Regisztráció időpontja: 2014.05.06.
Értékelés eladóként: 97.47% Értékelés vevőként: 100%
Garancia (fogyasztóknak): | 12 hónap |
Kézbesítési idő: | 1-2 munkanap |
Arukereso.hu identifier: | TSZ032022 |
Várható kiszállítás legkorábban: | 2-day_except_weekend_and_holidays |
Kürtőskalács sütő fa
A kürtőskalács illatának nehéz ellenállni? De senki nem is kéri, hogy állj ellene! Sőt, vidd otthonodba a kürtőskalács készítés művészetét és lepd meg magad vagy az egész családot házi kürtőskaláccsal!
A házi finomság elkészítéséhez mindent megtalálsz weboldalunkon, így nincs is másra szükséged, mint egy tökéletes kürtőskalács receptre, minőségi hozzávalókra és a Nádland által forgalmazott kürtőskalács sütőre, amit áruházunkban megtalálsz!
A faszenes kürtőskalács sütőben egyszerre 3 db sütőfa használható (külön vásárolható a sütő és a sütőfa). A fém kerettel rendelkező sütő samott téglával bélelt. A samott tégla egy tűzálló tégla, amely legfontosabb tulajdonsága a hőállósága, alakváltozás nélkül ellenáll a magas hőmérsékletnek. Sütésnél ügyelni kell arra, hogy a faszén egyenletesen legyen elosztva a sütőben és annyi parázs legyen benne, hogy a készülő tésztához ne érjen hozzá. A tésztát a sütőfán lassan forgatva kell elkészíteni, körülbelül 10-15 perc alatt.
Használat utáni tisztítása: semleges mosogatószeres víz.
Tárolás: ügyelni kell arra, hogy csapadékos időben a sütő ne maradjon kint, száraz helyen tartandó.
Sütésre fel! És a tökéletes receptet sem kell tovább kutatnod, íme a hozzávalók:
- 500 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 1 tojássárgája
- 2 dkg élesztő
- pici só
Elkészítés:
Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a cukrot, tojássárgáját és a lisztet. Ebből puha tésztát készítünk, majd fél óráig kelni hagyjuk. Miután megkelt a tészta, kinyújtjuk ujjnyi vastag csíkokra a tésztát. A sütőfát alaposan beolajozzuk majd rácsavarjuk a tésztát, majd cukorba forgatjuk és a tűz fölé helyezzük. Faszén fölött, lassan forgatva kb. 10-15 percig sütjük. Először még ne pirítsuk, csak hagyjuk, hogy hő hatására még keljen picit a tészta, a cukor pedig karamellizálódjon. Majd, ha a tészta kissé megdagadt, indulhat a pirítás.
A sütőfáról lehúzva a kalácsot diós cukorba (vagy egyéb ízesítés) forgatjuk.