0 0
Mert a vásárlás bizalomra épül. A Vaterán az
értékelések alapján tudhatod, hogy kitől vásárolsz,
sőt még pénzvisszafizetési garanciát is vállalunk!
Kategóriák
Részletes keresés

Segítség a Vaterázáshoz

Mit jelent az új, apróhirdetési modell?

Piactereinken egyes termékkategóriák nehezen illeszthetőek bele az aukciós vagy a hagyományos fix áras értékesítési modellekbe, ahol a vásárlás már a személyes megtekintés előtt megtörténik. Emiatt alakítottunk ki egy új, apróhirdetési modellt, ahol szemben az aukciós és a hagyományos fix áras értékesítéssel, a hirdetésfeladás során megadható egy telefonszám, amit megjelenítünk a terméklapon, ezzel lehetőséget biztosítva a közvetlen kapcsolatfelvételre, valamint személyes megtekintésre a vásárlás előtt. 


Milyen kategóriákban tölthetek fel apróhirdetést?
Jelenleg az alábbi listában felsorolt kategóriáink működnek apróhirdetési modellben, így új hirdetés feltöltése esetén nem választhatóak a hagyományos (aukciós vagy fix áras) értékesítési formák.

Bármit meghirdethetek ezekben a kategóriákban?
A fent megjelölt kategóriákba természetesen kizárólag az adott kategóriának megfelelő hirdetés tölthető fel. Pl szolgáltatásként hirdethet gumicserét, azonban gumiabroncsot már nem, ugyanígy a személygépkocsi kategóriát választva, kizárólag személygépkocsit hirdethet, de alkatrészeket már nem. A nem megfelelő kategóriában indított hirdetések a piactérről törlésre kerülnek. Fontos továbbá, hogy tartalmilag azonos, lényegi különbséget nem tartalmazó apróhirdetések indítása szintén nem engedélyezett.

Mennyibe kerül az apróhirdetés?
Az apróhirdetésként működő Ingatlan, Szolgáltatás, Állás és egyes Jármű kategóriákban indított új hirdetések esetében sem feltöltési díjat, sem jutalékot nem számlázunk, vagyis teljesen ingyen hirdetheti ingatlanát, szolgáltatását, állásajánlatát vagy autóját a Vaterán.

Hogyan adhatok fel apróhirdetést?
Ingatlan, Szolgáltatás, Állás és egyes Jármű kategóriáinkban kizárólag apróhirdetés indítható, így ha a termékfeltöltés során ilyen kategóriát választ, egy egyszerűsített feltöltő lapot talál, ahol az alapadatok megadásával és képek feltöltésével gyorsan és egyszerűen tölthet fel apróhirdetést.

Apróhirdetés feltöltéséhez a jogosultságot legegyszerűbben a telefonszámának ellenőrzésével tudja megszerezni. A fiókellenőrzés lépéseit a "Fiókom > Fiók beállításai > Fiókellenőrzés" menün belül találja meg. A folyamat lényege, hogy az Ön által megadott telefonszámra a rendszer kiküld egy négy számjegyű kódot, melyet ugyanebben a menüben meg kell adnia. Amennyiben a kód helyes, úgy fiókja ellenőrzött státuszba kerül. Fontos tudnia, hogy az ellenőrzést kizárólag magyar mobiltelefonszámmal (20/30/31/70) lehetséges elvégezni!

Mennyi apróhirdetést tölthetek fel?
Szolgáltatás kategóriában maximum négy apróhirdetés futása engedélyezett, vagyis egy időben ennél több aktív hirdetése nem lehet a kategóriában. A további, apróhirdetési modellben működő kategróiákban nem alkalmazunk mennyiségi korlátozást.

Mennyi ideig futhat a hirdetésem?
Apróhirdetéseit 90, 60 vagy 30 napra töltheti fel. Az aukciós és a hagyományos fix áras hirdetésekkel ellentétben, apróhirdetéseit lehetősége van azok lejárta előtt még meghosszabbítani. Ez a funkció legkorábban 3 nappal a lejárat előtt érhető el személyes menüjében, valamint e-mailen is küldünk értesítést a hamarosan lejáró hirdetéseiről.

Egy adott apróhirdetés maximum 180 napig futhat piacterünkön, ezt követően a hosszabbítás már nem érhető el. Ha az eladás sikertelen volt, és hirdetése ezt követően is aktuális, a terméket ismét fel kell töltenie. Ezt személyes menüjébe belépve, az Eladás => Apróhirdetés menüpontban, a Lejárt hirdetéseim fül alatt található Újraindítom gombra kattintva egyszerűen, néhány kattintással meg tudja tenni.

Hogyan törölhetem az apróhirdetésem?
Ha már nem aktuális az apróhirdetése, személyes menüjébe belépve, az Eladás => Apróhirdetés menüpontban, a Futó hirdetéseim fül alatt egyszerűen lejárttá teheti azt. Ezt követően a terméklapon már nem lesz lekérhető a telefonszáma, nem lesz látható az érdeklődők számára.

A Vaterán létrejött adásvétel után értékelhetem a partnerem?
Nem, apróhirdetés esetében ez a funkció nem érhető el, sem vevőként, sem eladóként nincs lehetőség értékelés leadására.

Milyen kiemeléseket használhatok?
Ellenőrzött felhasználói státusszal rendelkező eladóként nem vehet igénybe kiemelést az apróhirdetéshez. Amennyiben megszerzi a teljes jogú felhasználó státuszt, úgy kérhet alcím kiemelést, amit az aktuális díjtáblázat alapján számlázunk.


Igénybe vehetem a Biztonságos Vásárlás Programot ha apróhirdetésen vásároltam?
Nem, ilyen esetben a vásárlót nem védi a Biztonságos Vásárlás Program. 

« Vissza az előző oldalra

Nyomtatás


Hasznos volt ez az információ?

Kapcsolatfelvétel

További kérdésed van? Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot!