Ft-tól Ft-ig
indultak
lejárók

Válassz kategóriát


Egy kategóriával feljebb:
Több szűrési lehetőség

Szállítás és fizetés

Eladó neve

Procopiuskft termékei
(Összesen 1 db)

Magán
Céges
Egy kategóriával feljebb: Gyűjtemény
Ferenc József jelzett vitézségi nagy ezüst kitűntetés (szép patinás darab)   SD27
4

Ferenc József jelzett vitézségi nagy ezüst kitűntetés (szép patinás darab) SD27

15 199 Ft
Állapot: használt
Termék helye: Magyarország
Eladó: Procopiuskft (5626)
Aukció vége: 2020/12/06 17:27:00
15 199 Ft
Nincs minimálár
Az eladó telefonon hívható
Mi a véleményed a keresésed találatairól?
Mit gondolsz, mi az, amitől jobb lehetne?

Militária

A katonai élet tárgyai a történelem egy-egy darabkáját képviselik a gyűjtők és az érdeklődők számára, legyenek azok a rég- vagy a közelmúlt emlékei.

Egyenruhák

A különféle fegyveres erők egyenruháiknak minden időben megvoltak az előírt tartozékai, amelyek a különféle tevékenységekhez kapcsolódtak, illetve a különböző rangok és beosztások láthatóságát, felismerhetőségét szolgálták. A múlt emlékei közül ebben a kategóriában leggyakrabban zubbonyokat, mellényeket, sapkákat és kucsmákat, öveket találhatunk, de fellelhetőek nadrágok, bakancsok, tölténytartók és egyéb célokat szolgáló oldaltáskák is. A rangjelzést szolgáló eszközök közül felvarrók, vállapok, jelvények közül válogathatunk.

Jelvények, kitüntetések

A különféle kitüntetések az ősökre való büszkeség szimbólumai. Akár tudjuk még ki kapta, akár elszakadt már a tárgy a tulajdonosától és annak történetétől, egy kitüntetés mindig arról mesél, hogy valaki kiemelkedően végzett el egy feladatot vagy éppen hősies tettet hajtott végre.

Honvédségi és történelmi dokumentumok

Ebben a kategóriában emlék- és díszoklevelek közül válogathatunk, amelyek valamilyen iskola elvégzéséről, hosszú munkaviszony letöltéséről, egy küldetés abszolválásáról tanúskodnak. Böngészhetünk régi újságokat, röp- és szórólapokat, plakátokat, amelyek egy-egy történelmi megmozdulás eseményeit taglalják, vagy éppen felhívnak az abban való részvételre. Szamizdat és hivatalos kiadványok soraiból kaphatunk rálátást a történelem egyes darabkáira.

A múlt képei

Azért szeretjük a régi képeket, képeslapokat, mert ezek a megszürkülő vagy éppen barnulófélben levő fotók mindig megindítják a szemlélő fantáziáját. A régi katonai fényképek sok mindenről árulkodnak: pontos képet adnak a korabeli viseletről, az eszközökről és kiegészítőkről, de cizellálják a kor embereiről, viselkedésről kialakított képet is. A frontról küldött képeslapok nem ritkán megindító vagy éppen tragikus történeteket hordoznak, de találkozhatunk olyan harcteret megjárt fotóval is, amelyet a háborúba induló katona kapott a kedvesétől.

Háborús emléktárgyak

Rendkívül színes palettát mutat a háborús emléktárgyak kategóriája, hiszen a katonai ?szóróajándékoktól? (pl. különféle fegyveres alakulatok címerével díszített hamutálak, feliratos levélbontók, irónok), a laktanyában használt feliratos táblákon át a változatos ékszerekig (pl. pecsétgyűrűk) nagyon sok érdekes dolgot találhatunk itt.

Fegyverek

A lőfegyverek és tartozékaik kategóriában olyan használatra alkalmas fegyverek között válogathatunk, amelyeket a törvényben előírt engedélyek és vizsgák birtokában szerezhetünk be. A riasztó és gázfegyverek kategóriájában légpisztolyok és -puskák, gumilövedékes fegyverek, alkatrészeik és a hozzájuk való lőszerek szerepelnek. A hatástalanított fegyverek alkategória többnyire gyűjtők számára kínál különféle régi fegyvereket, amelyeket kiállítási, illetve dekorációs céllal ajánlanak az eladók.

Személyes ajánlataink