IPB
X   Központi üzenet
(Az üzenet 2 másodperc múlva bezáródik)

Üdvözöllek a Fórumban!

29 Oldal V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Mpl, MPL - A Magyar Posta futárszolgálata
matthewka
hozzászólás 2024-10-10 21:35
Létrehozva: #1

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-03-06 11:29
Azonosító: 1 039 707

IDÉZET(arnerus @ 2024-10-09 10:41) *
Kedves Vaterások!
Figyelem, váloszínüleg nem lehet tovább egyenesen betenni csomagok MPL automatákra ha Vatera futárral készül a címke.

Érdeklődtem a Magyar Posta ügyfélszolgálatnal és a következő válaszuk érkezett:
"Tájékoztatjuk, hogy a hibás vonalkód jelzést az automata azért mutatja, mert Vaterás csomagok feladása csomagautomatáinkon nem lehetséges.
Küldeményazonosító rendszerünkben létezik, ugyanis a Vatera Futár honlapján elkészített címiratos küldemények feladása kizárólag postán lehetséges."

Ha így lenne nagy kitolás lenne mert az 1.100 Ft helyette 1.425 forint lenne mostantól az árat.

Üdv! Rendeljetek futárt a posta online címiratkitöltőjén. Én is azt teszem. Minden terméklapon kiírtam, hogy postázásnál az MPL vaterafutárt figyelmen kívül hagyom. Csomag 2 kg-ig 1.211 Ft, 5-10 kg-ig 1.398 Ft automatánál feladva és még címkenyomtatással sem kell bajlódni, a posta megoldja helyettetek. Emailben kaptok egy 8 jegyű feladási kódot, azzal lehet csomagot feladni. Üdv!
Go to the top of the page

+Quote Post
arnerus
hozzászólás 2024-10-09 10:41
Létrehozva: #2

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2014-03-20 20:59
Azonosító: 2 103 613

Kedves Vaterások!
Figyelem, váloszínüleg nem lehet tovább egyenesen betenni csomagok MPL automatákra ha Vatera futárral készül a címke.

Érdeklődtem a Magyar Posta ügyfélszolgálatnal és a következő válaszuk érkezett:
"Tájékoztatjuk, hogy a hibás vonalkód jelzést az automata azért mutatja, mert Vaterás csomagok feladása csomagautomatáinkon nem lehetséges.
Küldeményazonosító rendszerünkben létezik, ugyanis a Vatera Futár honlapján elkészített címiratos küldemények feladása kizárólag postán lehetséges."

Ha így lenne nagy kitolás lenne mert az 1.100 Ft helyette 1.425 forint lenne mostantól az árat.

+Quote Post
Recsi
hozzászólás 2024-10-08 17:24
Létrehozva: #3

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2009-06-12 14:55
Azonosító: 659 876

IDÉZET(Csucsut @ 2024-04-26 13:56) *
Nekem eddig mindig megérkezett. Kinyomtatom a vaterás MPL címiratot, mintha postán adnám fel, az automatánmál leolvasom a vonalkódot, fizetek kártyával és feladom.

2 napja próbálok feladni 3db csomagot automatában, minden feladót 2x kinyomtattam mégsem fogadta el, azt írta az automata, hibás csomagazonosító vagy ilyesmi. Bevittem a postára, simán feladtam. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol tájékoztattak, hogy vaterás csomagot nem lehet feladni automatában. Eddig engedte, mert a rendszer hibás volt. Csak gondoltam szólok, nehogy meglepődjetek, ha nem megy...

Mondjuk a vatera odaírhatná megjegyzésben a vaterafutár oldalra, hogy csak postán adható fel, illetve a posta is lehetne annyira nemhülye, hogy nem hibás csomagazonosítót ír, hanem odaírja, hogy a vaterást csak a postán lehet feladni...

+Quote Post
pillangomadarka
hozzászólás 2024-07-30 22:17
Létrehozva: #4

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2017-01-06 22:12
Azonosító: 2 425 794

IDÉZET(Csucsut @ 2024-04-26 13:56) *
Nekem eddig mindig megérkezett. Kinyomtatom a vaterás MPL címiratot, mintha postán adnám fel, az automatánmál leolvasom a vonalkódot, fizetek kártyával és feladom.

Sziasztok! Mai nap és már az előző héten sem lehet ,megjelölni MPL csomagautomatát.
Hiszen használjuk ,kérik oda még a csomagot! Valakinek csak ez opció . Miért nem lehet ez automatikus szolgáltatás ?
Ha a csomag méretet átírom adja, de nem automatikusan .Ezt nem lehetne módosítani ? mad.gif
Köszönöm.

+Quote Post
Csucsut
hozzászólás 2024-04-26 13:56
Létrehozva: #5

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2017-11-21 10:21
Azonosító: 2 552 474

IDÉZET(szerszamok55 @ 2024-04-20 08:22) *
Kérdeztem a vatera szolgálatát,hogy mikor lehet MÁR MPL csomagautomatába csomagot feladni,mondván hogy átvenni lehet onnan.Jó lenne ha nem kellene a postán sorbaállni(,amúgy is indokolatlnul megvárakoztatnak a csomagfeladással a csekkbefizetők javára)...Azt a MEGLEPŐ válszt kaptam hogy, megkérdezve az illetékes kollegát, LEHETSÉGES. Na én azóta sem találom a vaterafelületen az erre vonatkozó választható opciót. A többiek írták,hogy ŐK simán beteszik az automatába és mehet.Ezt úgy kell érteni hogy a kinyomtatott címmintát sajátkezűleg felragasztják a csomagra,beteszik a fiókba és a gép elfogadja ,valamint kéri a kártyás befizetést?...MINDEN OK??? oda is ér acímzett auomatába probléma nélkül?

+Quote Post
pompea
hozzászólás 2024-04-22 19:03
Létrehozva: #6

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2017-01-01 14:44
Azonosító: 2 424 955

IDÉZET(szerszamok55 @ 2024-04-20 08:22) *
Kérdeztem a vatera szolgálatát,hogy mikor lehet MÁR MPL csomagautomatába csomagot feladni,mondván hogy átvenni lehet onnan.Jó lenne ha nem kellene a postán sorbaállni(,amúgy is indokolatlnul megvárakoztatnak a csomagfeladással a csekkbefizetők javára)...Azt a MEGLEPŐ válszt kaptam hogy, megkérdezve az illetékes kollegát, LEHETSÉGES. Na én azóta sem találom a vaterafelületen az erre vonatkozó választható opciót. A többiek írták,hogy ŐK simán beteszik az automatába és mehet.Ezt úgy kell érteni hogy a kinyomtatott címmintát sajátkezűleg felragasztják a csomagra,beteszik a fiókba és a gép elfogadja ,valamint kéri a kártyás befizetést?...MINDEN OK??? oda is ér acímzett auomatába probléma nélkül?

Volt lentebb akinek eltűnt a csomag és nem tudják hol van. 50% Igen - 50% Nem. Döntsd el melyik jobb neked: ha kockáztatsz vagy tutira odaér?

+Quote Post
szerszamok55
hozzászólás 2024-04-20 08:22
Létrehozva: #7

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2014-02-25 14:07
Azonosító: 2 098 393

+Quote Post
pompea
hozzászólás 2024-03-04 18:10
Létrehozva: #8

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(halaszer @ 2024-03-03 18:43) *
Sziasztok! Automatában szeretnék feladni valamit, házhoz, de nem jelenik meg ez a feladási opció. Pedig nem messze tőlünk van működő automata. Mi lehet a gond?
Köszi,
halaszer

Vaterfutárosan hivatalosan még nem lehetséges MPL csomagautomatában feladás.

+Quote Post
halaszer
hozzászólás 2024-03-03 18:43
Létrehozva: #9

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-06-12 06:05
Azonosító: 13 587

Sziasztok! Automatában szeretnék feladni valamit, házhoz, de nem jelenik meg ez a feladási opció. Pedig nem messze tőlünk van működő automata. Mi lehet a gond?
Köszi,
halaszer

+Quote Post
danszmineral
hozzászólás 2024-01-17 13:15
Létrehozva: #10

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2017-07-02 12:00
Azonosító: 2 477 195

Ha beírják az MPL-autómata PONTOS/HIÁNYTALAN címét - vagyis: irányítószám, helység, utca, házszám /esetleg keresk.egység, állomás stb./ megadásával MINDEN automata elérhető a Vaterán. Próbálják ki!
üdv:F.

+Quote Post
Platon113
hozzászólás 2024-01-17 12:41
Létrehozva: #11

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-02-17 11:19
Azonosító: 1 008 966

IDÉZET(VateraBenz @ 2023-12-20 18:56) *
Kedves Vaterafutár felhasználók!

A Vaterafutár MPL belföldi csomagküldés árai 2024. január 1-től emelkednek!
Az új tarifák a Blogon olvashatóak:
https://blog.vatera.hu/2023/12/19/mpl-arval...januar-1-tol-2/

A Vaterafutár díjtáblázatban még mindig a régi árak szerepelnek!
https://www.vaterafutar.hu/pricetable

+Quote Post
matthewka
hozzászólás 2023-12-21 11:56
Létrehozva: #12

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-03-06 11:29
Azonosító: 1 039 707

Ha a csomaghoz az MPL címiratkitöltőt használjátok 2024 jan. 1-től és nem a vatera felületét, olcsóbb a feladás. De ez kizárólag a csomagautomatára vonatkozik!

+Quote Post
helloattila
hozzászólás 2023-12-20 19:46
Létrehozva: #13

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-04-27 07:08
Azonosító: 7 317

a feladáshoz vonalkódot kaptam ami a címiraton (vagy minek nevezzük) van. Leolvassa az automata (vagy begépelem a csomagkódot), fizetek és nyílik az ajtó.

+Quote Post
VateraBenz
hozzászólás 2023-12-20 18:56
Létrehozva: #14

Customer Service

Csoport:
M O D E R Á T O R

Regisztrált: 2009-09-04 14:11
Azonosító: 730 465

Kedves Vaterafutár felhasználók!

A Vaterafutár MPL belföldi csomagküldés árai 2024. január 1-től emelkednek!
Az új tarifák a Blogon olvashatóak:
https://blog.vatera.hu/2023/12/19/mpl-arval...januar-1-tol-2/

--------------------
Üdvözlettel:
a Vatera csapata
www.vatera.hu

+Quote Post
ntsnts
hozzászólás 2023-12-18 11:37
Létrehozva: #15

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2010-04-22 21:00
Azonosító: 1 126 087

Ez zsenialis. Tobb eve kerjuk a vaterat hogy tegye lehetove a kedvezmenyes csomagautomata->csomagautomata feladast, semmit nem reagalnak. Erre kiderul hogy eddig is mukodott csak nem reklamozzak.
Szerintem ha a rendszer befogadta a megrendelest es ki is fizetted akkor azzal nem lehet kapalozni hogy "igy nem lehetett volna feladni". Ez esetben ha elvesz a csomag az MPL-nek karteritesi kotelezettsege van. Amugy szerintem siman elhanytak a csomagot, a feladas modjatol fuggetlenul.
En minden feladasnal kinyomtatom a nyugtat a feladasrol igy nem tudnak letagadni semmit.
UDv
ntsnts

IDÉZET(helloattila @ 2023-12-11 10:34) *
Kedves Fórumtársak/Vatera! egy kis segítséget kérek. Vaterafutar.hu-n rendeltem feladást. MPL csomagautomatán keresztül adtam fel egy vaterán eladott csomagot. Bár nincs a feladási opcióknál a csomagautomatás feladás, a csomagautomata befogadta a vonalkód alapján a csomagot, az előzetesen megadott díjat fizettem ki. Természetesen a méretre és a súlyra a valós adatokat adtam meg. Tudom, hogy a vaterafutar.hu oldalon nincs csomagautomatás feladás opció, de kipróbáltam. Többször is működött ez a megoldás, minden küldemény épségben megérkezett a címzetthez. Egészen eddig. Most keressük az elveszett csomagot és a posta ügyfélszolgálat azzal (is) dobott vissza, hogy vaterafutáros csomag nem is mehetett volna automatába... de persze az automata befogadta a csomagot... Esetleg ötlet/tipp, hogy mit csináljak?
u.i.: Pontosabban nem elveszettnek látszik a csomag a rendszerben, hanem mintha hetek óta ott lenne az automatában... posta szerint üres volt a rekesz amikor kiniyitották, de erről nem kaptam értesítőt.... pedig biztos hogy betettem....

Meg annyit hogy az automatat kamerak figyelik. Ha azt allitjak hogy nem tortent meg a csomag behelyezese azt szerintem nekik kell bizonyitani a felvetelek alapjan. Ha ezt nem tudjak megtenni akkor szerintem fennall a karteritesi kotelezettseguk.

IDÉZET(ntsnts @ 2023-12-18 11:29) *
Ez zsenialis. Tobb eve kerjuk a vaterat hogy tegye lehetove a kedvezmenyes csomagautomata->csomagautomata feladast, semmit nem reagalnak. Erre kiderul hogy eddig is mukodott csak nem reklamozzak.
Szerintem ha a rendszer befogadta a megrendelest es ki is fizetted akkor azzal nem lehet kapalozni hogy "igy nem lehetett volna feladni". Ez esetben ha elvesz a csomag az MPL-nek karteritesi kotelezettsege van. Amugy szerintem siman elhanytak a csomagot, a feladas modjatol fuggetlenul.
En minden feladasnal kinyomtatom a nyugtat a feladasrol igy nem tudnak letagadni semmit.
UDv
ntsnts

+Quote Post
pompea
hozzászólás 2023-12-12 19:19
Létrehozva: #16

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(helloattila @ 2023-12-11 10:34) *
Kedves Fórumtársak/Vatera! egy kis segítséget kérek. Vaterafutar.hu-n rendeltem feladást. MPL csomagautomatán keresztül adtam fel egy vaterán eladott csomagot. Bár nincs a feladási opcióknál a csomagautomatás feladás, a csomagautomata befogadta a vonalkód alapján a csomagot, az előzetesen megadott díjat fizettem ki. Természetesen a méretre és a súlyra a valós adatokat adtam meg. Tudom, hogy a vaterafutar.hu oldalon nincs csomagautomatás feladás opció, de kipróbáltam. Többször is működött ez a megoldás, minden küldemény épségben megérkezett a címzetthez. Egészen eddig. Most keressük az elveszett csomagot és a posta ügyfélszolgálat azzal (is) dobott vissza, hogy vaterafutáros csomag nem is mehetett volna automatába... de persze az automata befogadta a csomagot... Esetleg ötlet/tipp, hogy mit csináljak?
u.i.: Pontosabban nem elveszettnek látszik a csomag a rendszerben, hanem mintha hetek óta ott lenne az automatában... posta szerint üres volt a rekesz amikor kiniyitották, de erről nem kaptam értesítőt.... pedig biztos hogy betettem....

Honnan kaptál a feladáshoz qr-kódot?
Kaptál a feladásról e-mailt?

+Quote Post
helloattila
hozzászólás 2023-12-11 10:34
Létrehozva: #17

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2007-04-27 07:08
Azonosító: 7 317

+Quote Post
pompea
hozzászólás 2023-11-29 04:25
Létrehozva: #18

Lelkes újonc
**

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

IDÉZET(lev009 @ 2023-11-28 16:18) *
Tapasztalatok vannak arra vonatkozóan, hogy a posta nem viszi el annyiért amennyit a vatera futár kihozta?
Lányom ezt tapasztalta...a papiron annyi voét 1100 de 1500 tudta feladni sad.gif

Az árlistában nincs egyező összeg (melyik pontosan):
https://www.vaterafutar.hu/#mpl

+Quote Post
lev009
hozzászólás 2023-11-28 16:18
Létrehozva: #19

Új fórumozó

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2012-05-03 14:54
Azonosító: 1 726 410

Tapasztalatok vannak arra vonatkozóan, hogy a posta nem viszi el annyiért amennyit a vatera futár kihozta?
Lányom ezt tapasztalta...a papiron annyi voét 1100 de 1500 tudta feladni sad.gif

+Quote Post
simikonyv
hozzászólás 2023-09-25 07:16
Létrehozva: #20

Újonc
*

Csoport:
Teljes jogú felhasználó

Regisztrált: 2008-12-01 17:05
Azonosító: 328 336

IDÉZET(Aramir75 @ 2023-09-14 07:59) *
Helló!
A vevőm kiválasztotta a 162-es nyíregyházi MPL automatát, viszont feladáskor már nincs ott a választható automaták között.

Mostanában egyre többször járok így én is az MPL automatákkal, a kiválasztott automata nincs a címiratos listában. A Vatera nekem annyit írt, hogy ezeket a posta tartja karban és (talán a telítettség, technikai okok vagy bármi más miatt) időnként leszednek a listából automatákat és erre nekik nincs ráhatásuk, válasszak másik automatát. Oké, csak az nincs megoldva, hogy ugyanezeket az automatákat vevőként továbbra is ki lehet választani..

+Quote Post

29 Oldal V   1 2 3 > » 
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
16 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (16 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2024-10-15 14:13