-25%

Plitvice busszal 1 fő részére

Kirándulás Horvátország legnagyobb nemzeti parkjába


11 990 Ft
Kívánt mennyiség

Eredeti ár: 15 990 Ft
Kedvezmény: 25%
Hátralévő idő:

Szállítási díj:
0 Ft-tól
Szállítási idő:
1 munkanap
Szállítás módja:
Futárszolgálat
Áru helye:
Budapest (VII. kerület)

Bővebben

Plitvice busszal 1 fő részére
Csak 11.990 Ft - ért

Horvátország legnagyobb nemzeti parkja 16 tagú tórendszer 190-200 ámulatba ejtő vízesés
Igen! Tartson velünk!

Utazás választható időpontjai:

2019. május 18.
2019. június 1.
2019. június 15.
2019. június 29.
2019. július 06.
2019. augusztus 03.
2019. szeptember 14.
2019. szeptember 28.
2019. október 05.
2019. október 26.

(RENDELÉS SORÁN TUDJA KIVÁLASZTANI)

    
  • Indulás Budapestről, a Blaha Lujza térről, a Corvin Áruház parkolójából a választott utazás napján 0 óra 0 perckor (Gyülekező előző nap 23:30-tól)
  • Utazás kényelmes autóbusszal
  • A Plitvicei Nemzeti park meglátogatása
  • Séta a lenyűgöző tavak és vízesések ölelésében
  • Hazaérkezés Budapestre a hajnali órákban
Az utazás részletei:
Horvátország 7 Nemzeti Parkja közül a legjelentősebb a Plitvicei tavak vidéke. A Nemzeti Park területe 295 km2, ebből a tavak felülete 2 km2.
A tizenhat tó észak déli irányban, füzérszerűen húzódik a Kapela hegységben. 190 - 200 vízesés köti össze őket. A számuk változó, a vízbőségtől függően vannak időszakos vízesések is.
Délen a Fekete- és a Fehér-folyók egyesüléséből született Matica által táplált Proscensko- tó terül el, 639 méterrel a tenger szintje felett. Tőle kb. 8 km távolban az utolsó tó, a Sastavci csak 483 méterre van a tenger felett. Szintkülönbségük 156 méter.

Ezt győzi le a sok vízesés csodálatos látványokat biztosítva a látogatóknak. A tórendszer vizét a Korana folyó vezeti el.
A 20 ezer hektáros nemzeti park a Horvát Karsztvidéken található, a Kis-Kapella és a Plesevica hegyvonulatokat elválasztó völgyben.

A nemzeti park több mint 200 négyzetkilométeren terül el. A leglátványosabb részek azonban maguk a tavak. Két legnagyobb tava a Kozjak és a Prosce, ezek 1000-1500 négyzetméteres vízfelületétől a legapróbb tavacskákig minden méret megtalálható.
A hegyvidék domborzatának köszönhetően minden tó más-más magasságban helyezkedik el. A tórendszer legfelsőbbike 600 m magasságban terül el, s a medréből kilépő víz 7,2 km távolságot megtéve, számtalan zuhatagon végigvezető izgalmas kalandozás után érkezik meg az alsóbb 150 m-es magasságban fekvő utolsó tóba.
Mivel a tavak egymással kapcsolatban vannak átfolyik egyikből a másikba a víz -, számtalan vízesés alakult ki a tavak között.

Bármilyen évszakot is válasszunk a kiránduláshoz, mindenképpen különleges élményben lesz részünk.
Tavaszi olvadáskor megduzzad a patakok vize, nyáron zöldell a táj, míg ősszel az ezerszínű természet tárul elénk. Aki pedig télen szánja rá magát a Plitvicei-tavak megismerésére, igazán egyedi látványra számíthat, hiszen jég borít mindent, csipkefüggönyként tárulnak elénk a vízesések.
A tórendszer két részből áll, a felső és alsó csoportból. A dolomitvölgyben fekvő felső tavakat tartják a legszebbnek, míg az alsó tavak kisebbek, vizük sekélyebb. A legnagyobb tó a Kozjak, ezen hajóval tudunk átkelni.
A három kilométer hosszú erdős partok által határolt tó az alsó és felső tavakat köti össze. Sokan a legszebb tónak tartják a Galovac-tavat lépcsős vízeséseivel.

A parkot több bejáraton át közelíthetjük meg. A belépőjegyet gondosan meg kell őrizni, hiszen ezzel szállhatunk fel az autóbuszra, illetve a hajóra.
A jegyek eltérő színűek, a park területén sétálva ezt a színt kell követnünk. Attól függően, hogy melyik bejáraton át lépünk be a parkba, először hajóval vagy busszal indulunk kirándulni, s a séta végén másik közlekedési eszköz visz vissza bennünket a kijárathoz.

Figyelem! A park egész évben látogatható, de az évszaktól és az aktuális időjárástól függően egyes részei a látogatók elől időszakosan elzárásra kerülnek!

Az ár tartalmazza: utazást kényelmes autóbuszon, idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
  • regisztrációs díjat (1500 HUF/fő), amely a buszon kötelezően fizetendő
  • Fix helyfoglalás a buszon: 1.000.-Ft / fő (igény szerint)
  • csoportos biztosítást, belépőjegyeket
Csak online ügyintézés!


Kérdezz az eladótól itt!

Szállítási információk

Eladó által megadott szállítási költségek

0 gramm -
Garancia:
Nincsen

Elfogadott fizetési módok

  1. Előre utalás

Galéria - További termékek az eladó kínálatából

Az eladó összes terméke

Kérdések (az eladóhoz intézett kérdések és válaszok itt jelennek meg)