IPB
X   Központi üzenet
(Az üzenet 2 másodperc múlva bezáródik)

Üdvözöllek a Fórumban!

> Fontos tudnivaló

A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.

780 Oldal V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Aukciózással Kapcsolatos Kérdések, Eladás, licitálás, értékelések...
BTom66
hozzászólás 2023-10-10 23:39
Létrehozva: #1

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-10-18 22:28
Azonosító: 32 823

Szia,
Mivel elsőként a vevőnek kellene értékelni (én találjam ki, hogy tetszik-e élőben neki az árú?), bizony megvárom akár fél évig is, hogy adjon értékelést, aztán amikor értékelt akkor megteszem én is. Amennyiben nem teszi meg én sem. A jutalék/sikerdíj meg úgyis megy a cégnek a határidő lejárta előtt, így jogilag tiszta a dolog. A bevétel meg nálam meg a cégnél. Ez a itt lényeg mindenkinek ("Az elégedett triumvirátus").
Üdv:
Tom
Go to the top of the page

+Quote Post
buvar57
hozzászólás 2023-10-03 20:38
Létrehozva: #2

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-12-08 09:48
Azonosító: 341 355

IDÉZET(pompea @ 2023-10-01 17:51) *
Ha nem éred el a minimálárat és lejár az aukció akkor: nincs nyertes licitáló!
Ha már elérte a licit a minimálárat akkor minimum 1 nyertes licitáló már van és ő nyeri a licitet az aukció zárásakor ha nem licitálják felül!

Köszönöm szépen! nagyjából így emlékeztem én is. Buvar

+Quote Post
pompea
hozzászólás 2023-10-01 17:51
Létrehozva: #3

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2017-01-01 14:44
Azonosító: 2 424 955

IDÉZET(buvar57 @ 2023-10-01 11:02) *
kedves fórumozók! jó régóta vagyok a vaterán, néhány év szünet után jöttem újra fel.
Segítséget illetve választ szeretnék arra a kérdésre, hogy a minimálár elérése mit jelent? lejár a termék és azé lesz, aki a legtöbbet adta érte?
vagy még nem jár le a termék és még lehet licitálni.
Köszönöm, hogy válaszol valaki.
Buvar

Ha nem éred el a minimálárat és lejár az aukció akkor: nincs nyertes licitáló!
Ha már elérte a licit a minimálárat akkor minimum 1 nyertes licitáló már van és ő nyeri a licitet az aukció zárásakor ha nem licitálják felül!

+Quote Post
buvar57
hozzászólás 2023-10-01 11:02
Létrehozva: #4

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-12-08 09:48
Azonosító: 341 355

kedves fórumozók! jó régóta vagyok a vaterán, néhány év szünet után jöttem újra fel.
Segítséget illetve választ szeretnék arra a kérdésre, hogy a minimálár elérése mit jelent? lejár a termék és azé lesz, aki a legtöbbet adta érte?
vagy még nem jár le a termék és még lehet licitálni.
Köszönöm, hogy válaszol valaki.
Buvar

+Quote Post
istvankiraly62
hozzászólás 2023-03-09 11:22
Létrehozva: #5

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-08-28 19:41
Azonosító: 183 441

IDÉZET(npityu7 @ 2023-03-07 13:12) *
elég szomorú senkit sem érdekel az értékelés. ennyi erővel meg is lehetne szüntetni mert semmi értelme. mindenkinek úgy kell könyörögni csinálja meg az adásvételről az értékelést. ha eladok ha veszek valamit a 90 % ban mindig könyörögni kell érte. kötelezővé kéne tenni. a 90 napos határidő semmit sem ér.

Mintha "régebben"lett volna olyan,hogy a z adásvétel után 45 vagy 60 naptól a személyes menübe nem engedett be-csak értékelés után.

+Quote Post
niclara
hozzászólás 2023-03-08 00:19
Létrehozva: #6

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2011-08-24 18:40
Azonosító: 1 542 064

IDÉZET(npityu7 @ 2022-08-02 05:21) *
Jó reggelt

azt szeretném kérdezni; hogy miért nincsenek a felhasználók kötelezve az értékelésekre? Nagyon sok tesznek rá ; viszont másoknak igen is fontos. Akkor miért van egyáltalán? nem lehetne kötelezővé tenni hogy mindenki értékeljen mindenkit? minden adás vételt?

köszönöm.

Jó estét!

Ilyen problémám nekem is van, utóbbi időben 2 vásárlóm is van, akik nem vették a fáradságot, hogy értékeljenek. Egyikük könyveket és egy avonos Shaker poharat vásárolt tőlem, másikuk bizsuszettet és karórát. Övék lenne az elsőbbség, hogy értékeljenek, de nem teszik meg. Előbbit telefonon nem érem el, emailre nem válaszol. Neki is vannak eladó árui, párat megfigyelésre tettem. Sorban jönnek tőle az ajánlatok, én írtam neki, hogy még az előző tranzakciónak sincs vége, mivel nem értékelt, és én addig nem vásárolok tőle. Semmi reakció. Úgy látszik, csak a minél több eladás érdekli. Egyébként nagyon kevés partner kapott tőle értékelést. Vásárolni csak számomra szükséges dolgot veszek, de ezen felül nézem, hogy 100 %-os, vagy ahhoz közeli legyen az értékelése, de most már nézem az értékelési hajlandóságot is, és notorikus nem értékelőktől nem vásárolok. Így járnak...Egyébként a vatera elvárja a profi eladói státuszhoz a minimum 500 pozitív értékelést, és ez sokszor nem az eladón múlik sad.gif

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2023-03-07 19:00
Létrehozva: #7

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 15:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(npityu7 @ 2023-03-07 13:12) *
elég szomorú senkit sem érdekel az értékelés. ennyi erővel meg is lehetne szüntetni mert semmi értelme. mindenkinek úgy kell könyörögni csinálja meg az adásvételről az értékelést. ha eladok ha veszek valamit a 90 % ban mindig könyörögni kell érte. kötelezővé kéne tenni. a 90 napos határidő semmit sem ér.

Nem kell könyörögni. Különben te vagy a vevő, nyugodtan értékelhetsz először. Én eladóként csak akkor értékelek, ha megkaptam a vevő értékelését. Viszont ha vásárolok, amint megkaptam az árut, azonnal intézem.
El kell fogadni, hogy az értékelések egy része elveszik. Kötelezővé nem lehet tenni, mert nincs eszköz a szankcionálásra. A Vatera pedig örül a forgalomnak és nem az az elsődleges célja, hogy kikényszerítsen dolgokat.

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)

+Quote Post
npityu7
hozzászólás 2023-03-07 13:12
Létrehozva: #8

Új fórumozó

Csoport:
Csak olvasó

Regisztrált: 2022-07-31 06:56
Azonosító: 2 685 966

+Quote Post
Regata
hozzászólás 2023-02-19 18:56
Létrehozva: #9

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2023-02-16 20:26
Azonosító: 2 696 246

Üdvözletem mindenkinek!
Remélem itt tud valaki segíteni, mert az ügyfélszolgálat nem nagyon.
Kérdésem az lenne, ha 1 Ft.-ról induló nem minimáláras aukcióm van, akkor az miért nincs benne az 1 Ft-ról induló aukciók listájában?
A főoldalon van lehetőség egy kattintással az 1 Ft-os aukciókat megnézni. A "minden kategória" és a " hamarosan lejáró előre" van beállítva.
Az enyémek nincsenek a listában.
Azt a választ kaptam, hogy az enyém kitartó kereséssel megtalálható.
Nem tartom korrektnek, hogy amíg másoké kapásból ott van, az enyémet csak úgy találom meg ha a konkrét kategóriában keresek. Akkor sem egyszerűen.
Van valami szelektálási mód? Valaki ott ül, nézegeti a listát és ami nem szimpi azt kitörli? Szerintem ha egy számítógépes rendszer arra van beállítva hogy ha minden kategóriában feltöltött 1 Ft-os aukció jelenjen meg, akkor az meg is jelenik. Nem csak némelyik, hanem mind.
Van rá magyarázat?
Üdv: Tom

+Quote Post
zejopy
hozzászólás 2023-02-19 16:21
Létrehozva: #10

Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos!

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-03-25 15:08
Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :)
Azonosító: 128 349

IDÉZET(Bigdept @ 2023-02-18 19:34) *
Lehet bosszúpozitvat adni, ill. etikus-e? Leütöttem egy terméket, sokáig fent volt, figyelőbe tettem, aztán lejárat előtt úgy gondoltam leütöm. Megtörtént. Vártam reakciót az eladó részéről, ami nem jött, majd ráírtam, hogy hová küldjem az utalást. Azt válaszolta, hogy sehová, mert már régen eladta másik felületen. Volt másik hasonló terméke, gondoltam rákérdezek, hogy az meg van-e, de akkor hirtelen törölte azt, meg több más hirdetését is.
Nem nagyon érdekel a dolog, de ma kaptam figyelmeztető e-mailt, hogy értékeljem a tranzakciót. Én meg azon gondolkodom, létrejöttnek jelölöm a tranzakciót, adok egy kövér pozitívat, hadd fizessen jutalékot, ha már ennyire figyelmetlen volt... rolleyes.gif

A jutalékot az eladó értékelése alapján számlázzák ki abban az esetben, ha az "adásvétel létrejött"-öt jelöli be.
De nem vagy köteles értékelni, 90 nap után eltűnik a személyes menüdből a tranzakció.

--------------------
"Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát."
(Ron Cristian)

+Quote Post
Bigdept
hozzászólás 2023-02-18 19:34
Létrehozva: #11

Lelkes fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-01-27 16:06
Azonosító: 964 053

Lehet bosszúpozitvat adni, ill. etikus-e? Leütöttem egy terméket, sokáig fent volt, figyelőbe tettem, aztán lejárat előtt úgy gondoltam leütöm. Megtörtént. Vártam reakciót az eladó részéről, ami nem jött, majd ráírtam, hogy hová küldjem az utalást. Azt válaszolta, hogy sehová, mert már régen eladta másik felületen. Volt másik hasonló terméke, gondoltam rákérdezek, hogy az meg van-e, de akkor hirtelen törölte azt, meg több más hirdetését is.
Nem nagyon érdekel a dolog, de ma kaptam figyelmeztető e-mailt, hogy értékeljem a tranzakciót. Én meg azon gondolkodom, létrejöttnek jelölöm a tranzakciót, adok egy kövér pozitívat, hadd fizessen jutalékot, ha már ennyire figyelmetlen volt... rolleyes.gif

--------------------
Az összes kerti vetemények közül a kóbászt szeretem a legjobban!

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2022-12-10 20:53
Létrehozva: #12

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

Regisztrált: 2009-09-04 14:11
Azonosító: 730 465

IDÉZET(zolipapa69 @ 2022-12-09 22:36) *
ezt én is megtaláltam, de azt nem hogy hol van. ha licitálok ott csak az van hogy licit elküldése.
hogy találom meg ha szeretném használni?

Nincs mit megtalálni. Licitáljon a licitlépcsőnél nagyobb összeggel és utána magától működik az automata licit, ha jön egy másik licitáló.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
zolipapa69
hozzászólás 2022-12-09 22:36
Létrehozva: #13

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-12-24 02:28
Azonosító: 70 337

IDÉZET(VateraBenz @ 2022-12-09 22:18) *

ezt én is megtaláltam, de azt nem hogy hol van. ha licitálok ott csak az van hogy licit elküldése.
hogy találom meg ha szeretném használni?

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2022-12-09 22:18
Létrehozva: #14

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(zolipapa69 @ 2022-12-09 23:09) *
Most találkoztam vele először és szeretnék többet megtudni róla, de sehol nem találom a lényeget, csak azt hogy mire jó. ez az automata licit. hogy lehet bekapcsolni hol van? a licitnél licitálni lehet és kész nem kérdeti meg hogy szeretnék e robotpilótát.

https://www.vatera.hu/segitseg/a-licit-megt...licitalas/28/85

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
zolipapa69
hozzászólás 2022-12-09 22:09
Létrehozva: #15

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-12-24 02:28
Azonosító: 70 337

Most találkoztam vele először és szeretnék többet megtudni róla, de sehol nem találom a lényeget, csak azt hogy mire jó. ez az automata licit. hogy lehet bekapcsolni hol van? a licitnél licitálni lehet és kész nem kérdeti meg hogy szeretnék e robotpilótát.

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2022-08-04 21:02
Létrehozva: #16

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(npityu7 @ 2022-08-02 06:21) *
Jó reggelt

azt szeretném kérdezni; hogy miért nincsenek a felhasználók kötelezve az értékelésekre? Nagyon sok tesznek rá ; viszont másoknak igen is fontos. Akkor miért van egyáltalán? nem lehetne kötelezővé tenni hogy mindenki értékeljen mindenkit? minden adás vételt?

köszönöm.

Tisztelt npityu7!

Minden szempont figyelembe vételével nem kívánjuk kötelezővé tenni az értékelést.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
npityu7
hozzászólás 2022-08-02 05:21
Létrehozva: #17

Új fórumozó

Csoport:
Csak olvasó

Regisztrált: 2022-07-31 06:56
Azonosító: 2 685 966

Jó reggelt

köszönöm.

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2022-06-25 21:45
Létrehozva: #18

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(xpcuser @ 2022-06-25 09:55) *
Köszönöm! És pontosan hol találom ezt a lehetőséget?

Személyes menü/Eladás fül/Eladó menüpontban görgessen le és ott lesz a "Szöveg hozzáadása a kijelölt aukciókhoz" rész.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
xpcuser
hozzászólás 2022-06-25 08:55
Létrehozva: #19

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2022-06-23 10:09
Azonosító: 2 685 207

IDÉZET(VateraBenz @ 2022-06-24 22:43) *
Tisztelt xpcuser!

A licitált termék leírása nem módosítható.
Viszont a személyes menüjében tud utólag szöveget hozzáadni.

Köszönöm! És pontosan hol találom ezt a lehetőséget?

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2022-06-24 21:43
Létrehozva: #20

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

IDÉZET(xpcuser @ 2022-06-23 11:16) *
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:
Már futó aukciómon szeretnék módosítani annyit, hogy a leírást szeretném kiegészíteni annyival, hogy az aukció lejárta után két héttel tudok foglalkozni az adás-vétel lebonyolításával. Az aukción már van érvényes licit! Van megoldás?
Köszönöm!

Tisztelt xpcuser!

A licitált termék leírása nem módosítható.
Viszont a személyes menüjében tud utólag szöveget hozzáadni.

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post

780 Oldal V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
82 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (82 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2023-12-03 04:55