Könyv/Regények/Klasszikusok normal_seller 0

Ottlik Géza - Buda

Látogatók: 22
Kosárba tették: 0
1 / 0
1
FIX ár: 1 990 Ft
Ez a termék nem kelt el a piactéren. Amennyiben szeretnéd megvásárolni, ide kattintva üzenj az eladónak és kérd meg, hogy töltse fel ismét a hirdetést.
Ottlik Géza - Buda

Ottlik Géza - Buda

Konyvmindenes (9028) 100%
A megvásárolt termék:
Kapcsolatfelvétel az eladóval:
A tranzakció lebonyolítása:
Szállítás és csomagolás:

Regisztráció időpontja: 2015.05.04.

Értékelés eladóként: 100% Értékelés vevőként: 100%

fix_price
Mennyiség
1 db
Állapot
használt
Az áru helye
Magyarország
Átvételi hely
Budapest XX. kerület
Aukció befejezve
2023.11.24. 00:01:25 - Frissíts!
Aukció kezdete
2023.08.18. 11:18:32
Garancia
Nincs
Számlaadás
Nincs
Szállítás és fizetés
Loading...
Termékkód:
3309902429

Megosztás
Ottlik Géza
Buda

Európa
1993

Állapot:
Kötés típusa:

Ottlik Géza - Buda

A könyv megvásárlása után automatikus e-mailt küldünk a részletekkel "Könyvmindenes eladó üzenete" címmel!

Ottlik az Iskola a határon befejezésétől kezdve annak folytatásán dolgozott. Ez a folytatás végül is csak posztumusz jelent meg 1993-ban. A több évtizedes várakozás, a felfokozott figyelem, az írónak időközben szinte mitikussá növekedett híre és rangja ellenére a kritika egységesen azt állapította meg a műről, hogy az - minden részletszépsége ellenére - nem áll az Iskola a határon magasán. Bizonytalan volt a kötet filológiai szempontból is. Többen vitatták, hogy a kiadó, Lengyel Péter jól értette-e a szerző intencióit, helyes sorrendbe állította-e a töredékes darabokat; sokan azt is kétségbe vonták, maga Ottlik befejezettnek, kiadásra érettnek tekintette-e a Budát. A regény természetesen csak az Iskola a határon ismeretében érthető-élvezhető, mert annak több pontjai hivatkozásul szolgálnak a Buda szerkezetében. A hős, az elbeszélő ezúttal is Bébé a - festő volta ellenére - szinte pontról pontra megfeleltethető Ottlik-hasonmás. Az "Iskola" másik elbeszélője, Medve Gábor ezúttal nem egyenrangú narrátora a műnek, ám annak változatlanul kulcsszereplője. A Buda bizonyos szempontból keretregény. Azt beszéli el, ami az "Iskola" előtt és után történt, ezáltal értelmezve, állandóan "újraolvasva" az első regényt. Ezek az értelmezések azonban nem érintik az "Iskola" központi magját, annak a helyzetnek metafizikai "megértését", amit a katonaiskola Bébének és Medvének külön-külön is jelentett. A Buda nem egy helyzet, hanem minden helyzet értelmezése kíván lenni, éppen ezért - időben erősen szétszórt - epizódok sorozatából áll. Talán ezért sem oly igen fontos tudnunk, hogy a kiadó a "helyes" sorrendet rekonstruálta-e. A középpont bizonyos, a kör pontjai, amelyeket a Buda epizódjai rajzolnak ki, szinte tetszőlegesek lehetnek.
Szállítás megnevezése és fizetési módja
Szállítás alapdíja
Személyes átvétel
0 Ft /db
Budapest XX. kerület - Pesterzsébet központ közelében
További információk a termék szállításával kapcsolatban:
Szállítás kizárólag előre utalás után - 3990 Ft összérték felett. Külföldi szállítást sajnos nem tudunk vállalni! "Tisztelt Vevőink! Ezúton tájékoztatjuk előzetesen Önöket arról, hogy a társaságunk által választott adózási forma csak azt teszi lehetővé, hogy termékeinkkel közvetlenül természetes személyeket szolgáljunk ki. Erre tekintettel az általunk kiállított számlát is csak magánszemélyekre vonatkozóan áll módunkban kiállítani. Megértésüket ezúton is köszönjük!?
Az eladóhoz intézett kérdések Még nem érkezett kérdés. Kérdezni a vásárlás előtt a legjobb.