Miben segíthetünk?

Nem a meghirdetett terméket kaptam

Az eladó azzal, hogy meghirdet egy terméket aukción, kötelezettséget vállal arra, hogy a termékleírásban feltüntetett információk maradéktalanul megfelelnek a valóságnak, illetve a meghirdetett termékre vonatkoznak; valamint, hogy a termékleírás tartalmazza a meghirdetett termék összes lényeges tulajdonságát.

Ha az aukció végén az eladó a termékleírásban feltüntetettektől eltérő tulajdonságú, jellemzőjű terméket kínál fel a vevőnek, a vevő nem köteles azt megvenni. Ebben az esetben a vevő akár negatívan is értékelheti az eladót.

Ha a vevő a vételár kifizetése után kapott olyan terméket, amely nem felel meg a leírásban találhatóknak, akkor ismereteink szerint a szerződés semmis. Más kérdés, hogy az eladó lehet jóhiszemű (azaz nem tudott ezekről) vagy rosszhiszemű (ha tudott róla), de ez a szerződés semmisségét nem befolyásolja. Az eladó felet ilyenkor terheli a visszavételi kötelezettség, a PTK alapján.

Az ilyen típusú jogérvényesítésre a felek megállapodása alapján, vagy ennek hiányában azonban polgári perben, a bíróságokon keresztül van lehetőség. Amennyiben felmerül a rosszhiszeműség gyanúja, a rendőrség állampolgári jelzés alapján indíthat vizsgálatot is. Ez a polgári pertől független folyamat. A fentiek természetesen a vatera.hu saját jogértelmezését tükrözik, és semmilyen módon nem jelentenek bírói vagy rendőrségi úton alkotott jogértelmezést.

További segítségre van szükséged?