Élelmiszer, háztartás, vegyiáru/Élelmiszerek/Italok/Pezsgők premium_seller 0
UTOLSÓ LEHETŐSÉG 1 PALACK  PEZSGŐ ELADÓ. DOM PERIGNON / CHAMPAGNE CSERE ÉRDEKEL
UTOLSÓ LEHETŐSÉG 1 PALACK PEZSGŐ ELADÓ. DOM PERIGNON / CHAMPAGNE CSERE ÉRDEKEL
1 db FIX ár: 3 500 Ft

UTOLSÓ LEHETŐSÉG 1 PALACK PEZSGŐ ELADÓ. DOM PERIGNON / CHAMPAGNE CSERE ÉRDEKEL

Látogatók: 162
Kosárba tették: 0
Megfigyelők: 0
1 / 0
UTOLSÓ LEHETŐSÉG 1 PALACK  PEZSGŐ ELADÓ. DOM PERIGNON / CHAMPAGNE CSERE ÉRDEKEL

UTOLSÓ LEHETŐSÉG 1 PALACK PEZSGŐ ELADÓ. DOM PERIGNON / CHAMPAGNE CSERE ÉRDEKEL

A termék elkelt fix áron.
Fix ár: 3 500 Ft
FIX ár: 3 500 Ft
Hermanzoli63 (39) 100%

Az eladó még nem rendelkezik
elegendő részletes értékeléssel.

Regisztráció időpontja: 2016.12.05.

Értékelés eladóként: 100% Értékelés vevőként: 100%

fix_price
Mennyiség
1 db
Állapot
Új
Az áru helye
Magyarország
Átvételi hely
Maglód
Az aukció vége
2020.02.02. 19:12:59 - Frissíts!
Aukció kezdete
2020.01.12. 19:12:59
Garancia
Nincs
Számlaadás
Nincs
Szállítási költség
Van
Szállítás és fizetés
Loading...
Termékkód:
2861161289

Megosztás
Típus:

1 PALACK  PEZSGŐ ELADÓ. DOM PERIGNON / CHAMPAGNE CSERE ÉRDEKEL 


NEM POSTÁZOM !


A spanyolok büszkesége a hagyományosan, palackban érlelt buborékos különlegesség, a cava, amelynek egészen 1872-ig visszanyúló története van. Igazi virágkorát éli napjainkban, a spanyolok olyan jó cavákat csinálnak, hogy a világ lassan jobban szereti a champagne-nál.
A katalánok, és velük együtt a nagyvilág is, a Raventós családnak köszönheti a cavát, az Ibériai-félsziget palackban erjesztett, tradicionális pezsgőjét. Irigylésre méltó tény, hogy a katalán pezsgőt megalkotó pincészet több mint 500 éve ugyanazon család birtokában van. Jelenleg a tizenegyedik generáció tagjai készítik a világszerte nagy népszerűségnek örvendő borokat. Vegyük hát sorra, honnan indult világhódító útjára a cava!
A Raventós i Blanc pincészet birtokai Barcelona vonzáskörzetében, Sant Sadúrni d’ Anoia városkában találhatóak. A kisvárosban, mely mára egyértelműen a cavakészítés centrumává vált, régre nyúló hagyományai vannak a szőlőtermesztésnek és a borkészítésnek. A leghíresebb házak, mint a Freixenet és a Codorniú mellett több tucatnyi ismert pincészet központja is itt található. A Raventós i Blanc feldolgozóépülete csak egy kőhajításnyira fekszik a Codorniú-háztól, hiszen a két pincészet tulajdonosait hosszú évszázadokig szoros családi kötelékek fűzték egymáshoz.
A mostani birtok alapját képező földterületet is egy Codorniú vásárolta meg nagyjából akkortájt, amikor Kolumbusz elhajózott a későbbi Amerikába. A Raventósok benősültek a Codorniú családba, és az elkövetkezendő évszázadokban már együtt kereskedtek a borokkal, amelyek túlnyomó többsége kék szőlőből készült. A helyi borok nem is pezsegtek még ekkor – leszámítva az erjedés rövid időszakát.
A nagy változás az ezernyolcszázas évek végén bekövetkezett filoxéravész után indult el. A birtokot irányító Josep Raventós i Fatjó elhatározta, hogy fehér szőlőket telepít a gyökértetű által kipusztított kék szőlők helyére, és a borokból pezsgőt készít. Elsőnek xarello tőkék kerültek a birtokra, majd néhány évtizeddel később jött a maccabeo és a parellada. Máig ez a három autochton fajta adja Spanyolország-szerte a pezsgők alapját.  
A cavát megálmodó Raventós szemei előtt természetesen Champagne lebegett követendő példaként. A cava ezért klasszikus metódusban készült, palackban erjesztve és érlelve. A család üzleti érzékét és marketingtevékenységét jól jellemzi, hogy az első pezsgők palackba kerülése után 50 évvel már több mint 3500 hektáron termesztették az alapborhoz használt szőlőket. A hatalmas mennyiségben készülő pezsgők Codorniú név alatt kerültek forgalomba világszerte. A két család útjai a XX. század elején váltak szét, a Raventós-ok pedig palackozni kezdték – immár saját nevük alatt – az egyik legjobbnak tartott spanyol pezsgőbort.
A Raventós i Blanc mai szőlőterületei az 500 éves családi birtokon felépített modern borászat körül terülnek el. Legfiatalabb ültetvényeik 5, a legöregebbek pedig 67 évesek. Meghatározóak a helyi fajták, mint a xarello, a macabeu, a parellada és a monastrell, amelyek mellett klasszikus francia fajtákat is termesztenek.
A birtok 5 dűlőre és azokon belül 46 egyéni parcellára osztódik. Minden parcellát megkülönböztetnek talaja, mikroklímája, telepített fajtája és művelésmódja szerint. Talajaik sokszínűek, de jellemzően magas mésztartalmúak. A Raventós család nagy jelentőséget tulajdonít a fenntartható fejlődésnek, így 2010-ben megkezdték az organikus művelésre való átállást.
Ezzel összhangban a szőlőművelés és a borkészítés során is igyekeznek minimálisra csökkenteni az emberi beavatkozást. A 90 hektáros ültetvény bármely pontjáról kevesebb mint 1 óra alatt a feldolgozóba kerül a szőlő, ami nagyon hasznos a forró katalán éghajlaton. A pincészetben a szőlő mozgatása már kizárólag a gravitáció segítségével történik. Pezsgőiket a jól bevált gyakorlat szerint különböző korú borok házasításából nyerik. Szortimentjük letisztult. A fehér és rozé cavák mellett hosszan érlelt évjáratos pezsgőket és csendes borokat is palackoznak.         
Mára a cava népszerű itallá vált világszerte. S bár a válság sújtotta spanyol piacon valamelyest visszaestek az eladások, a világon egyre több cava fogy. Idén rekord mennyiségben – 150 millió palack fölött – sikerült külföldön értékesíteniük a cavaházaknak. A Raventós i Blanc családi tradíciókra épülő minőségi szemléletével, jövőbe mutató ökológiai gazdálkodásával továbbra is útmutató szerepet tölt be a katalán pezsgőpincészetek között.  

Szállítás megnevezése és fizetési módja
Szállítás alapdíja
Személyes átvétel
0 Ft /db
Maglód
További információk a termék szállításával kapcsolatban:
NEM POSTÁZOM. SZEMÉLYES ÁTVÉTEL ÉS FIZETÉS
Az eladóhoz intézett kérdések Még nem érkezett kérdés. Kérdezni a vásárlás előtt a legjobb.