Miben segíthetünk?

Tudnivalók a regisztráció nélküli vásárlásról

Az eladók forgalmának növelése és a vásárlási folyamat gyorsabbá, kényelmesebbé tétele érdekében a Vatera piacterén lehetőség van regisztráció nélküli vásárlásra is.

A piactéren zajló kereskedés biztonsága érdekében a regisztráció nélküli vásárlásokra bizonyos korlátozások vonatkoznak.

A regisztráció nélküli vásárlók:

  • nem licitálhatnak, csak fix áron vásárolhatnak;
  • egy kosárral maximum három eladótól vásárolhatnak;
  • olyan aukción nem vásárolhatnak, ahol öt vagy több a minimálárat elérő licitek száma;
  • az aukció zárását megelőző órában nem vásárolhatnak meg fix áras aukciót.

Regisztráció nélkül kizárólag magyar mobiltelefonszámmal (20-as/ 30-as / 31-es / 50-es / 70-es) lehetséges vásárolni a Vaterán, a vásárlás kizárólag a rendelési adatoknál megadott mobiltelefonszámra küldött SMS kód megadásával véglegesíthető.

A vásárlási folyamat magába foglal egy többlépcsős ellenőrzést is a Piactér biztonságának megőrzése érdekében. Ha a felhasználó már kapott negatív értékelést regisztráció nélküli vásárlása okán, vagy meglévő fiókjánál már van negatív értékelése (és a fiókot  ugyanazzal a számmal ellenőrizte, mint amelyikkel a regisztráció nélüli vásárlást kezdeményezi), akkor a rendszer nem engedélyezi számára a regisztráció nélküli vásárlás lehetőségét.

Fontos, hogy a regisztráció nélküli vásárlók nem készíthetnek értékelést a tranzakciókról, az eladók számára azonban továbbra is kötelező az értékelés elkészítése.

A regisztráció nélküli vásárlási folyamat végén a vásárlónak egy jelszó megadásával lehetősége van felhasználói fiók létrehozására is. Az ilyen módon létrejött felhasználói fiók megfelel a nem ellenőrzött státuszú felhasználói fióknak.

További segítségre van szükséged?