Egészség, szépségápolás/Gyógyhatású készítmények, táplálékkiegészítők/Anyagcsere, emésztőrendszer premium_seller 0

Tibeti gomba, kefirgomba kaukázusi kefir ÚJ

Látogatók: 49
Kosárba tették: 0
1 / 0
1
FIX ár: 1 500 Ft
Ez a hirdetés lejárt, meghosszabbítva a következő termékkódon érhető el: 3092690159
Tibeti gomba, kefirgomba kaukázusi kefir ÚJ

Tibeti gomba, kefirgomba kaukázusi kefir ÚJ

Napsi67 (810) 99.88%
A megvásárolt termék:
Kapcsolatfelvétel az eladóval:
A tranzakció lebonyolítása:
Szállítás és csomagolás:

Regisztráció időpontja: 2008.04.25.

Értékelés eladóként: 100% Értékelés vevőként: 98.81%

fix_price
Mennyiség
5 db
Állapot
Új
Az áru helye
Magyarország
Átvételi hely
Budapest XII. kerület
Aukció befejezve
2021.10.08. 11:43:33 - Frissíts!
Aukció kezdete
2021.09.17. 11:43:33
Garancia
Nincs
Számlaadás
Nincs
Szállítási költség
Van
Szállítás és fizetés
Loading...
Termékkód:
3084315584

Megosztás
Kiszerelés (db):

Tibeti gomba, kefirgomba kaukázusi kefir ÚJ


 Amire szükségünk van: gomba, fakanál, műanyag szűrő, műanyag edény, amiben a gombát tároljuk a tejjel és egy bögre, amibe beleszűrjük a gombát. Fémmel nem érintkezhet a gomba, mert akkor elveszíti a gyógyhatását!

Egy adagot adok, amit nem kell leszűrni, azonnal 2,5dl tejbe kell önteni, majd 12/24 (attól függ, hogy milyen sűrű kefirt szeretnénk kapni) leszűrni és vizzel átmosni a gombát. Ha átmostuk, újból felönteni 2,8%-kos, 2,5dl tejjel. Ahogy gyarapodik a gombánk, egyre több tejet igényel!

 

Alkalmazása:

 

A gomba fehér színű, először 5*4 mm, majd a növekedési idő végén 40*50 mm átmérőjű lesz.
Egy - két teáskanál gombát öntsünk le 2,5 dl szobahőmérsékletű tejjel és hagyjuk állni 24 órán keresztül. Ezt naponta egyszer kell elvégezni, mindig ugyanabban az időben, ha lehet este és tároljuk szobahőmérsékleten.
Az így kiöntött tej tökéletesen megsavanyodik 16-20 óra alatt. A tökéletes megsavanyodás jele, hogy egy sűrű réteg, amelyben a gomba található, válik ki a tej felszínén és elválik a megsavanyodott tejtől.

 

Tévhit, hogy csak bolti zacskós tejet haszálhatunk fel hozzá! Tehén, kecske illetve juhtejjel is készíthető, amelyből  laktózmentes kefirt kapunk.

 


A kefirben több hasznos baktérium is található, melyek jelentős mértékben járulnak hozzá az emésztőrendszer megerősítéséhez, a gyomor regenerációjához. Jótékony hatással van a különböző gyomor- és bélbetegségekre, a bélflóra egyensúlyának fenntartására. Utóbbi könnyen felborulhat antibiotikumos kezelés, stresszes élethelyzet, helytelen táplálkozás hatására, ilyen esetekben is kifejezetten ajánlott kefirt fogyasztani. Emellett magas a B-vitamin-, folsav-, niacin-, biotin- tartalma, erősíti az immunrendszert, csökkenti a vér koleszterinszintjét és a vérnyomást, gátolja a rákkeltő anyagok képződését, hatására csökken a májban a zsírlerakódás, gyorsul a májregeneráció, és javul az összes ásványi elem felszívódása. Fontos szerepe van a csontritkulás megelőzésében, az egyik legjobb kalciumforrás. Kifejezetten gazdag  D-vitaminban, mely növeli a kalcium-felszívódás hatékonyságát a belekből, segíti a csontokba való beépülését, ugyanakkor csökkenti a szervezet kalciumürítését. A savanyú közeg miatt lassul a szervezetünkbe került C-vitamin lebomlása is. A tejsavbaktériumok, -kultúrák felhasználásával savanyított tejtermékekben a tejcukor részben lebomlik, ezért a laktózérzékenyek többsége is fogyaszthatja. Tajvani kutatók kísérletei igazolták, hogy immun­globulin-tartalmának köszönhetően megakadályozza a különféle ételallergiák kialakulását.
A kefir ideális kiegészítője a fogyókúrának, diétának. Kalóriatartalma alacsony, egy deciliter mindössze 50 kalóriát tartalmaz, ezért használhatjuk bátran a zsírosabb tejföl vagy majonéz helyett sütés-főzés idején.   Az egy-két kávéskanál gombára  2-2,5 dl tejhez elegendő.

A gomba gyógyító hatásai:

-          Az allergikus megbetegedéseket megszünteti.

-          Gyógyító hatású szembetegségekre.

-          Megállítja az erek elmeszesedésének folyamatát.

-          Gyógyítja a májbetegségeket és az epehólyag gyulladásait.

-          Feloldja az epe- és vesekövet, megakadályozza azok képződését.

-          Gyógyítja a gyomorfekélyt.

-          Kiválaszt egy sor gyulladásgátló antibiotikumot (mely a tej és a gomba anyagcseréje folyamán képződik), ezek megakadályoznak különböző belső szervi gyulladásokat, főleg bakteriális és vírusos eredetűt.

-          Kiegyensúlyozza a vérnyomást.

-          Megállítja a rákszövődmények fejlődését.

-          Megszünteti, vagy csökkenti a fáradtságérzetet, és a szervezet kimerülését.

-          Akadályozza a szervezet sejtjeinek korai elöregedését.

-          Gyógyítja a fogínygyulladást és egyéb gyulladásokat.

-          Állandó gyógyszer szedése esetén, annak elhagyását, szüneteltetését csak orvos utasítására és tanácsára szabad!


A gombából készült kefir a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

-          tökéletesen helyrehozza a szervezet anyagcseréjét

-          megakadályozza a rákos sejtek növekedését

-          az összes allergiás megbetegedést

-          az összes gyomor-bélrendszeri betegségét, többek között a gyomorfekélyt,

-          normalizálja a bél mikroflórájának a működését

Gyógyítja:

-          a tüdő megbetegedéseit, a hörgőhurutot, a tüdőgyulladást.

-          a máj, epe és vese összes betegségeit, többek között feloldja a köveket.

-          az összes gyulladásos betegséget, azaz antibiotikus hatása van.

-          a cukorbetegséget, azaz normalizálja a szénhidrátcserét.

Teljesen megtisztítja a szervezetet a salakanyagoktól, azaz kivonja a szervezetből az anyagcsere termékeit, többek között a koleszterint, a nehézfémek alkotta sókat és az alkohol feldolgozás utáni végtermékeket.


 

 

 

 

A megsavanyodott tejet leszűrjük egy üveg edénybe egy műanyag, sűrűhálós tésztaszűrőn, vagy műanyag szűrőn keresztül. A szűrés után a gombát hideg vízsugárral lemossuk az aludttej maradékától. Ezután a gombát visszahelyezzük a kimosott üvegbe, majd ismét leöntjük tejjel.

Ha a gombát nem tisztítjuk meg minden nap, és nem öntjük le tejjel, akkor nem fog szaporodni és barna színűre változik, elveszti gyógyhatását és el is pusztulhat.
Az egészséges gomba fehér színű, mint a tej vagy a túró. 17 nap alatt a gomba tömege a kétszeresére nő és akkor egy részét oda lehet adni valaki másnak. Az aludttejet naponta 2* kell fogyasztani (egybe is lehet), 20 napon keresztül, majd egy 10 napos szünetet kell tartani.

1 éves kúra után a szervezet tökéletesen egészségessé válik.
Megjegyzés : a kúra tartalma alatt szigorúan tilos az alkoholfogyasztás! Korlátozandó a sós és az erősen fűszeres, csípős ételek fogyasztása.

A szervezet reagálása az aludttejre:
az első 10-14 nap alatt rendkívüli módon fokozódik a gyomor aktivitása, amely különösen erős gázképződésekben nyilvánul meg. Ezért nem javasolt az aludttejet reggel, munkakezdés előtt fogyasztani. Néha gyakoribb és híg lesz a széklet, de semmi esetre sem szabad abbahagyni az aludttej ivását.

Egyes betegeknél, akiknek máj vagy veseproblémáik vannak, kellemetlen érzés alakulhat ki ezen a tájékon. 10-12 nap múlva a szervezet viharos reakciója csökken, a széklet normálissá válik és egy egész állapotra kiterjedő javulás következik be. Megemelkedik a tónus és férfiaknál fokozódik a nemi aktivitás.
Az aludttej ivásának kezdetétől 20 nap múlva jelentősen jobban érzik magukat. 2 hónap múlva megszabadulnak néhány betegségüktől, 1 év múlva pedig a szervezetük tökéletesen egészséges lesz. Az aludttejet használhatjuk arcunk és kezünk bedörzsölésére, mivel akadályozza a ráncok kezdődését, lassítja a bőr öregedését és csökkenti a fáradtságot.
Az aludttej csökkenti az ízületi gyulladás és a reuma okozta fájdalmakat. A fájó testrészeket kell bekenni naponta 6-8 alkalommal.
Bármilyen sérülés, seb begyógyul, ha az aludttejjel átitatott kötést ráhelyezzük a sebre és cseréljük.

A kefirgombát fénynek kitett és hideg helyen nem szabad tartani. A gombáról leszűrt kefirt már nyugodtan tarthatjuk hűtőszekrényben a felhasználásig. 20 fok felett a gombák gyorsabban dolgoznak, alacsonyabb hőmérsékleten lassabban. A gomba 3-4 héten belül kétszeresére szaporodik.  A kefirt naponta kell fogyasztani, lehetőleg állandó időpontban, akár önálló ételként is. Megakadályozza a testben visszamaradt anyagok rothadását. Kedvezően befolyásolja a betegségből lábadozó állapotát. Komolyabb megbetegedéseknél naponta legalább 1 litert kell inni. A kefir nem gyógyszer, hanem élelmiszer. Fel lehet használni tejföl helyett saláták, szószok ízesítésénél.

Mindebből jól látszik, hogy igenis van alapja a természetes gyógymódoknak, hogy olykor olyan egyszerű dolgok, mint egy erjesztő hatású kefirgomba.

Fontos azonban, hogy alkoholt tilos fogyasztani a terápia alatt, valamint a csípős és erősen fűszeres ételeket kerülni kell.

 

Kizárólag elsőbbségivel/ajánlottan buborékos borítékban küldöm.

Személyes átvételre a XII.ker.-ben, a Szent Orbánt tértől 5 percre, nálam vehető át, illetve előre utalás után postázom ajánlottan/elsőbbségivel.

 

Szállítás megnevezése és fizetési módja
Szállítás alapdíja
Elsőbbségi ajánlott levél előre utalással
955 Ft /db
Személyes átvétel
0 Ft /db
Budapest XII. kerület
Az eladóhoz intézett kérdések Még nem érkezett kérdés. Kérdezni a vásárlás előtt a legjobb.

TERMÉKEK, MELYEK ÉRDEKELHETNEK