kénsav keverék) oldódik, nem tartom valószínűnek, hogy károsítaná a rozsdaoldó. Valaki írta a sósavat.Hát szerintem az megmarja az egész felületet.A vasat megmarja, az biztos.Én nem próbálnám ki rézen és ezüstön semmiképp sem.

+Quote Post
vasarlo76
hozzászólás 2007-12-26 09:08
Létrehozva: #10

Fórumozó

Csoport:
Csak olvasó

Regisztrált: 2007-03-01 12:58
Azonosító: 62

IDÉZET(draglion @ 2007-07-18 19:09) *
nem rossz ötlet én is sok ezüszöt tisztítottam meg fogkrémmel de érmét semmiképpen nem szabad....a patina miatt

Érméim nincsenek, azokat a Petőfi Csarnok bolhapiacán eladom még fényes állípotukban! Tisztogassa aztáőn a kedves vevő ..... aki szerintem viszonteladó ....... :-))))

+Quote Post
Flitter
hozzászólás 2007-10-05 18:28
Létrehozva: #11

Lelkes fórumozó

Csoport:
Csak olvasó

Regisztrált: 2007-03-01 12:48
Innen: Hirtelengöröngyös-balacskó
Azonosító: 39

IDÉZET(draglion @ 2007-07-18 20:09) *
nem rossz ötlet én is sok ezüszöt tisztítottam meg fogkrémmel de érmét semmiképpen nem szabad....a patina miatt

Erre jó az orvosi alcohol laugh.gif isopropil
Garantáltan nem karcolódik,fényesebb lesz mint salamon tö.... laugh.gif

A hozzászólást -Flitter- szerkesztette a következő időpontban: 2007-10-05 18:33

--------------------
Állampolgári jogom hülyének lenni.
Ne vedd komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belőle élve:)

Mit te gondolsz, ki te vagy, azt hiszed, hogy kivel beszélsz?
"Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!"
"Az a baj a világgal, hogy az okosak örökké kételkednek,a hülyék meg mindig holtbiztosak mindenben."
"Légy olyan ,mint a madár,mely alól ha kivágják a fát- nem zuhan le-hanem még magasabbra repül."

+Quote Post
zizzzi
hozzászólás 2007-09-16 21:42
Létrehozva: #12

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 12:47
Azonosító: 7

IDÉZET(ferike30 @ 2006-05-27 11:51) *
Hello szeretném megtudni ,hogy müködik és ,hogy mivel kell a rezet tisztitani.

A házi módszereket ajánlom, olcsó és garantáltan mûködik:
A rezet félbevágott citrommal szoktam ledörzsölni, az ezüstöt meleg ultrás vízbe áztatom, néha kevergetem, végül leöblítem és áttörlöm.

+Quote Post
Karcsi
hozzászólás 2007-09-03 12:08
Létrehozva: #13

Fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 13:18
Azonosító: 149

IDÉZET(Saugvinon @ 2007-08-13 19:08) *
Tegnap tüzetesen végigolvastam a topicot, mert emlékeztem rá, hogy valaha indult egy ilyen is. Aztán szomorúan tapasztaltam, hogy az említettek közül semmi sincs itthon, kivéve a fogkrémet és a szidolt.

Hát a szidol szerintem a legpocsékabb nemesfém pucoló anyag. Annál minden csak jobb lehet. A fogkrémről sem vagyok túl jó véleménnyel, főleg nagyobb tárgyak esetében.

Viszont a topic kapcsán eszembe jutott, hogy mi lenne, ha megpróbálnám folyékony CIF súrolóval. Már 3 éve azzal tisztítom a kerámia lapos tűzhelyemet is, és egyáltalán nem karcolta meg.

Két gravírozott ezüsttálcát tisztítottam meg vele gyorsvonati sebességgel, gyakorlatilag dörzsölés nélkül. Kétszer gyengén rányomva áttöröltem CIF-es papírtörlővel, aztán folyóvíz alatt leöblítettem, szárazra töröltem és olyan volt mindkettő, mintha polírozták volna. Egy karist nélkül kb. 5 perc alatt mindkét tálcám olyan volt, mintha újonnan vettem volna. Viszont sajnos sem a sárgarézre, sem a vörösrézre nem működött olyan jól, azokat csak némi erősebb dörzsölésre tisztította meg, bár végül azok is szépek lettek.

Szódabikarbona szerintem minden háztartásban előfordul. :-)

+Quote Post
Saugvinon
hozzászólás 2007-08-13 18:08
Létrehozva: #14

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2007-03-01 13:41
Azonosító: 655

Tegnap tüzetesen végigolvastam a topicot, mert emlékeztem rá, hogy valaha indult egy ilyen is. Aztán szomorúan tapasztaltam, hogy az említettek közül semmi sincs itthon, kivéve a fogkrémet és a szidolt.

Hát a szidol szerintem a legpocsékabb nemesfém pucoló anyag. Annál minden csak jobb lehet. A fogkrémről sem vagyok túl jó véleménnyel, főleg nagyobb tárgyak esetében.

Viszont a topic kapcsán eszembe jutott, hogy mi lenne, ha megpróbálnám folyékony CIF súrolóval. Már 3 éve azzal tisztítom a kerámia lapos tűzhelyemet is, és egyáltalán nem karcolta meg.

Két gravírozott ezüsttálcát tisztítottam meg vele gyorsvonati sebességgel, gyakorlatilag dörzsölés nélkül. Kétszer gyengén rányomva áttöröltem CIF-es papírtörlővel, aztán folyóvíz alatt leöblítettem, szárazra töröltem és olyan volt mindkettő, mintha polírozták volna. Egy karist nélkül kb. 5 perc alatt mindkét tálcám olyan volt, mintha újonnan vettem volna. Viszont sajnos sem a sárgarézre, sem a vörösrézre nem működött olyan jól, azokat csak némi erősebb dörzsölésre tisztította meg, bár végül azok is szépek lettek.

--------------------
Ahol az akarat, ott az út!

+Quote Post
draglion
hozzászólás 2007-07-18 19:09
Létrehozva: #15

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 13:23
Azonosító: 291

IDÉZET(vasarlo76 @ 2007-01-28 21:05) *
Hát lehet, hogy most kinevettek, de én fogkrémmel tisztítom az ezüst ékszereim. Kezemre nyomok kicsit, átforgatom benne, átdörzsölöm, s megtörlöm! Úgy csillog, hogy a szarkák belevakulnak .... :-)))

--------------------
nagy a baj amikor a tudás hiánya tesz értékessé vagy értéktelenné dolgokat

+Quote Post
draglion
hozzászólás 2007-07-18 19:08
Létrehozva: #16

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(Karcsi @ 2007-03-17 12:53) *
Csak ezüst tisztítására a közönséges nedvesített (étkezési) szódabikarbonáttal való dörzsölés jó.

Rézhez és ezüsthöz egyaránt jó a kenőszappan és szalmiákszesz keverékének vízes oldata (hevítve még jobb). Egyetlen hiba a felszabaduló ammónia. De csiszolni nem kell és nem is szabad (mert az roncsol).

Mind a kettő olcsó és garantált.

bizony hogy ezt kell használni metal cleaner helyett

--------------------

+Quote Post
draglion
hozzászólás 2007-07-18 19:06
Létrehozva: #17

Tapasztalt fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(numerakiraly @ 2007-04-19 15:30) *
Ami nekem a legjobban bevált, azaz Amway-es metal cleaner smile.gif. rolleyes.gif Lehet útálni a céget, de a terméke tökéletes!

jó a metalcleaner de például értékes érmét nem szabad vele tisztítani a patina miatt és azon felül karcol is (ahogy emlékszem)

--------------------

+Quote Post
morgana
hozzászólás 2007-07-11 22:35
Létrehozva: #18

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-03-01 13:16
Azonosító: 131

unsure.gif

+Quote Post
numerakiraly
hozzászólás 2007-04-19 15:30
Létrehozva: #19

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2007-04-19 15:26
Azonosító: 6 120

Ami nekem a legjobban bevált, azaz Amway-es metal cleaner smile.gif. rolleyes.gif Lehet útálni a céget, de a terméke tökéletes!

+Quote Post
enn
hozzászólás 2007-03-19 16:16
Létrehozva: #20

Új fórumozó

Csoport:
Ellenőrzött vásárló

Regisztrált: 2007-03-01 13:41
Azonosító: 657

Van egy új módszerem az ezüst és réz tisztitására, Kimondottan környezetbarát, oly-annyira, hogy tisztitás közben puszta kézzel is a folyadékba nyulok. A sajátom mellett korlátozott mennyiségben vállalom is Pécs környékieknek a bemutatást.
A tisztitás ideje 5-30 percig tart. addig kell áztatni.

+Quote Post

2 Oldal V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
4 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (4 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2023-12-03 08:59