Egyéb /Egyéb premium_seller 0

Termék sajátosságai

fix_price
Mennyiség
1 db
Állapot
Használt
Az áru helye
Magyarország
Átvételi hely
Budapest X. kerület
Az aukció vége
Készlet erejéig
Aukció kezdete
2025.04.04. 20:25:35
Garancia
Nincs
Számlaadás
Van
Szállítási költség
Van
Szállítás és fizetés
Loading...
Termékkód:
3453054434

Eladó leírása a termékről

Szerző(k): Romváry Vilmos Kiadó(k): Mezőgazdasági Könyvkiadó Kiadás: 1977 / Keménytáblás Terjedelem: 324. oldal ISBN: 9632302540 Állapot:Plusz információ: Partneri készleten


... A hajóút 1519. szeptember 20-án kezdődött és az öt spanyol vitorlás alkotta flottából csak egyikük érte el - fedélzetén 18 emberrel - 1522. szeptember 6-án a hazai partokat. A hajó belseje azonban óriási vagyont, azaz 700 mázsa fűszert rejtegetett. Egy villanás a történelemből! A híres Magellán-expedíció tragédiája és a tragédiában is siker: a világ legaromásabb fűszereivel gazdagodott Európa. S mindez akkor történt, amikor a borsot - mint a legértékesebb fűszert - a magyar patikáriusok aranymérlegen mérték és méregdrágán vásárolták lakomáikhoz a gazdagok. Pillantsunk bele egy XVI. századbeli kéziratos könyvecskébe, "Az erdélyi fejedelem udvari szakácskönyv-"-be. Szinte elönt a fűszeráradat: "Tehénhús fokhagymás kaszás lével, tehénhús tiszta borssal, kukreittel, tehénhúspecsenye fenyőmaggal, murokkal, répával, vaddisznósült sóban, kakukkfűvel, vadalmával, ecettel, vöröshagymával, zsályával, majorannával, musttal, murokkal..." Az ízeknek és illatoknak szinte végtelen sora! És vajon hol tartunk ma? Élünk-e a századokon át felhalmozódott fűszergazdagsággal? Dr. Buga László, közismert orvosi tanácsadónk, e könyv ajánló oldalain nem éppen igenlő választ ad: "Ahogy a történelmi fűszerek között csatangolok, az az érzésem, hogy a híres magyar konyha sokféle íze napjainkban kissé elszegényedett, megkopott. Mintha a szakácsok és gazdasszonyok megfeledkeztek volna róluk." A könyv szerzője még rá is dupláz: "Fűszereink nagy részét nagyanyáink nemcsak hogy ismerték, hanem kertjükben termesztették is. Ma azonban a boltban vásárolt borson, köményen, hagymán, petrezselymen, babérlevélen, majorannán kívül alig ismerünk más ízesítőt." Nem használjuk ki tehát lehetőségeinket. A fűszerválaszték ma újra óriási, csak éppen nem tudunk róla. A könyv célja az, hogy részletesen ismertesse a kiváló, de elfelejtett, a meglevő, de helytelenül használt, az új és ezért még ismeretlen fűszerféléket és a fűszerezés tudományát. Olvasóink mindent megtalálnak itt, amit a fűszerekről, fűszerkeverékekről tudni jó: eredetüket, jellemzőiket, tulajdonságaikat, felhasználási lehetőségeiket, termesztésüket. Megismerkedhetnek a különböző pácokkal, mártásokkal, ízesítőkkel, a fűszeres növényi ecetek összetételével, elkészítésével, használatával, és tanácsokat kapnak fűszeres italok keverésére is. A könyv harmadik kiadását a szerző jelentősen átdolgozta, kibővítette. Néhány új növényt közöl, részletesen tájékoztat a fűszernövények házi termesztésével és tartósításával kapcsolatos teendőkről. A modern táplálkozáshoz jó tanácsokat adnak az újonnan megírt fejezetek: "Korszerű ételek - korszerű ételízesítés", "A méz mint ízesítő", "Fűszernövények a szépség szolgálatában". Mindezeken túl sok új receptet és ötletet találunk az átdolgozott műben. Ajánljuk minden háziasszonynak, diétás étrendű embertársunknak, a vendéglők és nagy éttermek szakácsainak, konyhafőnökeinek és a vendéglátóipar más szakembereinek

Szállítási feltételek

Szállítás megnevezése és fizetési módja
Szállítás alapdíja
Mennyiségi vagy értékalapú kedvezmény
MPL PostaPontig előre utalással
990 Ft /db
15 000 Ft -tól Ingyenes
Személyes átvétel
0 Ft /db
Budapest X. kerület
MPL PostaPont Partner előre utalással
990 Ft /db
15 000 Ft -tól Ingyenes
MPL Csomagautomatába előre utalással
990 Ft /db
15 000 Ft -tól Ingyenes
MPL házhoz előre utalással
1 990 Ft /db
15 000 Ft -tól Ingyenes
Személyes átvétel Budapest X. kerületben előre jelzett időpontban. A rendelések összekészítése általában 2-3 napot vesz igénybe. Partneri készleten lévő kötetek esetén ez több is lehet. 15000Ft feletti vásárlás esetén a szállítás ingyenes.
A szállítás ingyenes, ha egyszerre legalább 20 000 Ft értékben vásárolsz az eladótól!

Elérhető szállítási pontok

Az eladóhoz intézett kérdések

Még nem érkezett kérdés. Kérdezni a vásárlás előtt a legjobb.

Romváry Vilmos Fűszerek könyve

Romváry Vilmos Fűszerek könyve

Romváry Vilmos Fűszerek könyve

A termék elkelt fix áron.
Fix ár: 1 100 Ft
FIX
Fix ár:
1 100 Ft
Biztonságos vásárlás
Ha nem kapod meg a terméket, vagy minőségi problémád van, visszakérheted a pénzed. Részletek »
Profi

Regisztráció időpontja: 2018.10.02.

Értékelés eladóként: 100% Értékelés vevőként: 100%

Üzenetküldés Eladó termékei
Szállítás és fizetés
A szállítás ingyenes, ha egyszerre legalább 20 000 Ft értékben vásárolsz az eladótól!

Termék sajátosságai

fix_price
Mennyiség
1 db
Állapot
Használt
Az áru helye
Magyarország
Átvételi hely
Budapest X. kerület
Az aukció vége
Készlet erejéig
Aukció kezdete
2025.04.04. 20:25:35
Garancia
Nincs
Számlaadás
Van
Szállítási költség
Van
Szállítás és fizetés
Loading...
Termékkód:
3453054434

Eladó leírása a termékről

Szerző(k): Romváry Vilmos Kiadó(k): Mezőgazdasági Könyvkiadó Kiadás: 1977 / Keménytáblás Terjedelem: 324. oldal ISBN: 9632302540 Állapot:Plusz információ: Partneri készleten


... A hajóút 1519. szeptember 20-án kezdődött és az öt spanyol vitorlás alkotta flottából csak egyikük érte el - fedélzetén 18 emberrel - 1522. szeptember 6-án a hazai partokat. A hajó belseje azonban óriási vagyont, azaz 700 mázsa fűszert rejtegetett. Egy villanás a történelemből! A híres Magellán-expedíció tragédiája és a tragédiában is siker: a világ legaromásabb fűszereivel gazdagodott Európa. S mindez akkor történt, amikor a borsot - mint a legértékesebb fűszert - a magyar patikáriusok aranymérlegen mérték és méregdrágán vásárolták lakomáikhoz a gazdagok. Pillantsunk bele egy XVI. századbeli kéziratos könyvecskébe, "Az erdélyi fejedelem udvari szakácskönyv-"-be. Szinte elönt a fűszeráradat: "Tehénhús fokhagymás kaszás lével, tehénhús tiszta borssal, kukreittel, tehénhúspecsenye fenyőmaggal, murokkal, répával, vaddisznósült sóban, kakukkfűvel, vadalmával, ecettel, vöröshagymával, zsályával, majorannával, musttal, murokkal..." Az ízeknek és illatoknak szinte végtelen sora! És vajon hol tartunk ma? Élünk-e a századokon át felhalmozódott fűszergazdagsággal? Dr. Buga László, közismert orvosi tanácsadónk, e könyv ajánló oldalain nem éppen igenlő választ ad: "Ahogy a történelmi fűszerek között csatangolok, az az érzésem, hogy a híres magyar konyha sokféle íze napjainkban kissé elszegényedett, megkopott. Mintha a szakácsok és gazdasszonyok megfeledkeztek volna róluk." A könyv szerzője még rá is dupláz: "Fűszereink nagy részét nagyanyáink nemcsak hogy ismerték, hanem kertjükben termesztették is. Ma azonban a boltban vásárolt borson, köményen, hagymán, petrezselymen, babérlevélen, majorannán kívül alig ismerünk más ízesítőt." Nem használjuk ki tehát lehetőségeinket. A fűszerválaszték ma újra óriási, csak éppen nem tudunk róla. A könyv célja az, hogy részletesen ismertesse a kiváló, de elfelejtett, a meglevő, de helytelenül használt, az új és ezért még ismeretlen fűszerféléket és a fűszerezés tudományát. Olvasóink mindent megtalálnak itt, amit a fűszerekről, fűszerkeverékekről tudni jó: eredetüket, jellemzőiket, tulajdonságaikat, felhasználási lehetőségeiket, termesztésüket. Megismerkedhetnek a különböző pácokkal, mártásokkal, ízesítőkkel, a fűszeres növényi ecetek összetételével, elkészítésével, használatával, és tanácsokat kapnak fűszeres italok keverésére is. A könyv harmadik kiadását a szerző jelentősen átdolgozta, kibővítette. Néhány új növényt közöl, részletesen tájékoztat a fűszernövények házi termesztésével és tartósításával kapcsolatos teendőkről. A modern táplálkozáshoz jó tanácsokat adnak az újonnan megírt fejezetek: "Korszerű ételek - korszerű ételízesítés", "A méz mint ízesítő", "Fűszernövények a szépség szolgálatában". Mindezeken túl sok új receptet és ötletet találunk az átdolgozott műben. Ajánljuk minden háziasszonynak, diétás étrendű embertársunknak, a vendéglők és nagy éttermek szakácsainak, konyhafőnökeinek és a vendéglátóipar más szakembereinek

Szállítási feltételek

Szállítás megnevezése és fizetési módja
Szállítás alapdíja
Mennyiségi vagy értékalapú kedvezmény
MPL PostaPontig előre utalással
990 Ft /db
15 000 Ft -tól Ingyenes
Személyes átvétel
0 Ft /db
Budapest X. kerület
MPL PostaPont Partner előre utalással
990 Ft /db
15 000 Ft -tól Ingyenes
MPL Csomagautomatába előre utalással
990 Ft /db
15 000 Ft -tól Ingyenes
MPL házhoz előre utalással
1 990 Ft /db
15 000 Ft -tól Ingyenes
Személyes átvétel Budapest X. kerületben előre jelzett időpontban. A rendelések összekészítése általában 2-3 napot vesz igénybe. Partneri készleten lévő kötetek esetén ez több is lehet. 15000Ft feletti vásárlás esetén a szállítás ingyenes.
A szállítás ingyenes, ha egyszerre legalább 20 000 Ft értékben vásárolsz az eladótól!

Elérhető szállítási pontok

Az eladóhoz intézett kérdések

Még nem érkezett kérdés. Kérdezni a vásárlás előtt a legjobb.

Ezek még érdekesek lehetnek

Eladó:
BivinMarket
98.57%(1835)
fixár
Készlet erejéig
Eladó:
100Kisauto
99.82%(1127)
fixár
Készlet erejéig
Eladó:
BivinMarket
98.57%(1835)
fixár
Készlet erejéig
Eladó:
BivinMarket
98.57%(1835)
fixár
Készlet erejéig
Eladó:
BivinMarket
98.57%(1835)
fixár
Készlet erejéig
fixár
Készlet erejéig
Eladó:
hajnalle
99.07%(422)
fixár
Készlet erejéig
Eladó:
regikonyvek
98.05%(23053)
fixár
Készlet erejéig