Saját aszisztens
Üdvözöllek a Fórumban!
A Vatera fórumai elsősorban azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók megoszthassák egymással a Vatera szolgáltatásaival, az online aukciós adásvétellel és a rendszer használatával kapcsolatos tapasztalataikat. Konkrét kérdés esetén, amennyiben a vaterától vár választ, kérjük, kattintson ide és tegye fel kérdését ügyfélszolgálatunknak. Köszönjük.
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2021-07-30 03:09 Azonosító: 2 677 425 ![]() |
Én profi vagyok.
Tudom, mert mondták. Én meg hiszek nekik. Nem baj. Szegény vagyok, de jól élek. A hozzászólást -Betaville- szerkesztette a következő időpontban: 2023-05-29 16:24 |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 32 099 Regisztrált: 2008-03-25 15:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 ![]() |
Sziasztok! Mindig azt vallottam, hogy nem a mennyiség számít, hanem a minőség. ![]() Így nem leszek PEP tag. ![]() Üdv: Zoli A kettő nem zárja ki egymást. ![]() Kedves zejopy! Volt a napokban egy ilyen hiba, de csak rövid ideig. Úgy látom, a PEP azért megmaradt ![]() Ez a tegeződés kérdés régi téma, szerintem sejti a véleményemet... Megmaradt, de reggel fél hatkor amikor megláttam az e-mailt, eléggé keresztbe állt tőle a szemem, és mivel ébredés után nem vagyok igazán összeszedett ![]() Sejtem az Ön véleményét is. ![]() Összességében az a baj, hogy egy ilyen nagy rendszertől én többet várok igény szintjén mindenképpen. Nem kimondottan a tegezés, bár szerintem ez sem oké. Ennek a vegyes módszernek az az üzenete, hogy nem törekednek a maximumra, csak összetákolják a leveleket. Ez pedig nem jó. ![]() (Amúgy csak a tegeződésről úgy általában. Árulunk a barátnőmmel a vásárban, mindketten láthatóan jócskán húsz fölött. Odajön két lány, a saját gyerekemnél láthatóan fiatalabbak, valahol az érettségi tájékán, vagy kicsit utána. Mindketten köszönünk (előre persze): Jó napot kívánok! A két ifjú hölgy pedig: Sziasztok! No comment. ![]() Mit várunk egy profitól? "Programban nem az eladások mennyisége az elsődleges. Sokkal fontosabb, hogy eladóink a kedvezményekért folyamatosan a legjobb szolgáltatást nyújtsák a vásárlóknak. Alap, hogy a termékleírások és fotók pontosak és részletesek legyenek, de még fontosabb a vásárlókkal való kommunikáció és a kiszolgálás minősége, és a megbízhatóság." Én profi vagyok. Lehetnék PEP tag? Alkalmanként átnézi a rendszer ezt, és a megfelelő eladóknak küldenek e-mailt. (Még nincs 80 értékelésed.) Viszont a te esetedben talán még akkor is várnék vele egy kicsit. Amíg nem éred el az 500+ értékelést, addig havonta kell egy átlagot produkálnod. Ha azt nem tudod teljesíteni, akkor visszavonják sajnos. A háztartási regisztrációmmal kicsit korán léptem be még kellett vagy 100 pozitív és nagyon megdolgoztam azért, hogy meg tudjak felelni a mennyiségi elvárásoknak. Amúgy ezek a feltételek, amiknek meg kell felelni a PEP tagság elnyerése után is: https://www.vatera.hu/pep/?activepanel=terms A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2023-05-29 08:39 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Új fórumozó Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 3 Regisztrált: 2021-07-30 03:09 Azonosító: 2 677 425 ![]() |
Mit várunk egy profitól?
"Programban nem az eladások mennyisége az elsődleges. Sokkal fontosabb, hogy eladóink a kedvezményekért folyamatosan a legjobb szolgáltatást nyújtsák a vásárlóknak. Alap, hogy a termékleírások és fotók pontosak és részletesek legyenek, de még fontosabb a vásárlókkal való kommunikáció és a kiszolgálás minősége, és a megbízhatóság." Én profi vagyok. Lehetnék PEP tag? |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 17 015 Regisztrált: 2009-09-04 14:11 Azonosító: 730 465 ![]() |
Kedves Benz! Én is kaptam levelet, hogy nem teljesítem a PEP tagság feltételeit, mert a visszajelzéseim száma 0 (nulla). Sikerült rátapintaniuk egy allergiás gócra ezzel a PEP-es dologgal. Ráadásul eléggé hibrid ez a levél tegeződés/magázódás szempontjából. Az elején magáz egy kis közvetlen tegezés után (helyesen, mert nem a barátjuk, hanem az üzleti partnerük vagyok), aztán kicsit később változik a nexus, közeli kapcsolatba kerülünk ismét. Ha már mindenképpen igazodniuk kell a korszellemhez és nem bírnak egyediek lenni, akkor legalább összefésülhetnék. Amúgy pedig a nagy egységes irányzatok kényszeres követéséről mindig egy FB-on keringő kép jut eszembe, annak is leginkább a felirat része: Aki a csorda után megy, mindig szaros füvet fog legelni. ![]() Kedves zejopy! Volt a napokban egy ilyen hiba, de csak rövid ideig. Úgy látom, a PEP azért megmaradt ![]() Ez a tegeződés kérdés régi téma, szerintem sejti a véleményemet... -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Sziasztok!
Mindig azt vallottam, hogy nem a mennyiség számít, hanem a minőség. ![]() Így nem leszek PEP tag. ![]() Üdv: Zoli |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() Vigyázz! Veszélyes Vitrioltulajdonos! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 32 099 Regisztrált: 2008-03-25 15:08 Innen: Szüfrazsettkiképző Főállomás :) Azonosító: 128 349 ![]() |
Kedves Benz!
Én is kaptam levelet, hogy nem teljesítem a PEP tagság feltételeit, mert a visszajelzéseim száma 0 (nulla). Sikerült rátapintaniuk egy allergiás gócra ezzel a PEP-es dologgal. Ráadásul eléggé hibrid ez a levél tegeződés/magázódás szempontjából. Az elején magáz egy kis közvetlen tegezés után (helyesen, mert nem a barátjuk, hanem az üzleti partnerük vagyok), aztán kicsit később változik a nexus, közeli kapcsolatba kerülünk ismét. Ha már mindenképpen igazodniuk kell a korszellemhez és nem bírnak egyediek lenni, akkor legalább összefésülhetnék. Amúgy pedig a nagy egységes irányzatok kényszeres követéséről mindig egy FB-on keringő kép jut eszembe, annak is leginkább a felirat része: Aki a csorda után megy, mindig szaros füvet fog legelni. ![]() -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Köszönöm a választ, már meg is történt a törlés, örülök neki. Igen, tegnap már láttam. ![]() -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 10 Regisztrált: 2009-03-28 20:12 Azonosító: 587 934 ![]() |
|
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Nagyon örültem hogy felvettek 2 hónapja a Profi eladó programba, lelkesen töltögettem fel a hirdetéseket. Nagy bánatomra 1 Ft-os aukciókat is hirdettem, de nem volt beállítva jól a licitkorlátozás, így alacsonyabb értékeléssel is tudtak licitálni, annak problémáival: ne veszi át, nem reagál stb.. Ez még a kisebbik gond, egyikük, számomra érthetetlen indokkal írt 2 durva negatívot. Írtam az ügyfélszolgálatnak, elküldve a levelezésünket, kértem töröljék az értékelést. Még nem kaptam választ, de jött egy értesítő hogy a negatív miatt kikerültem a Profi eladók programból. Ez tényleg ennyin múlik? Van egy vevő aki nem csak nálam, de nem veszi át a termékeket, és negatívot ad. Ő nem veszi át, miért az eladó szív? Ha az ÜSZ indokoltnak érzi a negatív törlését, akkor visszakerülsz a PEP-be is. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Újonc ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 10 Regisztrált: 2009-03-28 20:12 Azonosító: 587 934 ![]() |
Nagyon örültem hogy felvettek 2 hónapja a Profi eladó programba, lelkesen töltögettem fel a hirdetéseket. Nagy bánatomra 1 Ft-os aukciókat is hirdettem, de nem volt beállítva jól a licitkorlátozás, így alacsonyabb értékeléssel is tudtak licitálni, annak problémáival: ne veszi át, nem reagál stb.. Ez még a kisebbik gond, egyikük, számomra érthetetlen indokkal írt 2 durva negatívot. Írtam az ügyfélszolgálatnak, elküldve a levelezésünket, kértem töröljék az értékelést. Még nem kaptam választ, de jött egy értesítő hogy a negatív miatt kikerültem a Profi eladók programból.
Ez tényleg ennyin múlik? Van egy vevő aki nem csak nálam, de nem veszi át a termékeket, és negatívot ad. Ő nem veszi át, miért az eladó szív? |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 259 Regisztrált: 2017-04-11 20:52 Azonosító: 2 453 114 ![]() |
|
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 139 Regisztrált: 2007-05-04 14:04 Azonosító: 8 384 ![]() |
|
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
![]() Customer Service ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csoport: M O D E R Á T O R Hozzászólások: 17 015 Regisztrált: 2009-09-04 14:11 Azonosító: 730 465 ![]() |
Csak most vettem a fáradságot, hogy utána nézzek, mi is az a profi eladói státusz és milyen előnyökkel járna számomra. Meggyőzőek. A személyes menümben lévő adatok alapján megfelelnék. Nem emlékszem, hogy kaptam volna valaha meghívót. Illetve itt kicsit visszaolvasva évekkel ezelőttről olyan beírásokat találtam, hogy nem lehet csatlakozni, megváltoznak a feltételek stb. Mi most a helyzet? Van-e mód profivá válni jelenleg? Legyen kedves ügyfélszolgálatunkhoz fordulni a Kapcsolatfelvétel menüponton keresztül. -------------------- Üdvözlettel:
a Vatera csapata www.vatera.hu |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 139 Regisztrált: 2007-05-04 14:04 Azonosító: 8 384 ![]() |
Nem.
Ebből a háromból elég egynek megfelelni, ahogy webkereskedo is mondta: Az utolsó 90 napban a havi átlagforgalom (összesítve a Vaterán és TeszVeszen): 120 000 Ft VAGY Az utolsó 90 napban eladott átlagos termékmennyiség (összesítve a Vaterán és TeszVeszen): 100 db termék VAGY Az eladó legalább 500 értékeléssel rendelkezik És az utolsónak megfelelek. A hozzászólást -kormend001- szerkesztette a következő időpontban: 2018-09-11 08:26 |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Hát azt csak egy-egy nagyon kifutott hónapban tudnám teljesíteni és ott is inkább a 120 ezret, mint a 100 db eladást, de szerencsére ez nem feltétel. De igen. A meghívóhoz feltétel. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Megvan az elvárt havi átlagforgalom? Mert szerintem azt a legnehezebb teljesíteni. 120 000 Ft, vagy 100 eladás. Hát azt csak egy-egy nagyon kifutott hónapban tudnám teljesíteni és ott is inkább a 120 ezret, mint a 100 db eladást, de szerencsére ez nem feltétel. A személyes menüdben meg tudod nézni, mennyire felelsz meg a feltételeknek. (szuper, hogy a vaterás link tiltott, így linkelni nem tudom) Eladás >> Profi Eladók Programja >> Általános információk Ezzel nincs is gond, megfelelek. A kérdés inkább az, hogyan lehet továbblépni. Lehet-e egyáltalán? |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Lelkes újonc ![]() ![]() Csoport: Teljes jogú felhasználó Hozzászólások: 259 Regisztrált: 2017-04-11 20:52 Azonosító: 2 453 114 ![]() |
Megvan az elvárt havi átlagforgalom? Mert szerintem azt a legnehezebb teljesíteni. 120 000 Ft, vagy 100 eladás. Ha a pozitív értékelések száma eléri az 500-at, akkor nincs elvárt forgalom. Mi most a helyzet? Van-e mód profivá válni jelenleg? A személyes menüdben meg tudod nézni, mennyire felelsz meg a feltételeknek. (szuper, hogy a vaterás link tiltott, így linkelni nem tudom) Eladás >> Profi Eladók Programja >> Általános információk |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Csak most vettem a fáradságot, hogy utána nézzek, mi is az a profi eladói státusz és milyen előnyökkel járna számomra. Meggyőzőek. A személyes menümben lévő adatok alapján megfelelnék. Nem emlékszem, hogy kaptam volna valaha meghívót. Illetve itt kicsit visszaolvasva évekkel ezelőttről olyan beírásokat találtam, hogy nem lehet csatlakozni, megváltoznak a feltételek stb. Mi most a helyzet? Van-e mód profivá válni jelenleg? Megvan az elvárt havi átlagforgalom? Mert szerintem azt a legnehezebb teljesíteni. 120 000 Ft, vagy 100 eladás. -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Csak most vettem a fáradságot, hogy utána nézzek, mi is az a profi eladói státusz és milyen előnyökkel járna számomra. Meggyőzőek. A személyes menümben lévő adatok alapján megfelelnék.
Nem emlékszem, hogy kaptam volna valaha meghívót. Illetve itt kicsit visszaolvasva évekkel ezelőttről olyan beírásokat találtam, hogy nem lehet csatlakozni, megváltoznak a feltételek stb. Mi most a helyzet? Van-e mód profivá válni jelenleg? |
|
|
![]()
Létrehozva:
|
|
Elmesélem mi történt ma.
![]() Normál esetben benyelem a jutalékot, tehát 60 nap után értékelek, mert nincs kedvem vacakolni a bosszúnegákkal. De ma késett a főnököm a megbeszélt időpontról és hirtelen olyan időm lett, amire nem számítottam, gondoltam ezt elintézem. Megírtam az értékelést, hamarosan jött a bosszúértékelés. Megírtam az ÜSZ-nak a negatív töröltetésére a kérést. Közvetlenül ez után jött az e-mail, hogy nem teszek eleget a PEP feltételeinek, egy hónapom van, hogy javítsak, mert az elmúlt 90 nap értékeléseinek 97,5%-nak kellene lennie, míg nekem csak 96,4%-on áll. Mindjárt beleállt a görcs a fejembe. Először azt gondoltam, hogy nahát, mennyire eszement törvény ez, de persze mindjárt be kellett látnom, hogy ez igazából tök jó szabály, mert ha valakinek rohamosan elkezd romlani a teljesítménye, akkor még évekig elPEPezgethet, ha megfelelő számú értékelése van. Szóval kell ez a szabály, mese nincs, én viszont ülök a begörcsölt fejemmel a fekáliában, és most mi lesz, és egyébként is ártatlan vagyok. Hazafelé erősen biztattam magamat, hogy nem lesz baj, sosem hagyott cserben a Vatera, és nem kell aggódni, meg különben is van még egy hónap, vannak licitált cuccaim, és nyugi. De csak nem akart jobb kedvem lenni. Végiggondoltam, hogy mik a lehetőségeim abban az esetben, ha nem törlik a negatív értékelést, miközben tovább biztattam magamat, hogy úgyis törlik, dokumentáltam, korrekt voltam, stb. Persze közben megfordult a fejemben, hogy nem kellett volna negatív értékelést adni, de erről is lebeszéltem magamat, mert ez az volt. Hab a tortán, hogy az értékelésre adott válaszában egy csomó idétlenséget írt. Azt írta, kérdezett a terméklapos levelezésben, pedig ez nem igaz. Azt írta, nem akart DPD-vel szállíttatni, de ezt senki nem akarta, MPL-ről volt szó. Aztán mielőtt teljesen beforgattam volna magamat, megjött az ÜSZ levele, amiben közölték, hogy törlik a negatívot. Nem csókoltam kezet a pasasnak, mert nem volt jelen amikor olvastam a levelét, de hasonló nagyságrendű érzéseim voltak. Hát ennyi a történet, de van néhány tanulság, meg néhány költői kérdés. ![]() Tökre evidens, hogy nagyon jó az ember százalékos aránya. Itt nem kimondottan a 100%-ra gondolok, mert pont ugyanennyire jó egy 99% körüli mutató is. Azt hisszük, biztonságban vagyunk a PEP tekintetében, de ez nem így van. Ma jöttem rá, mennyire törékeny is ez a biztonság. Nem gondolnám, hogy ez a rendszer így nem jó. Inkább azt gondolom, hogy meg kell felelni egy elvárásnak, ami nem könnyű. Tényleg komolyan felmerül ilyenkor az emberben a negatív értékelés létjogosultsága, de miután elvonultak a viharfelhők, újra azt mondom, hogyha negatív jár, azt kell adni. Szerencsére, amikor tenni kell, akkor jól gondolkodom, és szerintem jól értékelek, nem befolyásol az aggodalmam, de ez annak is köszönhető, hogy a múltban megtapasztaltam, hogy megfelelő dokumentáltság esetén minimális a kockázata egy jogtalan negatív bennmaradásának. ![]() A hozzászólást -zejopy- szerkesztette a következő időpontban: 2017-06-12 20:20 -------------------- "Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát." (Ron Cristian) |
|
|
![]() ![]() |
Szöveges verzió | A pontos idő: 2023-06-03 08:53 |