Információk a Vateráról

A múlt és a jelen

A Vatera.hu oldal 2000-ben kezdte meg működését azzal a céllal, hogy az eladók és a vevők egymásra találását segítse. Az online piacteret néhány hazai egyetemista alapította, elkötelezve magukat annak, hogy hazánkban egy új kereskedelmi platformot létrehozva bárki számára lehetővé tegyék az interneten keresztül történő kereskedést.
Míg az oldal indulásának első évében csupán 701 felhasználót regisztrált az oldal, ma már közel 2,7 milliós felhasználói táborának köszönhetően óriási potenciális vevőkör elérésére nyújt lehetőséget. Ennek köszönhetően havonta 350.000 termék talál új gazdára a piactéren, ami percenként több, mint 10 sikeres vásárlást jelent.
A Vatera 15 éve

Küldetésünk

A Vatera a Big2 Platform Kft. tulajdona, mely Magyarországon a Teszvesz.hu és a Lealkudtuk.hu oldalakat is üzemelteti. A Vatera küldetése a kezdetektől fogva az, hogy a vásárlók és eladók egymásra találását segítse egy olyan biztonságos piactéren, ahol a széles kínálat, az egyedi termékek és a versenyképes ajánlatok egyszerre vannak jelen.
A vaterázók egyszerre lehetnek eladók és vásárlók is, így szinte bármely termék adásvételére lehetőség van az oldalon kényelmesen, otthonról, az interneten keresztül.

A vaterások közössége

Az oldalon regisztrált felhasználók száma meghaladja a 2.500.000 főt, akik több mint 3 millió feltöltött termék között válogathatnak, legyen szó használt és új termékekről, licites aukciókról vagy azonnali vásárlás lehetőségét jelentő fix áras termékekről. A Vaterán olyan ritkaságok is megtalálhatóak, melyeket máshol nem lehet megvásárolni, és egyben sok gyűjtő találkozóhelye és fóruma is a Vatera.hu már a kezdetektől fogva. A piactér nem csak a magánszemélyeknek, de cégeknek, gyártóknak és vállalkozóknak is lehetőséget nyújt, hogy kínálatukkal egyszerűen és célzottan, több százezres vásárlói kört érjenek el egy adott kategóriában - néhány egyszerű lépéssel.

A biztonságos piactér

A vásárlás köztudottan bizalomra épül, ezért kiemelt figyelmet szentelünk az itt zajló adásvételek biztonságának. Az oldalon a vásárlók és az eladók értékelést adnak egymásról minden vásárlás után, így az eladó és a vevő ismeretlenül is megbízhat egymásban. A Vatera négyszintű védelmi rendszerének további részeit képezik még, hogy az eladók regisztrációkor automatikusan egy ellenőrzésen mennek keresztül, az évek alatt tökéletesített ún. csalófigyelő algoritmus pedig láthatatlanul, több ponton figyeli az esetleges gyanús aktivitásokat, hogy munkatársaink még a baj megtörténte előtt közbeléphessenek, ha szükséges. A fokozott védelem ellenére is kijelenthető, hogy nincs tökéletes rendszer. Ezért 2014-ben bevezettük a Biztonságos Vásárlás Programot, melynek keretén belül 100.000 Ft-ig pénzvisszafizetési garanciát vállalunk a piactéren történő vásárlásokra.

Támogatjuk felhasználóinkat

Számunkra fontosak a felhasználóink. Oldalunkon segítünk a biztonságos vásárlásban és a hatékony eladásban, Profi Eladó Programunk keretében pedig eladóink a kiemelt ügyfélszolgálatunk és a kedvezmények előnyeit is élvezhetik.
Jótékonysági árveréseink során rendszeresen társadalmi ügyek és a rászorulókat segítő kezdeményezések mellé állunk.
Az oldal működését folyamatosan promóciókkal is támogatjuk, melynek hatására újabb és újabb vásárlók számára jelent a Vatera alternatívát a vásárlásokra, ezzel élénkítve az eladók kereskedését is.

Elismerések

Az oldal működése során nem csak a felhasználóink bizalmát, hanem a szakmai körök elismeréseit is elnyertük. A Red Herring kaliforniai szaklap által szervezett Európa TOP 100 cége versenyen magyar cégek közül elsőként jutott be a döntőbe a Vatera. Az oldal 2006-ban és 2007-ben is megkapta a hazai Év Internetes Kereskedője címet, mely díjat azóta támogatóként segít a piactér. Az online piactér 2009-ben elnyerte a Superbrands minősítést, promóciós kampányainkat pedig Arany Penge és platina Effie díjakkal ismerte el a reklámszakma.

Vatera - az igazi kincsek lelőhelye

A weboldalon a hagyományos termékek mellett igazi különlegességeket is találhatunk. Előfordult már a kínálatban többek közt kora jégkorszaki iszaptóba fulladt barlangi medve koponyája, a Vidámpark szellemvasút felirata, rendőrségi körözés 1850-ből,a szendrődládi várrom, luxus tyúkól, nyerőautomata otthoni használatra, és a Vaterán került árverésre az első Magyarországon gyártott Mercedes autó is. Évről évre akadnak olyan kreatív felhasználók is, akik nem szokványos árucikkeket hirdetnek a Vaterán, mint például a híressé vált élettelen légytetem, egy gördülő szánkó, vagy akár a celeb relikviák is, közülük az egyik kedvenc SP saját, egyszer használt zsebkendője, nem kevés vidám pillanatot szerezve a látogatóknak.