Miben segíthetünk?

Mi az az automatikus licitálás?

Az automatikus licitálás egy olyan rendszer, melyben a automata rendszerünk licitál helyetted. Neked nincs más dolga, mint meghatározni a maximum összeget, melyet az adott termékért fizetnél. Ezt az összeget írd be a terméklapra, az "Mennyit ér Neked" mezőbe!

Hogyan licitál a gép?

Az árverés során a számítógép a Neked legkedvezőbb módon licitál. Először a minimális összeget ajánlja fel a vásárláshoz. Amennyiben a termék minimáláras, a gép a minimálárat fogja ajánlani. Ezt követően az árverés során mindig a lehető legkisebb összeggel licitál a termékre. Az ajánlatot természetesen csak addig az összeghatárig teszi meg, amit maximális vételárként megjelöltél. Ha erre senki nem licitál rá, ezen az áron kell megvásárolnod a terméket.

Nézzünk egy életből merített példát!

Tegyük fel, hogy el kell utaznod, és nem tudsz megjelenni az árverésen. Mivel érdekel az aukció egyik tárgya, megkéred egy barátodat, - jelen esetben megbízott licitálási rendszerünket - hogy licitáljon helyetted. A barátodnak azt mondod, hogy a kiválasztott termékért legfeljebb 2500 forintot vagy hajlandó fizetni. Az árverésen a megvásárolni kívánt tárgy kikiáltási ára 500 forint ? az barátod 500 forintot licitál. Ezt követően egy másik licitáló 600 forintra emeli az árat, barátod ekkor 700 forintos ajánlatot tesz a nevedben. Később egy újabb licitáló 1200 forintot ajánl, így barátod 1300 forintot kínál az nevedben. A licitálásnak így kétféle eredménye lehet:

- (a barátod segítségével) 2500 forintig terjedő áron megszerzed a kívánt terméket;

vagy

- a licitálás meghaladja az általad kifizetni szándékozott 2500 forintot, így a termék végül valaki másé lesz.

Hogyan történik ez a piactéren?

A piactéren a barátod a "megbízott" licitálási rendszer. Ez a rendszer képvisel téged és licitál a nevedben. A gép segítségével vagy megszerzed a terméket a kívánt összeghatárig, vagy egy másik licitáló drágábban veszi meg.

Mi történik, ha egy termék fixáras?

A fix ár azt jelenti, hogy a termék a meghirdetett összegért azonnal, licitálás nélkül elvihető. Ha egy fixáras termék esetében automatikus licitálásnál ezt vagy ennél magasabb összeget jelölsz meg, az árverés azonnal lezárul. Ilyenkor a termék a fix árral megegyező összegért a Tiéd lesz. Ha viszont olcsóbban szeretnél hozzájutni a fixáras termékhez, alacsonyabb árat kell megadnod az automata licitálási rendszerünknek!

Figyelem! Ha a "Licitálj" gombra kattintva emeled az ajánlatodat és így a fix árnál magasabb összeget kínálsz (valamint az aktuális legnagyobb ajánlat és a fix ár összege között a licitlépcsőnél kisebb a különbség), akkor az aukció tovább folytatódik. Ilyenkor a fix ár lehetősége eltűnik, és licitálással dől el, ki vásárolhatja meg a terméket.

További segítségre van szükséged?