Ft-tól Ft-ig
indultak
lejárók

Válassz kategóriát


Egy kategóriával feljebb:
Több szűrési lehetőség

Szállítás és fizetés

Eladó neve

Laptopok, notebook-ok, netbook-ok

Magán
Céges
Egy kategóriával feljebb: Számítástechnika
HP Pavilon távirányító
1

HP Pavilon távirányító

Ingyen elvihető
Termék helye: Budapest
Apróhirdetés
Ingyen elvihető
Mi a véleményed a keresésed találatairól?
Mit gondolsz, mi az, amitől jobb lehetne?

Milyen szempontokat tarts szem előtt laptop vásárlásakor?

Laptop típusok

Ultrabook: nagyon könnyű, vékony, nem lehet vastagabb 21 milliméternél, de strapabíró és gyors. Tökéletes választás azoknak, akik mindig maguknál hordják a gépet.
Notebook/Laptop: nehezebb, de hordozható, ami kényelmesen elfér egy táskában.
Chromebook: az adatokat a felhőben tárolja, folyamatos wifi kapcsolat kell hozzá, de tanuláshoz, böngészéshez remekül használható.
Gamer gépek: nagyon erősek, amiket kifejezetten játékra fejlesztettek. Jó grafikai és multimédiás teljesítményt nyújtanak, és jellemzően elég nehezek. Erős processzorok, nagy memória támogatja a gyors játékot.
2 az 1-ben laptopok: kétféleképp működnek, az egyiknél a billentyűzetet kell hátra hajtani és félbecsukni a laptopot, a másiknál levehető a billentyűzet. Így a kijelzőt úgy használhatjuk, mint egy tabletet.

Hardver

CPU - processzor: a feladatok végrehajtását vezérlő egység. Sebességét az órajel (GHz), a magok száma és a gyorsítótár (cache) mérete is befolyásolja.
RAM: a notebook átmeneti tárolója. A 4 GB alapkövetelménynek tekinthető, várhatóan nagy terhelés esetén azonban ennél több RAM ajánlott.
Merevlemez: köznyelven winchesternek, angol rövidítéssel pedig HDD-nek is nevezik. Ez a notebook adattároló lemeze. A HDD-nél újabb technológia az elsősorban okostelefonokból és tabletekből ismert SSD, ami jóval gyorsabban működik, emiatt azonban az ára is magasabb.
Kijelző: minél több képpontot és színt tud megjeleníteni a kijelző, annál jobb a kép minősége. Célszerű olyan gépet keresni, ami tudja a Full HD (1920×1080 pixel) felbontást.
Akkumulátor üzemidő: ha sokat kell utaznunk a géppel, vagy éppen konferenciára, előadásokra kell magunkkal vinni laptopunkat, a laptop akkumulátor üzemideje egy fontos paraméter.3-4 órát mindenképpen ki kell bírnia a készüléknek feltöltés nélkül.

Operációs rendszerek

A Windows a legelterjedtebb operációs rendszer, hardvergyártók sokasága telepíti a gépére. Otthoni felhasználásra, munkára és játékra egyaránt alkalmas.
A MacOS operációs rendszert használó Apple gépek a prémium kategóriába tartoznak, használatuk egyszerű és nagyon biztonságos. Munkához nagyon jó választás, elegáns, szép kivitelezésű, szerviz igénye alacsony. Bár egyre kevésbé jellemző, de alkalomadtán előfordulhatnak vele kompatibilitás problémák a Windows-világ irányába.
ChromeOS a Google által gyártott Chromebook gépek operációs rendszere, nagyon egyszerűen kezelhető, iskolás gyerekek számára ideális választás.

Laptop márkák

Az online értékelések és a fórumok alapján jól lehet tájékozódni vásárlás előtt, de mindenképpen vegyük figyelembe, hogy az adott gyártónak működik-e itthon ügyfélszolgálata és szervizhálózata. Márkánkénti toplista 2019 3. negyedévben világszerte (forrás: statista 2020)
1. HP 26,6 %
2. Lenovo 18,3 %
3. Dell,16,8 %
4. Apple 9 %
5. Asus 8,4 %
6. Acer 7,6 %

Személyes ajánlataink