Miben segíthetünk?

Hogyan használjam a PayPal-t?

Ahhoz, hogy eladóként vagy vásárlóként használni tudd a PayPal szolgáltatásait, regisztrálnod kell egy fiókot, amelyet ide kattintva meg is tehetsz. Ha az oldal nem magyarul jelenik meg, akkor görgess a lap aljára, ahol a jobb sarokban látsz egy zászlót, kattints rá és válaszd ki Magyarországot (Hungary).

Ha már korábban is használtad a PayPal szolgáltatásait, akkor nem kell új fiókot regisztrálnod. Két lehetőség van, attól függően, hogy milyen (eladói/Business vagy vevői/Personal) fiókot regisztráltál korábban a PayPal rendszerében.

Amennyiben a meglévő PayPal fiókod eladói fiók, amivel befizetéseket is tudsz fogadni, akkor csupán annyi a dolgod, hogy belépsz a Vaterán a Személyes menüdbe, és ott megkeresed a Fiókom fülre kattintva, a Fiókom beállításai alatt a Személyes adatok oldalt. Itt kattints a "Folyamat indítása" feliratú gombra, ami máris elvisz az oldalra, ahol a belépés után össze tudod kötni a már meglévő fiókodat a Vaterás regisztrációddal. Ehhez csak rá kell kattintanod a Connect PayPal with Marketplace to activate PayPal Express Checkout oldal alján lévő Agree and Connect gombra.

Lépj be a Vaterán a Személyes menüdbe, és ott keresd meg a Fiókom fülre kattintva, a Fiókom beállításai alatt a Személyes adatok oldalt. Itt kattints a PayPal feliratú gombra, ami máris elvisz a regisztrációhoz.
A regisztráció következő lépésénél a két felajánlott számlatípus közül válaszd az "Egyéni számla" (Primarily for personal use) lehetőséget. Haladj tovább a regisztráció folyamatában úgy, hogy követed az oldalon megjelenő utasításokat, és megadod a kért adatokat. Előfordulhat, hogy a számla elkészülésének utolsó előtti lépésénél angolul jelenik meg a nyilatkozat, amellyel beleegyezésedet kérjük a Vatera fiókod PayPal számlával való összekötéséhez. Ezért ezt itt magyarul is elolvashatod.
Amennyiben a Vaterán céges formában tevékenykedsz (Kft, Bt, egyéni vállalkozó stb.), akkor érdemes lehet az "Üzleti számla" (Primarily for business use) lehetőséget választani. A regisztráció eltér az "Egyéni számla" létrehozásától, mert több adatot kell megadnod a vállalkozásodról.
További segítségre van szükséged?