Saját aszisztens
Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 17 033 Regisztrált: 2009-09-04 14:11 Azonosító: 730 465 ![]() |
értem tehát mivel az emberkének csak semlegei vannak mert nem vette fel a kapcsolatot, meg nem reagált a megkeresésekre, itt fogja rontani a levegőt örökre. tekintve hogy az eladó nyilván nem akar negatívat adni , tartva attól, hogy vissza is kapja. jó a rendszer nagyon. Igen, jó a rendszer. Ennél csak rosszabb lehetne. Aki nem hajlandó annyit megtenni önmaga és mások érdekében, hogy adott esetben megadja a megérdemelt negatív értékelést, az viszont rontja a rendszer hatékonyságát! A megalapozatlan bosszú negatívokat pedig kérésre minden indokolt esetben törli az ügyfélszolgálat. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2023-10-10 13:49 Azonosító: 2 715 928 ![]() |
értem tehát mivel az emberkének csak semlegei vannak mert nem vette fel a kapcsolatot, meg nem reagált a megkeresésekre, itt fogja rontani a levegőt örökre. tekintve hogy az eladó nyilván nem akar negatívat adni , tartva attól, hogy vissza is kapja. jó a rendszer nagyon.
|
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 17 033 Regisztrált: 2009-09-04 14:11 Azonosító: 730 465 ![]() |
Sziasztok ! Lehet valahol , valahogy jelenteni azokat a felhasználókat akik csak nyilvánvaló kötözködési szándékból írnak teljesen értelmetlen vagy üzletrontó megjegyzéseket, mit lehet csinálni azon túl hogy blokkolom azokat akik nyilvánvalóan nem akarnak venni semmit? Ezzel némileg kapcsolatos másik kérdés . miért nincsenek letiltva vagy kirostálva azok a felhasználókakinek például a 4 tranzakciójából 1 pozitív a többi 3 eladónak egyszerűen nem válaszolt.? Tisztelt OBalazs! Szabályzatunk értelmében az a felhasználó, akinek összes visszajelzése 2 negatív vagy visszajelzéseinek (pozitív, semleges, negatív) minimum 20 százaléka negatív és visszajelzései között legalább 2 negatív található, a Vatera piacteréről kizárásra kerül. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2023-10-10 13:49 Azonosító: 2 715 928 ![]() |
Sziasztok ! Lehet valahol , valahogy jelenteni azokat a felhasználókat akik csak nyilvánvaló kötözködési szándékból írnak teljesen értelmetlen vagy üzletrontó megjegyzéseket, mit lehet csinálni azon túl hogy blokkolom azokat akik nyilvánvalóan nem akarnak venni semmit? Ezzel némileg kapcsolatos másik kérdés . miért nincsenek letiltva vagy kirostálva azok a felhasználókakinek például a 4 tranzakciójából 1 pozitív a többi 3 eladónak egyszerűen nem válaszolt.?
|
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 15 Regisztrált: 2009-06-05 20:46 Azonosító: 655 037 ![]() |
Én Szabacs99-től vettem egy állítása szerint új Scholl szandált. Postával együtt 10 ezer Ft volt.
Édesanyám tegnap egy ballagásra vette fel először (eddig nem volt elég meleg szandál viseléshez), és 200 méter séta után a szandál mindkét darabja mindkét oldalán elengedte a varrást. A talp elérett. Az eladó szerint nincs lehetőség reklamálni, mert nem adott garanciát a termékre. Viszont azt bevallotta, hogy 3 éve vásárolták, és azóta szekrényben állt. A károm megtérítéséről hallani sem akar, szerinte nem rendeltetés-szerűen lett a szandál használva. Mit lehet tenni ilyen esetben? Még csak a nevét sem tudom, csomag-automatába küldte a terméket, utánvéttel. Az, hogy több, mint egy hét alatt ért ide, és hiába kértem, nézzen utána a csomagnak, nem volt rá hajlandó, már csak hab a tortán. Én jártam utána a postán, hogy hol a cuccom - erre SEMLEGES értékelést adott. A hozzászólást -tbacsa- szerkesztette a következő időpontban: 2023-05-07 20:29 |
|
|
![]() ![]()
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2023-05-07 11:36 Azonosító: 2 704 466 ![]() |
Tisztelt Admin!
Kérem a véleményét. Vettem egy pólót, rendben meg is kaptam, azzal az eltéréssel, hogy kb. 7-8 cm-el rövidebb volt az Eladó által leírtaknál, de nem akartam ebből ügyet csinálni, nem volt nagy érték, s bárki tévedhet, ezzel le is zártam magamban. Pár nappal később kaptam Tőle egy levelet, hogy küldött egy csomagot tévedésből a címemre, s átvettem-e. Írtam, hogy nem, majd én balga, még elkezdtem magyarázkodni, hogy ha a címzés és a telefonszám nem stimmel, akkor ha Üllőre is érkezik az eltévedt csomag, akkor is a tényleges Vevő kapja meg a telefonszámára az értesítést (gondolván, hogy a telefonszámot helyesen rögzítette). Azt a választ kaptam, hogy úgyis kiderül, hogy ki vette át! Ez kiverte nálam a biztosítékot, mert ezek szerint meg sem fordult a fejében, hogy ezt így nem vehette át senki! A legutóbbi levelemben írtam neki a nekem küldött pólóról is a hosszúság miatt (ha már levelezgetünk), írtam, hogy ez nem érdekel (gondoltam, majd elhordom így). Azt is megírtam Neki, hogy zokon vettem, hogy megkérdőjelezi az őszinteségemet a rosszul feladott csomagjával kapcsolatban. Még azt is írtam, ha postán küldte, mivel nem jó a csengőnk, a postásnak a megadott telefonszámot hívnia kell, hogy jöjjek ki, mert itt a csomag, ami elképzelhető, hogy megtörtént, de akkor a lakcímemnél a tényleges Vevő telefonszámát hívhatta, ami szintén nem vezethet kézbesítéshez. Na erre a levélre csak 10 nappal később válaszolt undorító hangnemben. Közölte velem, hogy a telefonszámnak semmi köze a postán maradó csomagnál (ez igaz, viszont így a lakcímnek sem, mert a posta címét kell megadni!) Írta, hogy az én hibám, hogy az eltévedt csomagot rossz címre küldte, merthogy megadtam a címemet is, nem csak a Foxpost automata címét. Közöltem vele, hogy a Vatera rendszerében rögzítve van a címem, tehát azt nem én adtam meg, s így engem hibáztat, hogy rossz helyre küldte a csomagot, tehát én tehetek róla, hogy figyelmetlen volt ami nonszensz! A pólóval kapcsolatban annyit írt, hogy biztos szűk lett rám a póló és húzogattam, s tuti, hogy ő jól mérte le (fotót küldtem neki, mérőszalag rajta volt a pólón, de ezek szerint a saját szemének sem hitt). Hosszúra nyúlt, de nagyon bosszant. |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2011-05-12 14:28 Azonosító: 1 495 768 ![]() |
Sziasztok!
cvkarl felhasználónévvel vettek itt már valakitől valamit? |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 21 Regisztrált: 2018-11-02 13:08 Azonosító: 2 638 630 ![]() |
Sziasztok!
Boldog új évet kívánok mindenkinek. Lenne egy kérdésem, hogy az alábbi felhasználó licitált egy cuccomra de a belépése sokkal korábbi. https://www.vatera.hu/user/rating/rating.php?id=18952806 Természetesen még nem reagált a levelemre. 2023. január 1-jén járt le a licit amire ő licitált de az utolsó belépése 2022.12.22-e Mitől lehet ez? Második lehetőséggel élhetek de várjak még? Telefonszáma is fura valami 0649 és hosszabb mint a magyarországi szám. Köszönöm a segítséget. |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 21 Regisztrált: 2018-11-02 13:08 Azonosító: 2 638 630 ![]() |
Tisztelt Admin!
Nemsokára lejár egy licites hirdetésem. Licitált Feribacsi60 felhasználó, ugyan az mint a sok-sok kreált account Bátortenyerei tagok akik már talán inaktívak. Zaklat, leveleket küldözgetett nemrég és itt most szintén ugyan az a tag. Akiket tiltottam mert egy és ugyanaz a név: Jaguar88 nagyv198 nyilasattila Aukciótörlést hozok létre akkor mert már tiltottam de még ő a nyertes. Köszönöm a segítségüket. Tisztelt kisnagyember ! A témában az első megkeresése július 31-én érkezett és az ügyfélszolgálat még aznap el is küldte a válaszát. A másodikat augusztus 8-án írta és másnap ment a válasz. Ahogy én tudom ilyen nincs. Vásárlónak adnak majdnem minden esetben igazat. Szóval neked mindenképp ajánlva kellett volna feladni mert ha a vásárló nem kapja meg a cuccost, nem tudod bizonyítani, nincs ragszám. Vásárló viszont fizetett. Ez ilyen. Ha drágának tartják az ajánlott díj miatt, akkor ne vásároljanak. Viszont ilyen nincs, hogy vevő felelőssége. Eladónak kötelessége biztosítani, hogy odaérjen a csomag, max ha nem, akkor vissza jön a címre de a vevőnek vagy a cucc vagy a pénze jár vissza. Jó estét. Egy vásárló sima feladással kérte a termék feladását, könyv 3000 Ft, amit nem kapott meg. A termékleírásban benne van, Csak ajánlottan vállalok felelősséget a Posta miatt. Eladónak minden esetben biztosítania kell, hogy a vásárló megkapja a vásárolt árut. Vevőnek adnak igazat legtöbbször, szóval szerintem mindenképp mindig ajánlottan adj fel mindent. |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
...Erre még kérnék egy állásfoglalást! Köszönöm a választ! A fórum moderátora nem illetékes állást foglalni ilyen ügyekben. A BVP eljárást természetesen ennek hiányában is megindíthatja. Ha nem kívánja megoldani a levelezőrendszerét illető problémát, akkor az ügyfélszolgálati levelek ügye sajnos holtpontra jutott. Ebből következően a fórumon lezártnak tekintjük az üzenetváltást. Köszönjük figyelmét, megértését. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 48 Regisztrált: 2016-11-10 09:13 Azonosító: 2 413 334 ![]() |
Elolvastuk a tájékoztatót, mielőtt feltettük a kérdést. Sőt, kísérletként ki is próbáltuk, csak a vevő tudja elindítani a folyamatot. Azon egyszerű oknál fogva írtuk a levelet, hogy ilyen egyértelmű ügyben is átvállalja-e a felelősséget a Vatera, azaz választott sima feladás esetén más felelős helyett, ami véleményem szerint a vevő, aki esetleg ezzel visszaélhet. Levelezesük után visszaszállhat-e még a felelősség ránk? Erre még kérnék egy állásfoglalást! Köszönöm a választ! A hozzászólást -TITEPITE- szerkesztette a következő időpontban: 2022-09-25 06:57 |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
... Mi a teendőnk? Nekem vagy a vevőnek kell elindítania a folyamatot? Várom szíves válaszát! Tisztelt TITEPITE! A program részleteit itt találja: https://www.vatera.hu/biztonsagos-vasarlas/ -------------------- Üdvözlettel:
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 220 Regisztrált: 2017-01-01 14:44 Azonosító: 2 424 955 ![]() |
Tisztelt Admin! 2022 07.01 értékesítés történt a Vaterán keresztül. Utalás megérkezése után az első munkanapon 2022. 07.04.-én a kért sima normál feladással feladtam a terméket. Értékeltem a sikeres üzletet. A feladásról a postán számlát kértem. A könyv 1 hónap elteltével nem érkezett még meg. A vevő kéri hogy utaljam vissza a vásárolt termékárát : könyv 3000 Ft. Mivel a terméklapon a szállítási feltételeknél első mondat: "Csak ajánlottan vállalok felelősséget a posta miatt.", úgy gondolom, hogy ez nem az én hibám. A vásárló saját felelősségére választotta és kérte az olcsóbb sima normál feladást. Viszont arra hivatkozik, hogy én ajánlottam a sima feladási lehetőséget, így vállaljam annak a kockázatát, hogy nem érkezik meg a levél. A feladásról az igazolás megvan. Én feladtam. A vevő naponta bombáz, követelve vissza az összeget. Kérdésem a következő: A posta ajánlotta a sima feladási lehetőséget, amit én kiválasztottam lehetőségkén, viszont ő nem kártalanítja a vásárlót. A Vatera "hirdeti", hogy pénzvisszafizetés kérhető, ha nem érkezik meg a termék. Mi a teendőnk? Nekem vagy a vevőnek kell elindítania a folyamatot? Várom szíves válaszát! E-mail hibakereséshez: Használt operációs rendszer, böngésző, email szolgáltató: adatok megadása kell, csak utána lehet a beállításokat elemezni szerintem. https://www.vatera.hu/biztonsagos-vasarlas/ |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 48 Regisztrált: 2016-11-10 09:13 Azonosító: 2 413 334 ![]() |
A konkrét, egyedi ügyekben folytatott levélváltást nem tehetjük közzé nyilvános felületen. Tisztelt Admin! 2022 07.01 értékesítés történt a Vaterán keresztül. Utalás megérkezése után az első munkanapon 2022. 07.04.-én a kért sima normál feladással feladtam a terméket. Értékeltem a sikeres üzletet. A feladásról a postán számlát kértem. A könyv 1 hónap elteltével nem érkezett még meg. A vevő kéri hogy utaljam vissza a vásárolt termékárát : könyv 3000 Ft. Mivel a terméklapon a szállítási feltételeknél első mondat: "Csak ajánlottan vállalok felelősséget a posta miatt.", úgy gondolom, hogy ez nem az én hibám. A vásárló saját felelősségére választotta és kérte az olcsóbb sima normál feladást. Viszont arra hivatkozik, hogy én ajánlottam a sima feladási lehetőséget, így vállaljam annak a kockázatát, hogy nem érkezik meg a levél. A feladásról az igazolás megvan. Én feladtam. A vevő naponta bombáz, követelve vissza az összeget. Kérdésem a következő: A posta ajánlotta a sima feladási lehetőséget, amit én kiválasztottam lehetőségkén, viszont ő nem kártalanítja a vásárlót. A Vatera "hirdeti", hogy pénzvisszafizetés kérhető, ha nem érkezik meg a termék. Mi a teendőnk? Nekem vagy a vevőnek kell elindítania a folyamatot? Várom szíves válaszát! |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Augusztus 9. után miért nem reagáltak? Többször kérdeztük azóta is. A visszajelző levél megérkezik. A saját leveleinket is látjuk alatta. Eddig mindig ideértek a válaszok. Legyen kedves ide leírni a választ, mert itt tudunk egymással kommunikálni! Köszönöm! A konkrét, egyedi ügyekben folytatott levélváltást nem tehetjük közzé nyilvános felületen. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Ahogy az előzőekben írtuk is, az ügyfélszolgálat minden alkalommal ÉRDEMBEN válaszolt, tehát újra és újra elküldte a választ. De ha az nem ér oda, akkor teljesen mindegy hány alkalommal küldik el. Elkerülhetetlen, hogy önök megkeressék a probléma okát a leírtak szerint. Augusztus 9. után miért nem reagáltak? Többször kérdeztük azóta is. A visszajelző levél megérkezik. A saját leveleinket is látjuk alatta. Eddig mindig ideértek a válaszok. Legyen kedves ide leírni a választ, mert itt tudunk egymással kommunikálni! Köszönöm! |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Véleményem szerint az lenne a megoldás, ha már mi nem találjuk a leveleket (sokszor sokféle kérdést tettünk már fel, és mindig megkaptuk - megtaláltuk a választ, korrekten válaszoltak), hogy a Vatera elküldené nekünk újra a választ. ... Ahogy az előzőekben írtuk is, az ügyfélszolgálat minden alkalommal ÉRDEMBEN válaszolt, tehát újra és újra elküldte a választ. De ha az nem ér oda, akkor teljesen mindegy hány alkalommal küldik el. Elkerülhetetlen, hogy önök megkeressék a probléma okát a leírtak szerint. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Ha az eddigiekből nem lett volna nyilvánvaló, akkor összefoglalnám: az ügyfélszolgálat mind a két megkeresésükre érdemben válaszolt. Ha ezeket a leveleket nem kapták meg, akkor arról nem a Vatera tehet. Az sajnos a helyzetet nem fogja megoldani, ha újra és újra megismétlik a megkeresést, illetve nyilvános felületen ismételten leírják azt a valótlan állítást, miszerint a Vaterától nem kaptak választ. A válaszok kiküldése pontos időpontokkal naplózva van a rendszerünkben. A megoldást az jelentené, ha megpróbálnának utánajárni a saját oldalukon, hogy miért nem kapták meg a leveleket. Spam beállítások, szűrők, levelező szolgáltató, stb. Véleményem szerint az lenne a megoldás, ha már mi nem találjuk a leveleket (sokszor sokféle kérdést tettünk már fel, és mindig megkaptuk - megtaláltuk a választ, korrekten válaszoltak), hogy a Vatera elküldené nekünk újra a választ. Nem itt és most kértük először, hanem korábban, és levélben többször is. A visszajelzőlevél, ami jelzi, hogy megkapták az üzenetünket megvan. Alatta a mi további kérdéseink is megvannak. Számíthatunk arra, hogy még egyszer elküldik - akár a naplóból kimentve, vagy ez a válasz elúszott, és soha nem tudjuk meg? Megköszönöm, ha még egyszer nem azt válaszolja, hogy keressük meg a választ, ugyanis ez a helyzetünket nem fogja megoldani. |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Mielőtt messzemenő következtetéseket vonnának le, nem kaptunk leveleket. ... Ha az eddigiekből nem lett volna nyilvánvaló, akkor összefoglalnám: az ügyfélszolgálat mind a két megkeresésükre érdemben válaszolt. Ha ezeket a leveleket nem kapták meg, akkor arról nem a Vatera tehet. Az sajnos a helyzetet nem fogja megoldani, ha újra és újra megismétlik a megkeresést, illetve nyilvános felületen ismételten leírják azt a valótlan állítást, miszerint a Vaterától nem kaptak választ. A válaszok kiküldése pontos időpontokkal naplózva van a rendszerünkben. A megoldást az jelentené, ha megpróbálnának utánajárni a saját oldalukon, hogy miért nem kapták meg a leveleket. Spam beállítások, szűrők, levelező szolgáltató, stb. -------------------- Üdvözlettel:
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Ezt annyira tudtam! ![]() Viszont matthewka kérdésére én is várom a választ. Eggyel kisnagyember alatt. ![]() Mielőtt messzemenő következtetéseket vonnának le, nem kaptunk leveleket. Augusztus eleje óta többször reagált a férjem - kisnagyember - és kérte, hogy válaszoljanak. Most is kértük a Vaterát privát üzenetben, hogy küldjék el a korábbi válaszaikat, nem küldték. Viszont helyette kapott figyelmeztetést a férjem, hogy valótlanságot állít: "Tisztelt Felhasználónk! Felhívjuk szíves figyelmét a Vatera Fórum Szabályzatának betartására. Nem megengedett a félrevezető, valótlan információk megjelentetése. A kifogásolt szövegrész: "A Vatera ügyfélszolgálatának ezt már jeleztem 2022 07.31-én Profi eladóként még nem kaptam választ."" és korlátozták abban, hogy itt a fórumon egyből hozzászólhasson, és nem is jelent meg tegnap óta a válasza. 6000 termékkel, 2005 óta értékesítünk a Vaterán, 8000 fölötti pozitív értékeléssel. |
|
|
![]() ![]() |
Szöveges verzió | A pontos idő: 2023-12-03 08:27 |