0 0
Kategóriák
Részletes keresés

Segítség a Vaterázáshoz

Mit jelent az új, apróhirdetési modell?

Piactereinken egyes termékkategóriák nehezen illeszthetőek bele az aukciós vagy a hagyományos fix áras értékesítési modellekbe, ahol a vásárlás már a személyes megtekintés előtt megtörténik. Emiatt alakítottunk ki egy új, apróhirdetési modellt, ahol szemben az aukciós és a hagyományos fix áras értékesítéssel, a hirdetésfeladás során megadható egy telefonszám, amit megjelenítünk a terméklapon, ezzel lehetőséget biztosítva a közvetlen kapcsolatfelvételre, valamint személyes megtekintésre a vásárlás előtt. 


Milyen kategóriákban tölthetek fel apróhirdetést?
Jelenleg az alábbi listában felsorolt kategóriáink működnek apróhirdetési modellben, így új hirdetés feltöltése esetén nem választhatóak a hagyományos (aukciós vagy fix áras) értékesítési formák.

Bármit meghirdethetek ezekben a kategóriákban?
A fent megjelölt kategóriákba természetesen kizárólag az adott kategóriának megfelelő hirdetés tölthető fel. Pl szolgáltatásként hirdethet gumicserét, azonban gumiabroncsot már nem, ugyanígy a személygépkocsi kategóriát választva, kizárólag személygépkocsit hirdethet, de alkatrészeket már nem. A nem megfelelő kategóriában indított hirdetések a piactérről törlésre kerülnek. Fontos továbbá, hogy tartalmilag azonos, lényegi különbséget nem tartalmazó apróhirdetések indítása szintén nem engedélyezett.

Mennyibe kerül az apróhirdetés?
Az apróhirdetésként működő Ingatlan, Szolgáltatás, Állás és egyes Jármű kategóriákban indított új hirdetések esetében sem feltöltési díjat, sem jutalékot nem számlázunk, vagyis teljesen ingyen hirdetheted ingatlanodat, szolgáltatásodat, állásajánlatodat vagy autódat a Vaterán.

Hogyan adhatok fel apróhirdetést?
Ingatlan, Szolgáltatás, Állás és egyes Jármű kategóriáinkban kizárólag apróhirdetés indítható, így ha a termékfeltöltés során ilyen kategóriát választasz, egy egyszerűsített feltöltő lapot találsz, ahol az alapadatok megadásával és képek feltöltésével gyorsan és egyszerűen tölthetsz fel apróhirdetést.

Apróhirdetés feltöltéséhez a jogosultságot legegyszerűbben a telefonszámának ellenőrzésével tudod megszerezni. A fiókellenőrzés lépéseit a "Fiókom > Fiók beállításai > Fiókellenőrzés" menün belül találod meg. A folyamat lényege, hogy az általad megadott telefonszámra a rendszer kiküld egy négy számjegyű kódot, melyet ugyanebben a menüben meg kell adnod. Amennyiben a kód helyes, úgy fiókod ellenőrzött státuszba kerül. Fontos tudnod, hogy az ellenőrzést kizárólag magyar mobiltelefonszámmal (20/30/31/70) lehetséges elvégezni!

Mennyi apróhirdetést tölthetek fel?
Szolgáltatás kategóriában maximum négy apróhirdetés futása engedélyezett, vagyis egy időben ennél több aktív hirdetésed nem lehet a kategóriában. A további, apróhirdetési modellben működő kategróiákban nem alkalmazunk mennyiségi korlátozást.

Mennyi ideig futhat a hirdetésem?
Apróhirdetéseidet 90, 60 vagy 30 napra töltheted fel. Az aukciós és a hagyományos fix áras hirdetésekkel ellentétben, apróhirdetéseit lehetőséged van azok lejárta előtt még meghosszabbítani. Ez a funkció legkorábban 3 nappal a lejárat előtt érhető el személyes menüdben, valamint e-mailen is küldünk értesítést a hamarosan lejáró hirdetéseidről.

Egy adott apróhirdetés maximum 180 napig futhat piacterünkön, ezt követően a hosszabbítás már nem érhető el. Ha az eladás sikertelen volt, és hirdetésed ezt követően is aktuális, a terméket ismét fel kell töltened. Ezt személyes menübe belépve, az Eladás => Apróhirdetés menüpontban, a Lejárt hirdetéseim fül alatt található Újraindítom gombra kattintva egyszerűen, néhány kattintással meg tudod tenni.

Hogyan törölhetem az apróhirdetésem?
Ha már nem aktuális az apróhirdetésed, személyes menübe belépve, az Eladás => Apróhirdetés menüpontban, a Futó hirdetéseim fül alatt egyszerűen lejárttá teheted azt. Ezt követően a terméklapon már nem lesz lekérhető a telefonszámod, nem lesz látható az érdeklődők számára.

A Vaterán létrejött adásvétel után értékelhetem a partnerem?
Nem, apróhirdetés esetében ez a funkció nem érhető el, sem vevőként, sem eladóként nincs lehetőség értékelés leadására.

Milyen kiemeléseket használhatok?
Ellenőrzött felhasználói státusszal rendelkező eladóként nem vehetsz igénybe kiemelést az apróhirdetéshez. Amennyiben megszerzed a teljes jogú felhasználó státuszt, úgy kérhetsz alcím kiemelést, amit az aktuális díjtáblázat alapján számlázunk.


Igénybe vehetem a Biztonságos Vásárlás Programot ha apróhirdetésen vásároltam?
Nem, ilyen esetben a vásárlót nem védi a Biztonságos Vásárlás Program. 

« Vissza az előző oldalra

Nyomtatás


Hasznos volt ez az információ?

Kapcsolatfelvétel

További kérdésed van? Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot!