Saját aszisztens
Üdvözöllek a Fórumban!
Mpl, MPL - A Magyar Posta futárszolgálata |
2024-10-10 21:35
Létrehozva:
|
|
Lelkes újonc Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 50 Regisztrált: 2010-03-06 11:29 Azonosító: 1 039 707 |
Kedves Vaterások! Figyelem, váloszínüleg nem lehet tovább egyenesen betenni csomagok MPL automatákra ha Vatera futárral készül a címke. Érdeklődtem a Magyar Posta ügyfélszolgálatnal és a következő válaszuk érkezett: "Tájékoztatjuk, hogy a hibás vonalkód jelzést az automata azért mutatja, mert Vaterás csomagok feladása csomagautomatáinkon nem lehetséges. Küldeményazonosító rendszerünkben létezik, ugyanis a Vatera Futár honlapján elkészített címiratos küldemények feladása kizárólag postán lehetséges." Ha így lenne nagy kitolás lenne mert az 1.100 Ft helyette 1.425 forint lenne mostantól az árat. Üdv! Rendeljetek futárt a posta online címiratkitöltőjén. Én is azt teszem. Minden terméklapon kiírtam, hogy postázásnál az MPL vaterafutárt figyelmen kívül hagyom. Csomag 2 kg-ig 1.211 Ft, 5-10 kg-ig 1.398 Ft automatánál feladva és még címkenyomtatással sem kell bajlódni, a posta megoldja helyettetek. Emailben kaptok egy 8 jegyű feladási kódot, azzal lehet csomagot feladni. Üdv! |
|
|
2024-10-09 10:41
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2014-03-20 20:59 Azonosító: 2 103 613 |
Kedves Vaterások!
Figyelem, váloszínüleg nem lehet tovább egyenesen betenni csomagok MPL automatákra ha Vatera futárral készül a címke. Érdeklődtem a Magyar Posta ügyfélszolgálatnal és a következő válaszuk érkezett: "Tájékoztatjuk, hogy a hibás vonalkód jelzést az automata azért mutatja, mert Vaterás csomagok feladása csomagautomatáinkon nem lehetséges. Küldeményazonosító rendszerünkben létezik, ugyanis a Vatera Futár honlapján elkészített címiratos küldemények feladása kizárólag postán lehetséges." Ha így lenne nagy kitolás lenne mert az 1.100 Ft helyette 1.425 forint lenne mostantól az árat. |
|
|
2024-10-08 17:24
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2009-06-12 14:55 Azonosító: 659 876 |
Nekem eddig mindig megérkezett. Kinyomtatom a vaterás MPL címiratot, mintha postán adnám fel, az automatánmál leolvasom a vonalkódot, fizetek kártyával és feladom. 2 napja próbálok feladni 3db csomagot automatában, minden feladót 2x kinyomtattam mégsem fogadta el, azt írta az automata, hibás csomagazonosító vagy ilyesmi. Bevittem a postára, simán feladtam. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol tájékoztattak, hogy vaterás csomagot nem lehet feladni automatában. Eddig engedte, mert a rendszer hibás volt. Csak gondoltam szólok, nehogy meglepődjetek, ha nem megy... Mondjuk a vatera odaírhatná megjegyzésben a vaterafutár oldalra, hogy csak postán adható fel, illetve a posta is lehetne annyira nemhülye, hogy nem hibás csomagazonosítót ír, hanem odaírja, hogy a vaterást csak a postán lehet feladni... |
|
|
2024-07-30 22:17
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 8 Regisztrált: 2017-01-06 22:12 Azonosító: 2 425 794 |
Nekem eddig mindig megérkezett. Kinyomtatom a vaterás MPL címiratot, mintha postán adnám fel, az automatánmál leolvasom a vonalkódot, fizetek kártyával és feladom. Sziasztok! Mai nap és már az előző héten sem lehet ,megjelölni MPL csomagautomatát. Hiszen használjuk ,kérik oda még a csomagot! Valakinek csak ez opció . Miért nem lehet ez automatikus szolgáltatás ? Ha a csomag méretet átírom adja, de nem automatikusan .Ezt nem lehetne módosítani ? Köszönöm. |
|
|
2024-04-26 13:56
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 4 Regisztrált: 2017-11-21 10:21 Azonosító: 2 552 474 |
Kérdeztem a vatera szolgálatát,hogy mikor lehet MÁR MPL csomagautomatába csomagot feladni,mondván hogy átvenni lehet onnan.Jó lenne ha nem kellene a postán sorbaállni(,amúgy is indokolatlnul megvárakoztatnak a csomagfeladással a csekkbefizetők javára)...Azt a MEGLEPŐ válszt kaptam hogy, megkérdezve az illetékes kollegát, LEHETSÉGES. Na én azóta sem találom a vaterafelületen az erre vonatkozó választható opciót. A többiek írták,hogy ŐK simán beteszik az automatába és mehet.Ezt úgy kell érteni hogy a kinyomtatott címmintát sajátkezűleg felragasztják a csomagra,beteszik a fiókba és a gép elfogadja ,valamint kéri a kártyás befizetést?...MINDEN OK??? oda is ér acímzett auomatába probléma nélkül? Nekem eddig mindig megérkezett. Kinyomtatom a vaterás MPL címiratot, mintha postán adnám fel, az automatánmál leolvasom a vonalkódot, fizetek kártyával és feladom. |
|
|
2024-04-22 19:03
Létrehozva:
|
|
Lelkes újonc Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 235 Regisztrált: 2017-01-01 14:44 Azonosító: 2 424 955 |
Kérdeztem a vatera szolgálatát,hogy mikor lehet MÁR MPL csomagautomatába csomagot feladni,mondván hogy átvenni lehet onnan.Jó lenne ha nem kellene a postán sorbaállni(,amúgy is indokolatlnul megvárakoztatnak a csomagfeladással a csekkbefizetők javára)...Azt a MEGLEPŐ válszt kaptam hogy, megkérdezve az illetékes kollegát, LEHETSÉGES. Na én azóta sem találom a vaterafelületen az erre vonatkozó választható opciót. A többiek írták,hogy ŐK simán beteszik az automatába és mehet.Ezt úgy kell érteni hogy a kinyomtatott címmintát sajátkezűleg felragasztják a csomagra,beteszik a fiókba és a gép elfogadja ,valamint kéri a kártyás befizetést?...MINDEN OK??? oda is ér acímzett auomatába probléma nélkül? Volt lentebb akinek eltűnt a csomag és nem tudják hol van. 50% Igen - 50% Nem. Döntsd el melyik jobb neked: ha kockáztatsz vagy tutira odaér? |
|
|
2024-04-20 08:22
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2014-02-25 14:07 Azonosító: 2 098 393 |
Kérdeztem a vatera szolgálatát,hogy mikor lehet MÁR MPL csomagautomatába csomagot feladni,mondván hogy átvenni lehet onnan.Jó lenne ha nem kellene a postán sorbaállni(,amúgy is indokolatlnul megvárakoztatnak a csomagfeladással a csekkbefizetők javára)...Azt a MEGLEPŐ válszt kaptam hogy, megkérdezve az illetékes kollegát, LEHETSÉGES. Na én azóta sem találom a vaterafelületen az erre vonatkozó választható opciót. A többiek írták,hogy ŐK simán beteszik az automatába és mehet.Ezt úgy kell érteni hogy a kinyomtatott címmintát sajátkezűleg felragasztják a csomagra,beteszik a fiókba és a gép elfogadja ,valamint kéri a kártyás befizetést?...MINDEN OK??? oda is ér acímzett auomatába probléma nélkül?
|
|
|
2024-03-04 18:10
Létrehozva:
|
|
Lelkes újonc Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 235 Regisztrált: 2017-01-01 14:44 Azonosító: 2 424 955 |
|
|
|
2024-03-03 18:43
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2007-06-12 06:05 Azonosító: 13 587 |
Sziasztok! Automatában szeretnék feladni valamit, házhoz, de nem jelenik meg ez a feladási opció. Pedig nem messze tőlünk van működő automata. Mi lehet a gond?
Köszi, halaszer |
|
|
2024-01-17 13:15
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2017-07-02 12:00 Azonosító: 2 477 195 |
Ha beírják az MPL-autómata PONTOS/HIÁNYTALAN címét - vagyis: irányítószám, helység, utca, házszám /esetleg keresk.egység, állomás stb./ megadásával MINDEN automata elérhető a Vaterán. Próbálják ki!
üdv:F. |
|
|
2024-01-17 12:41
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2010-02-17 11:19 Azonosító: 1 008 966 |
Kedves Vaterafutár felhasználók! A Vaterafutár MPL belföldi csomagküldés árai 2024. január 1-től emelkednek! Az új tarifák a Blogon olvashatóak: https://blog.vatera.hu/2023/12/19/mpl-arval...januar-1-tol-2/ A Vaterafutár díjtáblázatban még mindig a régi árak szerepelnek! https://www.vaterafutar.hu/pricetable |
|
|
2023-12-21 11:56
Létrehozva:
|
|
Lelkes újonc Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 50 Regisztrált: 2010-03-06 11:29 Azonosító: 1 039 707 |
Ha a csomaghoz az MPL címiratkitöltőt használjátok 2024 jan. 1-től és nem a vatera felületét, olcsóbb a feladás. De ez kizárólag a csomagautomatára vonatkozik!
|
|
|
2023-12-20 19:46
Létrehozva:
|
|
Lelkes újonc Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 101 Regisztrált: 2007-04-27 07:08 Azonosító: 7 317 |
a feladáshoz vonalkódot kaptam ami a címiraton (vagy minek nevezzük) van. Leolvassa az automata (vagy begépelem a csomagkódot), fizetek és nyílik az ajtó. |
|
|
2023-12-20 18:56
Létrehozva:
|
|
Customer Service Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 17 080 Regisztrált: 2009-09-04 14:11 Azonosító: 730 465 |
Kedves Vaterafutár felhasználók!
A Vaterafutár MPL belföldi csomagküldés árai 2024. január 1-től emelkednek! Az új tarifák a Blogon olvashatóak: https://blog.vatera.hu/2023/12/19/mpl-arval...januar-1-tol-2/ -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
2023-12-18 11:37
Létrehozva:
|
|
Újonc Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 28 Regisztrált: 2010-04-22 21:00 Azonosító: 1 126 087 |
Ez zsenialis. Tobb eve kerjuk a vaterat hogy tegye lehetove a kedvezmenyes csomagautomata->csomagautomata feladast, semmit nem reagalnak. Erre kiderul hogy eddig is mukodott csak nem reklamozzak.
Szerintem ha a rendszer befogadta a megrendelest es ki is fizetted akkor azzal nem lehet kapalozni hogy "igy nem lehetett volna feladni". Ez esetben ha elvesz a csomag az MPL-nek karteritesi kotelezettsege van. Amugy szerintem siman elhanytak a csomagot, a feladas modjatol fuggetlenul. En minden feladasnal kinyomtatom a nyugtat a feladasrol igy nem tudnak letagadni semmit. UDv ntsnts Kedves Fórumtársak/Vatera! egy kis segítséget kérek. Vaterafutar.hu-n rendeltem feladást. MPL csomagautomatán keresztül adtam fel egy vaterán eladott csomagot. Bár nincs a feladási opcióknál a csomagautomatás feladás, a csomagautomata befogadta a vonalkód alapján a csomagot, az előzetesen megadott díjat fizettem ki. Természetesen a méretre és a súlyra a valós adatokat adtam meg. Tudom, hogy a vaterafutar.hu oldalon nincs csomagautomatás feladás opció, de kipróbáltam. Többször is működött ez a megoldás, minden küldemény épségben megérkezett a címzetthez. Egészen eddig. Most keressük az elveszett csomagot és a posta ügyfélszolgálat azzal (is) dobott vissza, hogy vaterafutáros csomag nem is mehetett volna automatába... de persze az automata befogadta a csomagot... Esetleg ötlet/tipp, hogy mit csináljak? u.i.: Pontosabban nem elveszettnek látszik a csomag a rendszerben, hanem mintha hetek óta ott lenne az automatában... posta szerint üres volt a rekesz amikor kiniyitották, de erről nem kaptam értesítőt.... pedig biztos hogy betettem.... Meg annyit hogy az automatat kamerak figyelik. Ha azt allitjak hogy nem tortent meg a csomag behelyezese azt szerintem nekik kell bizonyitani a felvetelek alapjan. Ha ezt nem tudjak megtenni akkor szerintem fennall a karteritesi kotelezettseguk. Ez zsenialis. Tobb eve kerjuk a vaterat hogy tegye lehetove a kedvezmenyes csomagautomata->csomagautomata feladast, semmit nem reagalnak. Erre kiderul hogy eddig is mukodott csak nem reklamozzak.
Szerintem ha a rendszer befogadta a megrendelest es ki is fizetted akkor azzal nem lehet kapalozni hogy "igy nem lehetett volna feladni". Ez esetben ha elvesz a csomag az MPL-nek karteritesi kotelezettsege van. Amugy szerintem siman elhanytak a csomagot, a feladas modjatol fuggetlenul. En minden feladasnal kinyomtatom a nyugtat a feladasrol igy nem tudnak letagadni semmit. UDv ntsnts |
|
|
2023-12-12 19:19
Létrehozva:
|
|
Kedves Fórumtársak/Vatera! egy kis segítséget kérek. Vaterafutar.hu-n rendeltem feladást. MPL csomagautomatán keresztül adtam fel egy vaterán eladott csomagot. Bár nincs a feladási opcióknál a csomagautomatás feladás, a csomagautomata befogadta a vonalkód alapján a csomagot, az előzetesen megadott díjat fizettem ki. Természetesen a méretre és a súlyra a valós adatokat adtam meg. Tudom, hogy a vaterafutar.hu oldalon nincs csomagautomatás feladás opció, de kipróbáltam. Többször is működött ez a megoldás, minden küldemény épségben megérkezett a címzetthez. Egészen eddig. Most keressük az elveszett csomagot és a posta ügyfélszolgálat azzal (is) dobott vissza, hogy vaterafutáros csomag nem is mehetett volna automatába... de persze az automata befogadta a csomagot... Esetleg ötlet/tipp, hogy mit csináljak? u.i.: Pontosabban nem elveszettnek látszik a csomag a rendszerben, hanem mintha hetek óta ott lenne az automatában... posta szerint üres volt a rekesz amikor kiniyitották, de erről nem kaptam értesítőt.... pedig biztos hogy betettem.... Honnan kaptál a feladáshoz qr-kódot? Kaptál a feladásról e-mailt? |
|
|
2023-12-11 10:34
Létrehozva:
|
|
Lelkes újonc Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 101 Regisztrált: 2007-04-27 07:08 Azonosító: 7 317 |
Kedves Fórumtársak/Vatera! egy kis segítséget kérek. Vaterafutar.hu-n rendeltem feladást. MPL csomagautomatán keresztül adtam fel egy vaterán eladott csomagot. Bár nincs a feladási opcióknál a csomagautomatás feladás, a csomagautomata befogadta a vonalkód alapján a csomagot, az előzetesen megadott díjat fizettem ki. Természetesen a méretre és a súlyra a valós adatokat adtam meg. Tudom, hogy a vaterafutar.hu oldalon nincs csomagautomatás feladás opció, de kipróbáltam. Többször is működött ez a megoldás, minden küldemény épségben megérkezett a címzetthez. Egészen eddig. Most keressük az elveszett csomagot és a posta ügyfélszolgálat azzal (is) dobott vissza, hogy vaterafutáros csomag nem is mehetett volna automatába... de persze az automata befogadta a csomagot... Esetleg ötlet/tipp, hogy mit csináljak?
u.i.: Pontosabban nem elveszettnek látszik a csomag a rendszerben, hanem mintha hetek óta ott lenne az automatában... posta szerint üres volt a rekesz amikor kiniyitották, de erről nem kaptam értesítőt.... pedig biztos hogy betettem.... |
|
|
2023-11-29 04:25
Létrehozva:
|
|
Tapasztalatok vannak arra vonatkozóan, hogy a posta nem viszi el annyiért amennyit a vatera futár kihozta? Lányom ezt tapasztalta...a papiron annyi voét 1100 de 1500 tudta feladni Az árlistában nincs egyező összeg (melyik pontosan): https://www.vaterafutar.hu/#mpl |
|
|
2023-11-28 16:18
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2012-05-03 14:54 Azonosító: 1 726 410 |
Tapasztalatok vannak arra vonatkozóan, hogy a posta nem viszi el annyiért amennyit a vatera futár kihozta?
Lányom ezt tapasztalta...a papiron annyi voét 1100 de 1500 tudta feladni |
|
|
2023-09-25 07:16
Létrehozva:
|
|
Újonc Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 25 Regisztrált: 2008-12-01 17:05 Azonosító: 328 336 |
Helló! A vevőm kiválasztotta a 162-es nyíregyházi MPL automatát, viszont feladáskor már nincs ott a választható automaták között. Mostanában egyre többször járok így én is az MPL automatákkal, a kiválasztott automata nincs a címiratos listában. A Vatera nekem annyit írt, hogy ezeket a posta tartja karban és (talán a telítettség, technikai okok vagy bármi más miatt) időnként leszednek a listából automatákat és erre nekik nincs ráhatásuk, válasszak másik automatát. Oké, csak az nincs megoldva, hogy ugyanezeket az automatákat vevőként továbbra is ki lehet választani.. |
|
|
Szöveges verzió | A pontos idő: 2024-10-15 14:13 |