Miben segíthetünk?

Feltöltési díj

Mi a feltöltési díj?
Piacterünkön a termékek indításáért, tehát a hirdetés adott idejű megjelenítéséért fizetendő díj a termékfeltöltési díj, ami alap esetben 9 Ft. Az 1 Ft-os kikiáltási áron, minimálár nélkül indított aukciók feltöltése díjmentes, illetve bizonyos kategóriákban egyediek a díjak, melyről a díjtáblázatban tájékozódhatsz. Fontos továbbá, hogy a termékfeltöltés utolsó lapján is láthatod az adott hirdetésre vonatkozó díj információt.

Ha a Vaterán értékesítem a termékem, akkor is kell feltöltési díjat fizetnem?
A 9 Ft-os feltöltési díjjal rendelkező hirdetések esetében, amennyiben sikeresen eladod termékedet piacterünkön, az adott hirdetésre vonatkozó 9 Ft-ot a Vatera visszatéríti neked, az összeg levonásra kerül, mely a részletes számlán kedvezményként megjelölve, mínuszos előjelű tételként szerepel.

A feltöltési díj nem keverendő össze a jutalékkal! A feltöltési díj ? ahogy a neve is mutatja ? a termék feltöltése után kerül felszámításra, a jutalékot pedig a sikeres adásvétel után számoljuk fel. 

Milyen termékekre vonatkozik a feltöltési díj?
A feltöltési díjat az árverésre vagy fix áras értékesítésre bocsátott termék után számítjuk fel. Ez a feltöltési díj az aukció indításakor megjelenik a felhasználói egyenlegeden a Számlázandó tételek között  mindaddig, amíg nem kerül róla számla kiállításra.

Egy termék újraindítása esetén is kell feltöltési díjat fizetni?
Igen, a feltöltési díjat egy aukció újraindítása esetén újból felszámítjuk.

Mi határozza meg a feltöltési díjat?
Egy hirdetés feltöltésének a díja egységesen 9 Ft, a feltöltött termék árától függetlenül. Ha aukcióját 1 Ft-ról, minimálár nélkül indítja, a feltöltés díjmentes.
Egyes Autó - motor és Ingatlan kategóriákban egyediek a feltöltési díjak, melyek az adásvétel sikerességétől függetlenül fizetendőek. 

Mikor kerül számlázásra a feltöltési díj?
Számlázásra, illetve az elszámolás kiküldésére havonta kerül sor. Ilyenkor e-mailben értesítjük a felhasználót. Egy felhasználónak havonta maximum egyszer állítunk ki számlát.

Fix áras, több darabos értékesítésnél miként fizetendő a feltöltési díj?

Fix áras értékesítésnél - amennyiben egy aukción belül több termék kerül meghirdetésre - a feltöltési díj független a meghatározott mennyiségtől és azok összesített árától. A feltöltési díj, az adott hirdetés megjelenítésének a díja, így ha egy aukción belül több azonos paraméterekkel rendelkező terméket hirdet, a feltöltés díja ugyannyi, mint ha egy darab terméket hirdetne.

Hasznos információk:
?    A feltöltési díjakról díjtáblázatunkban tájékozódhatsz.
?    Költségkalkulátorunk segítségével még a termék felöltése előtt ki tudod számolni a várható költségeket.

További segítségre van szükséged?