Ültess fát!

Ültess fát! Ültess erdőt!

Tudatosan gondolsz a környezeted védelmére, ezért szelektíven gyűjtöd a szemetet, kerülöd a műanyag csomagolásokat? De mit tehetsz a globális felmelegedés ellen?

Van megoldás: Ültess fát! Ha te nem tudsz ültetni, mi ültetünk neked!

A Közösségi Erdőkért Alapítvány egy olyan módszert talált ki, amelyben mindenki tud fát ültetni. Ők megállapodásokat kötnek egy-egy fatelepítésre használható, felajánlott terület tulajdonosával Magyarországon, te pedig támogathatod őket az ültetésre kerülő facsemetékkel.

Hogyan csatlakozhatsz?

Támogathatod a fák ültetését és fenntartását, ezzel örökbefogadóvá válsz.
A Vaterán többféle faültetési csomag közül tudsz választani, minden csomag tartalmazza a facsemeték árán kívül a 10 éves gondozás díjukat is a MyForest közösségi erdőkben.

Hogyan és hol történik a faültetés?

Magyarországon, a Közösségi Erdőkért Alapítvány számára a támogatók által felajánlott, arra alkalmas földterületeken zajlik az ültetés. Egy hektárra nagyjából 10 ezer csemetét / magot ültetnek, ezekből nagyjából 40 év alatt 1000 felnőtt fa fog megmaradni, és egy erdőt alkotni. Az így telepített erdőket bárki látogathatja. A területeken úgynevezett örökerdőket hoznak létre, tehát ezeket a fákat senki nem vághatja ki. Ezeket az erdőket tíz évig gondozzák, utána a természetre bízzák a további sorsukat, de az alapítvány természetesen ekkor is megtesz minden tőle telhető és szükséges állagmegóvási munkálatot az erdőkben. Az aktuális projekteket a MyForest weboldalán tudod követni.

A fák védenek minket, ezért mi védjük a fákat! Csatlakozz, hogy legyen fád, csatlakozz, hogy legyen erdőd!